na jednoho zajíce okolo 2.5 kg (stažený, s kostí)
1,5 kg bůčku b.k.
30 dkg domácího špeku
2 velké cibule
20 kuliček pepře
10 kul. nového koření
5 bobk. listů
sůl
ml. pepř
Staženého a vyvrženého zajíce opláchneme, rozhodíme, osolíme (lehce), obložíme špekem a cibulí, posypeme kořením, podlejeme troškou vody a spolu s bůčkem za občasného přelévání výpekem, pečeme do měka.
Vybereme koření (vyhodíme do koše), zajíce vykostíme. Bůček, zaječinu se špekem a cibulí pomeleme na nejm. šajbě (bratůvce), mícháme za přilévání výpeku a dochutíme solí a mletým pepřem.
Dáme do sklenic a při 100°C vaříme hodinu, necháme vychladnout

Podobně je možno upravit i jiné druhy zvěřiny, játra.