Lov kladkáčem

Kuše, luky, praky a jiné
Odpovědět
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Do reality by jsi se měl vrátit Ty. Luk, který uvádí?, je dle katalogu v provedení 60 a 70 liber. Jde tedy o zbraň kategorie D. (mechanická zbraň s napínací silou větší jak 150N, ten 60 liberní má 266N) Přečti si zákon o zbraních a střelivu, kde může? s touto zbraní střílet. :? takže porušuje? zákon, a to jestli střílí? bezpečně proti svahu a nedělá? bordel na tom nic nemění.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
fuking
Nový návštěvník

:) :)

Příspěvek od fuking »

(3) Střelba ze zbraně uvedené v § 7 písm. c) až g) nebo ze zbraně uvedené v § 7 písm. j) je zakázána na místě, kde by mohl být ohro?en život nebo zdraví osoby nebo způsobena škoda na majetku, pokud se nejedná o Použití zbraně k ochraně života, zdraví nebo majetku.

... tohle mi stačí, takže se vra? do reality Ty. V interpretaci zákona by se dalo ??ourat donekonečna, ale realita je naprosto jasná. Policii naprosto nezajímá že si v odlehlé části lesa střílím do terče. Tento odstavec spíše zabraňuje používání flobertek, vzduchovek, airsoftových zbraní ve městech apod. To co dělám já tedy nikoho z pomáhat a chránit zajímat nebude a nezajímá. Přes internet je každý ředitel planety, ale žádný případ že by lukostřelec dostal pokutu nebo byl stíhán za střelbu na terč v lese NENÍ
:)
Andy
Administrátor

Příspěvek od Andy »

Tak abysme to uvedli na spravnou miru.

Cela vec ma dva uhly pohledu. Jedna je jiz zminena, tedy zakon o zbranich a strelivu. Druha je strana je zakon o myslivosti.

Myslivecka straz ma za povinnost kontrolovat jedince se zbrani v lese. Zda maji vsechny nalezitosti. V pripade ze ma podezreni na nezakony zpusob lovu, muze polici zavolat. Muze dokonce i zbran zabavit a odevzdat na policii spolecne s podezrelym. Vykon takoveho prava je vsak dost imaginarni.

Nasledna debata o tom zda ten ci onen jen trenoval nebo cekal na zver je pak na zvazeni policie. Kazdopadne to muze byt dost neprijemna zkusenost.

Ja osobne bych se v lese trenujicim lukostrelcem nezabyval. Pokud strili na bezpecnem miste a vidi kam mu to muze uletet, je to bez problemu.

To co tu vsak predvadi mistr fucking, (jakozto samotny nick je poburujici) je extremni. Ja jsem byl clenem klubu sportovnich kusi a luku a vim co to obnasi. Nikdo z mych pratel by nesel trenovat pomalovan valecnymi barvami v noci do lesa. Proc taky.

Cili je mi predem lito toho, kdo si tvym odstrelem zkazi cely zivot. Ja te potkat v noci, policii stopro zavolam. V noci tam opravdu s tim lukem nemas co delat.

Slusnej lukostrelec trenuje pres den a s myslivci se dokaze slusne domluvit. Ja jsem to vzdy dokazal.

Delas lukostrelcum akorad ostudu.

Tim s tebou koncim a jestli me naseres tak te z fora vyloucim.
TIKKA T3 Varmint Stainless 308WIN, Leupold VX3 4,5-14x50 long range ill fine duplex
TIKKA T3x TAC 300WM, EAGLE TSV 14:02/75 640
ZKM452 22LR, PARD 008
IZ27M 12x76
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

fuking, musíš si to přečíst celý. Hlavně odstavec (5) bod a). Ty to totiž v tom lese nemůže? ani vytáhnout z pouzdra, pokud tam má veřejnost přístup. Jestli nemá, tak si klidně střílej. A to, že Ti policajti nic neřeknou ještě neznamená, že neporušuje? zákon. Je to totiž stejný jako bych já šel s flintou a bez povolenky do cizí honitby. Přeber si to jak chceš.

§ 15

(1) Zbraň kategorie D nebo střelivo do této zbraně může nabývat do vlastnictví a držet nebo nosit fyzická osoba starší 18 let způsobilá k právním úkonům. Zbraň kategorie D nebo střelivo do této zbraně může nabývat do vlastnictví a držet té? právnická osoba.

(2) Ze zbraně uvedené v § 7 písm. a) nebo b) lze střílet jen na střelnici, s výjimkou divadelních představení, rekonstrukcí historických bitev a jiných kulturních akcí; tato zbraň musí být označena platnou zkušební značkou podle zvláštního právního předpisu.3)

(3) Střelba ze zbraně uvedené v § 7 písm. c) až g) nebo ze zbraně uvedené v § 7 písm. j) je zakázána na místě, kde by mohl být ohro?en život nebo zdraví osoby nebo způsobena škoda na majetku, pokud se nejedná o Použití zbraně k ochraně života, zdraví nebo majetku.

(4) držitel zbraně kategorie D je povinen zbraň a střelivo do ní zabezpečit proti zneu?ití, ztrátě nebo odcizení.

(5) držitel zbraně kategorie D nesmí

a)
zbraň nosit viditelně v místech, kam má veřejnost volný přístup,

b)
zbraň nosit nebo s ní jakkoliv manipulovat, pokud je jeho schopnost k této činnosti snížena pošitím alkoholických nápojů, návykových látek,11) léků nebo v důsledku nemoci,
c)
přechovávat větší množství bezdýmného nebo černého loveckého prachu než 3 kilogramy a více než 1 000 zápalek; zápalky musí být uloženy odděleně v samostatné schránce.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
vincenzokr
Pravidelný diskutér

Re: Lov kladkáčem

Příspěvek od vincenzokr »

Sám vlastnim velmi kvalitní kladkový luk a mohu všechny ubezpečit,že dobře mířená rána skolí i slona,natož srnce nebo prase.Průraznost šípu je velmi vysoká a ranivost taktéž,jen se musí vybrat správný hrot.Jinak zákony to neumožnují takže o lovu tu není třeba diskutovat.myslím si ale že je to škodaTradice je tradice a kontakt se zvěří je neoddyskutovatelný,toť můj názor.
Mathews Switchback 30/70RH
BS-TropyRidge Firewire W5,Cobra Diamondback Drop Away Arrow rest,
Mathews Quiver T-serie,Stabilizer Doinker 7"
Carbon Express Maxima Hunter 350,Rage Tip x-Treme 2,3"
alwarez
Pravidelný diskutér

Příspěvek od alwarez »

Velmi zajimava diskuze . Pytlaci budou vzdy a je jedno v jake spolecnosti a byli i v Anglii i kdyz potrestani bylo, ze jej povesili na jeho vlastni tetive luku. a vubec bych nebal ,ze bude pytlacit nekdo kdo pise nesmysly do tohoto fora ,ten skutecny pytlak s lukem urcite nepise blbosti do fora a je neznamy. Nevim co se admini rozciluji a tim i ostatni jak je to ilegalni atd .
Lov lukem neni jednoduchy a musi se leta trenovat a znat proste ty finty co dostanou zver a bylo plno olymp. vitezu ve strelbe lukem kterym trvalo 5 let, nez zde zabili prvniho jelence ,ten kdo umi strilet lukem musi jeste se naucit jak tim vlastne lovit a potom i tak uspesnost lovu je pouze 10% oproti pusce a pytlaceni lukem pro neznalce je pouze ztrata casu a kdyz si doma ve sklepe udelam improvizovanou brokovnici stale budu mit vetsi sanci nez lukem ,kdyz nevim jak na to. Navic asi stale nepotrebujete povojeni na ladovacku a tak to udelam jako indiani naladuji broky/ hrube/ a kouli a tohle zabije cokoliv na 30-40 metru a moje pytlaceni je stale uspesnejsi . Ano sip zabije i slona pouze zbyva dodat ,ze vas kladkovy luk musi mit 100 liber v natahu a sip musi vazit pres 100 gramu a pripravte si 30 000 $ US ,nebot tolik stoji zastreleni slona.A je jedno jakou zbran pouzijete .....
Tygrannes
Nový návštěvník

Příspěvek od Tygrannes »

Tedy já mám taky Lovecký kladkový luk PSE X-Force s plnou výbavou a s kapacitou 80 Ibs . Má extrémní výkonost , extrémní dostřel i extrémní průraznost . Na lukostřelnici mě s tím ani pouštět nechtějí protože prý ty jejich terče šíp vystřelený z PSE X-Force nijak nezbrzdí a vesele pokračuje dál a navíc střelecká plocha je vzdálenostně značně nedostačující . Když jsem ho chtěl ozkoušet , musel jsem s ním vyjet daleko za Prahu na velké louky , ale i tak byla ztrátovost šípů na 90 % . Prostě jsem je pak nenašel i přesto že jsem podrobně mapoval dráhu jejich letu . Potkal jsem tam i lesníky , kteří byli z mašiny u vytržení - v dobrém a přátelském smyslu . Sice mi moc nevěřili že nelovím , ale jinak byla vzájemná komunikace celkem vstřícná . Já tedy lovec nejsem - nemám potřebu a lovit jen protože si chci do něčeho živého střelit považuji za trestuhodné , pokud nejde vyloženě o životní nutnost přežití . Dobrý luk to je , vezme na štorc i slona nebo hrocha , ale manifestovat vlastnictví síly své zbraně zbytečnou egoistickou touhou po lovu když to není nutné a tím jak jsem dobrej , je hlupáctví , lidská nezralost a nerozum . Ovšem tak tomu i bývá žel i u těch co mají řádnou kulobrokovou zbraň a registr myslivosti v kapse . Jak to tak vše v poslední době sleduji , vytrácí se úplně vztah zodpovědnosti k přírodě a ke zvěři a místo toho se na Zemi chováme jako cikáni co ji bezostyšně drancujou a vybydlují a to často i z pověřených úředních míst . Láska k přírodě jako taková a péče o ni se už moc nevidí , zato sobeckých pohnutek je nepřeberně . Ale zpět k tomu luku : Když mi ho poslali , přidali mi k tomu i informační CD disk kde byly videa apod. Mohu říct , že jen co jsem ho shlédl , rozšlápl jsem ho a zahodil , protože ti co tam běhali po lese s lukem byli jednoduše magoři a hovada , co zvráceně jásali nad vším co trefili a vyloženě stříleli do všeho co se hýbalo - i do obyčejného kosa . Prostě pitomci . Takže tak nějak . S pozdravem - Erik
alwarez
Pravidelný diskutér

Příspěvek od alwarez »

Nikde neni napsano ,ze ti co strili luky musi strilet zver ,hlavne v Cesku i kdyz muzeme se vydat jinam kde je to povoleno ,ale pokud nekdo nema zajem ,tak zustavame pouze u lukostrelby pro zabavu a tak stale muzeme strilet 3D zavody jen tak pro zabavu a to ja doporucuji , nezda se mi ze bych nenasel sip z kladkace i kdyz ma 80 liber ,dostrel muze byt nekde mezi 500-650 metry do dalky . Tercovy hrot zabije pouze malou zver a ptaky na vetsi je treba ostre spicky ,tercovnice na kladkove luky musi byt tak dobra ,ze i zastavi 100 liberni kladkovy luk a 3D zvire zastavi kazdy sip at luk ma tah jakykoliv chce. I kdyz ja jsem proti strileni moc tezkych luku hlavne pri sportovni lukostrelbe, kdy strilime mnoho sipu za den a kladkovy luk ma tu vyhodu ,ze muzeme snizit vahu o tolik a tolik liber ,zalezi na druhu luku a zase naopak zvysovat vahu jak zacatecnikovi rostou sily .
Myslivci si mysli ze pytlaceni lukem je jednoducha vec ,nic nemuze byt dale od pravdy ,dokonce i zde velmi zkuseny lovec s lukem ma pouze 10% uspechu oproti ,nez kdyby pouzival pusku . Vetsina tech co strili zde puskami tez strili kladkovym lukem ,
tudiz kdyby najednou myslivci pouzivali pouze luky v Cesku by bylo nekonecne mnoho zvere.......
Tygrannes
Nový návštěvník

Příspěvek od Tygrannes »

Ten dostřel byl o mnoho vyšší než 650 m. To jsem střílel v rovin, ale jakmile jsem vypustil šíp s nadstřelem , už jsem ho nikdy nenašel a to jsem prohledával kilometrové území , které bylo bez porostu a šíp měl dopadnou téměř na stojačku . Dál už byl les . Tak to bylo se všemi šípy takto vypuštěných . Osobně jsem pro 3D střelbu a většinou když do něčeho takové jdu , jsem rovnou pro pořádnou kapacitu . Tenhle luk není zase tak laciná záležitost . Suma sumárum jsem za něj a vybavení vysolil něco přes 30.000,-Kč kterých jsem poctivě rok šetřil a tak jsem volil sílu rovnou 80 Ibs abych pak nešilhal po silnějších . A jsem s tím takhle spokojenej . Firma PSE má zajímavou i novou kuši TAC-15 . To je taky dost zajímavá strojovna. Viděls ?
alwarez
Pravidelný diskutér

Příspěvek od alwarez »

http://www.google.com/products/catalog? ... ps-sellers

Jedine dobra kus co doporucuji je tato a ma 225 liber natahu ,luciste je bez kladek ! Totiz kdyz kus ma kolecka na konci ,
tetiva moc nevydrzi a kdyz se to rozleti zamota se vam tetiva s kabely okolo krku ,ale u obycejneho luciste tetiva vam hlavy nedosahne ,navic tohle je poradne delo a lovi se s tim sloni . Luk strilime do dalky pod odhadnutym uhlem 45 stupnu a nechce se mi verit ze bych sip nenasel ve vzdalenosti jednoho kilometru ,mne osobne by vzdy zajimalo jak daleko dostreli muj luk kdybych jej mel i kdybych mel hledat louku dlouhou 2 kilometry ,no stale se mi to nezda ,vzdyt dostrel napoleonske ladovacky byl pouze 1,5 km a to je palna zbran . Poslednim rokem 2009 jsme meli v NC dve vazne lovecke nehody . Chlapik nesl kusi smerujici sipem k jeho stehnu a nezajistil a tak jeho lovecky sip hladce prostrelil jeho stehno a on prezil ,druhy pripad byl ze, chlapik zastrelil Mexicana co se motal po lese a on si myslel ze to je jelenec/ White tail/ tak nahodou jej strelil kladkacem primo do srdce ,Mexican byl mrtvy na miste......
Tygrannes
Nový návštěvník

Příspěvek od Tygrannes »

Jo znám , znám . Taky jsem ji dřív plánoval , ale mám teď takový polohistorický hybrid s kovovým lučištěm z pružiny vagónu a s napínáním kladkou . U té TAC-15 vím , že ta tětiva velmi brzy odchází . Stejně tuto kuš prý ale neprodávají kompletní , protože pažba je tuším z pušky pro spec. jednotky . Alespoň tak mi to sdělovali .
alwarez
Pravidelný diskutér

Příspěvek od alwarez »

Ti vasi znalci zase nevi o cem kecaji ,specialni jednotky USA davno nepouzivaji kusi ,ty se prestaly pouzivat za Vietnamske valky ,kuse se dnes nepouzivaji z jednoho duvodu ,ze hodne lidi Talibancu nosi neprustrelne vesty vsech moznych druhu a kdyz jej nemaji snazi se vyrabet kabatce improvizovane a tak dostaveme ten efekt jako za 1 svetove valky kdyz polni lahev zadrzela zbloudilou kulku a nekomu zachranila zivot. No a nejvetsi legrace je ,ze neprustrelne vesty se siji v Pakistanu z tech vlaken na tetivu ,ktery mas na kladkovem luku majici pevnost asi 170 liber na vlakno .No a zadna kus neprostreli tyhle obleky stejne jako 9 mm pistole ,a proto ten vas znalec pouze blaboli.....
Tygrannes
Nový návštěvník

Příspěvek od Tygrannes »

A to zas ne. Neříkal jsem že tuto kuš používaj Armspecky , ale že pažba je myslím z M16-tky , což je pravda , takže na koupi této kuše je požadován zbroják. Tak jsem to myslel. Tato kuš bude evidentně dost silná , stejně jako je ten PSE luk . Kuše víc. Doma mi nešťastnou náhodou luk při proměřování délky zkompletovaného šípu při drbnutí do spouště vystřelil a šíp se mi zaryl 10 cm do stropu.Tahali jsme ho ven ve dvou a vytáhnout se nám ho přesto nepodařilo . Jak je ale schopen průraznosti spec. materiálů , to netuším .
alwarez
Pravidelný diskutér

Příspěvek od alwarez »

Omluva je spise na mne ,nebot ja jsem odtud tak dlouho, ze nevim nic nejakych vasich zakonech ,pouze co si prectu na netu ,ale nejsem nejak z toho moudrej a nedava mi to smysl ,proste nejsem tak chytrej jako nejaci advokati co dovedou zduvodnit uplne vse na svete.
Katapulty nemaji sanci prorazit treba dnesni neprustrelne policejni vesty ,rychlost sipu je priliz mala .....Na konci 19 stoleti vytvorili Francouzi velmi nepodareny revolver pro svoji armadu ,patrony byly naplnene cernym strelnym prachem a pocatecni rychlost kulky byla 360 stop /vter ,nevim vahu kulky, ale pistole byla tak neucinna ,ze tehdy neprostrelila ani remeni vojaka v te dobe a to byla palna zbran a dnesni kladkove luky temer dosahuji te same rychlosti s daleko tezsimi projektily .
Perkusni revolver mel poc. rychlost koule 700 stop za vterinu a kdyz nekdo mel v predni kapsy stribrny dolar a ten byl trefen udelalo to obeti pouze modrinu nebo prerazilo zebro.To je jen mimochodem porovnani rychlosti s dnesnimi kladkovymi luky .
Kdyz ja si vezmu 70 liberni reflexivni luk tak ten plochy ostry lovecky hrot prostreli borovicovou fosnu do hloubky 7,5 cm z 10m a nikdo hrot nevytahne a kdyz jej vypacime klestemi co maji dlouhe rucicky hrot je tak poskozeny ,ze se neda znova pouzit....
Jiří K.
Zkušený diskutér

Příspěvek od Jiří K. »

Z naších zákonů nejsme moudří ani my. Tak si z toho nic nedělejte.
Odpovědět