Pomoc o radu.
- voki
- Nový návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Pomoc o radu.
Vážení kolegové,
Myslel jsem si, že toto nikdy nezažiju, ale opak se stal pravdou. Včera při kontrole fotopastí u újedišť se ve středu honitby u nás objevila fotka člověka s kulovnicí na rameni. Nikdo ho nezná, ani lovci, ani hospodář a ani nájemce. Má s tímto někdo zkušenosti a neporadí někdo, jak postupovat? Nebo jít přímo na policii? Pokusím se sem vložit fotku. Předem děkuji všem za radu. Lesu Lovu.
Myslel jsem si, že toto nikdy nezažiju, ale opak se stal pravdou. Včera při kontrole fotopastí u újedišť se ve středu honitby u nás objevila fotka člověka s kulovnicí na rameni. Nikdo ho nezná, ani lovci, ani hospodář a ani nájemce. Má s tímto někdo zkušenosti a neporadí někdo, jak postupovat? Nebo jít přímo na policii? Pokusím se sem vložit fotku. Předem děkuji všem za radu. Lesu Lovu.
Naposledy upravil(a) voki dne pon 31.5.2010, 6:54, celkem upraveno 1 x.
Menlicher 308 WIN + Swarovski 2,5-15x56 RD
Merkel 16/16, Faukner 16/16
Merkel 8x57 JRS/20 + Docter kolimátor
Merkel 16/16, Faukner 16/16
Merkel 8x57 JRS/20 + Docter kolimátor
Re: Pomoc o radu.
Já osobně bych to řešil s PČR. Dal bych jim tu fotku/ky a pak se uvidí jak s tim budou pracovat...
Marlin XS 7 243 win, cz 550 lux 8x57JS, ZP 45 16/65, ZP 149 12/70
Nahraj sem tu fotku prosím zajímalo by mě jak takovej výstup z fotopasti vypadá.
O jakou honitbu se jedná (velikost, blízkost vesnic, terén atp...) ? Podle toho usoudíme jak moc odvážný ( "drzý" ) jsou. Díky za informace
O jakou honitbu se jedná (velikost, blízkost vesnic, terén atp...) ? Podle toho usoudíme jak moc odvážný ( "drzý" ) jsou. Díky za informace
.22, .243., 7x57, 8x57IS, 9mm, 16/70, 12/76
PČR ti nějak moc asi nepomůže. Zaměř se na dobu ,kdy ho fotopast vyfotila a hledej auto. Když jde pytlák lovit,nejde si jen s taškou pro pajšl.
My jsme ho tak chytli.
My jsme ho tak chytli.
Dal bych to na státní zastupitelství,je to spolehlivější než PČr.
Fotku dej sem,asi ho někdo pozná,lidí tu je dost a republika je malá.
Mě to chytá mimo zvěře jen houbaře a dovádějící dvojice.
Fotku dej sem,asi ho někdo pozná,lidí tu je dost a republika je malá.
Mě to chytá mimo zvěře jen houbaře a dovádějící dvojice.
kikine, tak jsem hoď fotku těch dovádějících dvojic, to může být také zajímavé. 

Patrol-to by nebylo košer,děti z vesnice.
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Já bych to asi taky řešil s policií Č.R. nic se tím pokazit nemůže a když v tomto případě nepomůžou,tak třeba poradí jak postupovat. Ale přeji hodně štěstí aby se to nějak řešilo.
CZ550FS-7x64 DOCTERclassic 8x56RD
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Voki neměl tam kolega nějakýho hosta?Oni se někdy pánové přiznat nechtějí a jsou jak Fučík.Než s tím začneš něco dělat raději to rozeberte u vás v MS.Jinak bych to dal hospodáři a nebo stráži a přes ně na referát ŽP.Na jejich podmět by se mělo něco dít.
-
- Častý návštěvník
Pokud nemáte důkaz, že dotyčný v honitbě střílel, je naprosto zbytečné cokoliv hlásit. P ř í p r a v a t.č. pytláctví už v novelizaci zákona není, musel by to být dokonaný t.č. a přecházet po cizí honitbě se zbraní, která je nesena viditelně ale je ve stavu vylučujícím okamžité použití také zákonu o zbraních a ani jinému zákonu neodporuje. Měli jsme podobný případ a myslivecká stráž naštěstí zbraň dotyčnému neodebrala (odmítl ji vydat), tak to jen nahlásila org. činným v tr.řízení. V případě násilného odbrání by dle sdělení st. zástupce bohužel mysl. stráž naplnila sk. podstatu t.č. zneužití pravomoci úřední osoby (dříve t.č. zneužití pravomoci veřejného činitele). Bohužel, zákon se od ledna 2010 změnil ve prospěch potenciálních pytláků. Pytlákem je podle novelizace pouze ten kdo zvěř u l o v í a přivlastní si ji, nikoliv ten, kdo zvěř loví bez úspěchu. Pokud však prokážete, že ve vaší honitbě člověk bez platné povolenky (jinak splňující zákonné předpoklady pro držení lovecké zbraně) vystřelil, pak mu bude přišitý alespoň přestupek proti zák. o zbraních (max. však pokuta a pokud by to bylo opakovaně, pak odebrání ZP na min. 6 měsíců). Je to výsměch, viďte. Ale co jsme si zvolili, to máme.
-
- Administrátor
Dle mého názoru se to na pytláctví nedá napasovat, ale zákon o zbraních a střelivu něco říká o zbraních kategorie C a jejich nošení. Odvolává se na zvláštní předpis, což je zákon o myslivosti. Žiji v přesvědčení, že abych se mohl producírovat se zbraní kategorie C po honitbě, musím mít u sebe lovecký lístek, zbrojní průkaz, průkaz zbraně, a povolenku k lovu vystavenou uživatelem honitby. Takže to skutečně nespadá do kompetence stráže, ale PČR. Je dosti divné, že by se někdo vláčel s flintou jen jako zátěží, když s ní nemůže lovit. To jsou ty praktické paradoxy, ktré vzniknou změnou jednoho zákona a nezkoumají se návaznosti v zákonech dalších. Něco jiného je nošení zbraně pro osobní ochranu. Tam nemůže nic namítnout ani MS ani PČR. Toliko můj názor.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Nošení zbraně na osobní ochranu - tam musí být zbraň skrytá, jestli se nepletu.
-
- Administrátor
Samozřejmě.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR