Lov kladkáčem

Kuše, luky, praky a jiné
Odpovědět
vincenzokr
Pravidelný diskutér

Re: Lov kladkáčem

Příspěvek od vincenzokr »

no nevím :mrgreen:
Mathews Switchback 30/70RH
BS-TropyRidge Firewire W5,Cobra Diamondback Drop Away Arrow rest,
Mathews Quiver T-serie,Stabilizer Doinker 7"
Carbon Express Maxima Hunter 350,Rage Tip x-Treme 2,3"
alwarez
Pravidelný diskutér

Příspěvek od alwarez »

Za carskych dob byl pruzkum Sibire a cestovatele se divili co zerou jejich psi smecky no a bylo to mamuti maso .Kdyz se zhroutilo SSSR zoufali jedinci na Sibiri hledali mamuti kly a prodavaji je do USA asi 2000 $ za jeden mamuti kel a ty se pak zde prodavaji na strenky nozu .....jasne za dost draho ...... jak jsem se na nej dival bylo to moc rozpraskane a tak jsem nic nekoupil to bylo v dobe kdy jsem jeste vyrabel noze ,na youtube je asi nekde video jak jednotlivci tezi tuhle mamutovinu :lol:
vincenzokr
Pravidelný diskutér

viděl jsem to na satáku,myslel jsem že jsou dražší,říkali kolem 10000 tácu v dolarech samo :D ,jo sibiř tam by se lovilo,krásná příroda.Já jsem zatíženej na Losy-toho bych chtěl dostat.
alwarez
Pravidelný diskutér

Příspěvek od alwarez »

Mamutovina se prodava na kg a tak zalezi jak je ten kel tezky . V Canade se odhaduje ze zilo na 60 milionu mamutu do te doby nez vyhynuli ,tyhle ohromne bestie asi nebyli moc rozmnozene, nebot spotrebovali ohromne mnozstvi potravy co za doby ledove asi nebyla k dispozici a mamut asi tez zacal v dobe meziledove a proste asi neprezil konec ledove doby, jak vime slon se krmi cely den a v tropech jasne ma z ceho . V Canade se tez nachazi plno mamutich klu .
alwarez
Pravidelný diskutér

Příspěvek od alwarez »

http://www.youtube.com/watch?v=0PHIRr4dmi4

Tady na teto strance najdete plno lovu na losa .Ono je to ohromne zvire vazici 3/4 tuny a mam dojem ,ze luk musi mit nejmene 55 liber tahu jak tradicni tak kladkovy .......
vincenzokr
Pravidelný diskutér

jo jo,los to je moje zvíře,ulovit ho to musí být mazec,jednou ho doufám ulovím,ale ta cena je zatím pro mě nehorázná :mrgreen: lovu zdar a břity ostrý :lol:
alwarez
Pravidelný diskutér

Příspěvek od alwarez »

Moje spicky jsou ostre ,takze se snima muzes oholit a priprava na losa jsou mensi zvirata zacni na potkanech :lol: :lol:
vincenzokr
Pravidelný diskutér

potkany nééé,od zajíce to jo :) ,jaké máš vůbec hroty?Od jaké firmy používáš,jestli otevírací či s pevnými hroty. :?:
alwarez
Pravidelný diskutér

Příspěvek od alwarez »

Oteviraci hroty byly vymysleny mezi roky 1950 -1955 a potom byly ulozeny k "ledu" a zacinaji se objevovat az s nastupem kladkovych luku ,ale krapem zustavaji a pod urcitym uhlem do preklizky se vubec neoteviraji a kdyz se otevirali tak jenom dva noze atd......Nejlepsi jsou pevne hroty a tak ja strilim klasicke luky a hrot musi byt ten nejvetsi a nejostrejsi ......
Ja si myslel ze potkani jsou dobry cil :lol: :lol:
Mathews
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Mathews »

Moc lidí sem nepíše..,a když.., tak teorii.. :wink: Zajímalo by mne čím a co jste ulovili?
Mám lukem uloveno celkem dost zvěře,převážně divočáků.Většinu jsem lovil mechanickým hrotem WASP JACK HAMMER 2" cuting.
Pokud se lovec trefí dlaň za lopatku,tak kus leží do 30m..Tyto hroty mají nejsilnější břity z otvíráků.Z pevných hrotů se mi osvědčily NAP THUNDERHEAD,NAP RAZORBACK,G5 mají super penetraci,ale menší ranivost.Při lovu z klasického luku je super hrot NAP PHANTOM,nevíhoda je při minutí cíle..,hrot to většinou nepřežije.Dle mého názoru až tolik nezáleží na hrotech ,ale na lovci.Když není zbrklí a vystřelí na správné místo,tak je účinnost jak u kulové zbraně.Horší jsou zásahy na játra či měkotu.Zvěř je schopna odejít i několik stovek metrů,či kilometrů.Bez dobrého barváře je tato zvěř prakticky ztracena.U palných zbraní je zranění účinější díky šoku,který zvěř utrpí.Takže lov lukem je dle mého názoru jen pro lovce,kteří dokáží při lovu používat hlavu a né vášeň.Lov lukem je mnohonásobně složitější,než lov kulovnicí.Pro mne osobně je lov palnou zbraní.., usmrcení zvěře,bez jakéhokoliv zážitku,kdy zvěř má nepatrnou šanci uniknout,pokud se mi dostane do zaměřovače,navíc do vzdálenosti 200m.U luku je to o trpělivosti,sebeovládání a hlavně o znalostech terénu a zvycích lovené zvěře.Navíc odpadá lov v noci a vzdálenost je v naprosté většině do 30m!
alwarez
Pravidelný diskutér

Příspěvek od alwarez »

alwarez
Pravidelný diskutér

Příspěvek od alwarez »

Mathews
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Mathews »

Ty testy jsou zajímavé...,ale myslím co se lovu týče nejsou objektivní... Neviděl jsem prase,které by mělo kovový obal..
:D Divočák je nejtvrdší zvěř...,130 kg kus má skoro 20 cm vrstvu,kterou šíp musí prorazit.Nejtvrdší je škára(kyrys),který odolá i slabší ráži.Při stahování větších kusú se mi pár projektilů podařilo najít.Na takové prase se mechanický hrot dá použít pokud se střílí ze zadu do přední části.(předposlední žebro a šikmo do plic).Pokud by byl zásah na lopatku,nebo do kloubu,tak to dopadne jak na tom videu.Obrovskou roli taky hraje seřízení luku a volba šípu!!Pokud není dobře seřízená zakládka,nebo je použit špatný šíp,tak je energie šípu rozhozena do stran a nedojde ke správnému tlaku na hrot.Je to stejná alchimie jaku u zbraní,pokud je použita správná ráže a adekvátní munice,zvěř se netrápí.A to by mělo být hlavním cílem každého lovce..
Nejlepší hroty jsou pevné ..,monolitické,vyfrézované z jednoho kusu.Jsou ovšem těžší a zároveň menší..,mají lepší průraznost..,ale horší ranivost.Není na nich žádný hliník,dural,který se používá u naprosté většiny hrotú.Na potkány stačí gumový blunt.. :D
Lumenoky používám taky..,ale od mechanických jsem upustil.Byli nespolehlivé...,při průstřelem zvěří občas zhasli.Nyní používám magnetické,ty jsou super.Přilepí se k luku malý magnet a ten při průletu šípu končík rozsvítí na 30 vteřin,pak začne blikat,zhasne se opětovným přiložením k magnetu.
vincenzokr
Pravidelný diskutér

máš asi dost zkušeností viď?Jak to kreješ,vždyť luk a palná zbraň dělá jinou díru. :roll:
vincenzokr
Pravidelný diskutér

Používal jsem jen pevné hroty a neměl jsem s ním problémy,mechanické jsem nezkoušel,tak se ptám
Odpovědět