Kulové střelivo zn. GECO
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kulová munice zn. GECO
Geco jsem 7/64 neněl Game K jo,je to střela na vzdálenosti 100+ do této ráže.Mě na kratší vzdálenosti nefungovala vůbec.Ale barvilo to velmi dobře ale na můj vkus dost daleko. 

Geco je v trezoru a se Sierrou GK lovím nyní. Až se dostanu k TM tak budu moci porovnávat. Zatím můžu jen říct na adresu Sierry, že co se týče ranivosti je vše ok. Co se mi ale nelíbí je, že jsou po ní velké výstřely. Přesnost perfektní. Takže asi opačné zkušenosti než Zdeněk a Tomin. Vše víceméně do 20 m od nástřelu. Jsem sám zvědav co Geco dokáže. No ale 7x64 tady rozebírat nebudem, aby nás Vhool nespucoval. 

pokud to bude k tematu tak neni duvod pucovat 

Dneska jsem se byl zeptat v obchodě na prvi partyzan do 8x57JS, ale prodavač mi sdělil, že je nedostává na obchod, může je pouze objednat a občas jsou i s poštou problémy.. Ukázal mi GECO TM a sdělil mi, že za poslední měsíc prodal více jak 15 krabiček do této ráže.. Dále mi sdělil, že neví jak po tom bude vypadat srnčí, ale na prasata to prý funguje.. Krabička za cca 490 Kč.. až dostřílím SPCE tak je okamžitě beru.. a vyzkouším..
no lepsi nez SPCE to bude urcite a na srnci kor .... jen koukam jak clanek od hanaka zabral a zvysil prodejnost
...asi ho najmu aby mi do myslivosti napsal clanek o tombakkilleru 

-
- Věčnej rejpal ;-)
Já si to do osmy taky objednal u Martínka, ale ten na to asi už zapomněl. Jestli je ovšem maji na 25 Kč/ks, tak to je hodně dobrá cena. Martínek je měl o bůro dražší.
Kromě "slavných" PPU za bezkonkurenčních 17 Kč má SPCE další pořádnou konkurenci. Jediná škoda je, že do toho dávají jenom kuli 12 g. Je to škoda, protože tomu TM by lépe slušelo těch 13 g, ale to si jaksi RWS nechtěli sami sobě dělat konkurenci. Místo těch 12 g mohli dát 14 g, to by byl parádní granát. Stejně se takovouhle střelou nikdo nestřílí daleko, tak by to nikomu nevadilo.
Kromě "slavných" PPU za bezkonkurenčních 17 Kč má SPCE další pořádnou konkurenci. Jediná škoda je, že do toho dávají jenom kuli 12 g. Je to škoda, protože tomu TM by lépe slušelo těch 13 g, ale to si jaksi RWS nechtěli sami sobě dělat konkurenci. Místo těch 12 g mohli dát 14 g, to by byl parádní granát. Stejně se takovouhle střelou nikdo nestřílí daleko, tak by to nikomu nevadilo.
Přesně.. Koukal jsem do tabulky a TM je o něco rychlejší než SPCE.. a ve 100m má TM větší energii než SPCE.. Takže vyzkouším a uvidíme..
Kamos me koupil naboje zn.GECO target-patrone 50ks do 3006,tak bych potreboval vedet jestli jsou ty naboje lovecke nebo na strelnici,myslim si ze jsou na strelnici ,ale nejsu si jisty dik.
uz to tu bylo v tomto vlakne nekolikrat.je to obycejny poloplast pro lovecke pouziti stejny jako pouziva RWS pod nazvem TM (teil mantel) a u geco je rozdil mezi target a hunting pouze v tom,ze target se prodava po 50ks a hunting po 20ks 

Koupil jsem krabičku na začátku roku. V České Třebové prodejna Řehák. Cena tuším něco okolo 750 kč. Ráže 8x57 JS. Pár ran do terče na 100 metrů jsem nepoznal rozdíl od SB 12,7 g.
Lov:
Sele 27 kg. Průstřel plic (jen žebra) výstřel 50ti koruna - 20m od nástřelu vzdálenost cca 25m
Lončák asi 60 kg. Dostřelení na hlavu (vstřel pod světlo - výstřel za slechem) výstřel 50ti koruna. V ohni vzdálenost 50 m.
Pro nějaký závěr to asi chce aby s tím pár lidí střílelo déle. Střela TM vypadá sympaticky
Lov:
Sele 27 kg. Průstřel plic (jen žebra) výstřel 50ti koruna - 20m od nástřelu vzdálenost cca 25m
Lončák asi 60 kg. Dostřelení na hlavu (vstřel pod světlo - výstřel za slechem) výstřel 50ti koruna. V ohni vzdálenost 50 m.
Pro nějaký závěr to asi chce aby s tím pár lidí střílelo déle. Střela TM vypadá sympaticky

Tak dneska jsem byl ozkoušet GEco 8x57JS T-mantel 12g do papíru.. Flintu mam nastřelenou na SPCE 12,7g .. Očekával jsem, že to bude lítat kousek nad.. Kolečko, která jsem si doma vyrobil mělo v průměru 8cm.. První střela od Geca šla na okraj kolečka, druhá mírně vlevo od úplného středu.. Nakonec jsem zkusil ještě SPCE a ta šla tam, kam měla.. Zkoušel jsem to na 60m..
Nakonec jsem se rozhodnul a koupil za velmi slušnou cenu (1116,-/50 kusu) náboje GECO TM 8x57JS , zkusím si střelit na terč a jsem zvědavý jaký to bude rozdíl oproti S&B SPCE 11,7g ?!!! 

CZ 550 LUX 8x57 JS, MEOSTAR R1 3-12x56 RD
Minulý týden jsem koupil krabku do 243W 6,8g 105gr a moje Zkk to nevzala,rozptyl na 100 metrech 25cm. Zkoušel jste někdo tenhle typ také?
Máte nějaké další zkušenosti ohledně chování ke zvěřině a k zvěři samotné? Já zatím jedna zkušenost, prase cca na 80m a 8x57JS (Geco TM 12g).. Vyšli mně 2ks a šli přímo proti mně, tak jsem si je nechal přijít blíž.. Střílel jsem na menší kus, po ráně úhoz kule, prase(sele) po ráně kvíklo a vidím jak utíká jen jedno.. Když jsem přišel na nástřel, tak druhé prase nikde, ani kapka barvy, žádné zápory prostě nic..
prošel jsem to snad všude, kde to šlo i druhý den a nikde nic.. Ani pes nic nenašel..