Zajímavá debata.
No pod 1MOA a stabilně, to bude těžko střílet každá zbraň s průměrně kvalitním střelivem, bez debat. Nástřelky kolem 3cm/100m jsem ze ZH už viděl. Např. moje CZ 584 v 7x57R se střelivem RWS střílí naprosto spolehlivě kolem nebo pod MOA, mám optiku Zeiss 4x32, chyba bude spíše v precizním zamíření vlivem menšího zvět?ení

. Platí to pro studené rány, pak Záleží jak rychle vystřelí? ty dvě následující. Pokud bys ihned přebíjel, např. na dostřelnou ránu, tak je to naprosto bez posunu. Osobně jsem zatím bohudík v revíru netuplovat, mám to ověřeno na střelnici.
Zajímalo by mě proč si myslíš, že vícehlavňová zbraň bude z konstrukčního hladiska méně přesná (opakuji na studenou ránu)

že má tenčí stěnu hlavně? To nemá vliv, pokud je napevno sletovaná s druhou hlavní. Vibrace jsou v obou osách utlumené, podobně jako u balistické hlavně v prizmatu.
Chápal bych, že zbraň s lů?kovým závěrem může být méně přesná, pokud má větší závěrovou vůli (lidově řečeno je vyvachlaná), při vývinu rány by se pak hlavně pohybovaly nezávisle na baskuli, a to už by mohlo být v terči znát.