Lov kladkáčem

Kuše, luky, praky a jiné
Odpovědět
Mathews
Pravidelný diskutér

Re: Lov kladkáčem

Příspěvek od Mathews »

Alwarezi myslím že máme určitě něco společného...,když né názory..,tak určitě luk od AlexBows :D
Můj dlouholetý kamarád vyrábí luky pro zábavu,ale i pro lov.. Několik let jsem mu scháněl dřevo na výrobu středů .
Tyto luky jsou kvalitní a cenově dostupné.Mám luk od Black Widows a myslím že jsou to vyhozené peníze,v ničem si nezadá s lukem od JK...Střílím nyní s krátkým loveckým longbow 56 inch,vyrobil jej na popud nějakého Čecha žijícího v USA :wink:
vincenzokr
Pravidelný diskutér

Příspěvek od vincenzokr »

chjo ti milionáři :lol:
Mathews Switchback 30/70RH
BS-TropyRidge Firewire W5,Cobra Diamondback Drop Away Arrow rest,
Mathews Quiver T-serie,Stabilizer Doinker 7"
Carbon Express Maxima Hunter 350,Rage Tip x-Treme 2,3"
alwarez
Pravidelný diskutér

Příspěvek od alwarez »

Neni pravda ,zde lidi jezdi na africke lovy ,ale mohou si to dovolit tak trikrat za zivot . Nejdrive platime sami sebe at uz je to i velmi malo a kdyz si nemuzeme platit sami sebe ,tak se na vse vykasleme a jdeme na to z jineho uhlu ,jako je zmeneni povolani ,prekvalifikace atd. Z toho vyplyva ze mesime vzdy usetrit a jasne v dnesni dobe inflace nam nahlodava papirove penize ,tak musime si nakoupit zlato a kdyz nemame penize na zlato ,tak alespon stribro a kdyz mame stribra vice vymenime jej za zlato ,nesmime se spolehat na papirovou menu . Ostatne jsou mnohem levnejsi lovy nez Rusko a ja bych volil mene drahe lovy . Co takove Slovensko?
vincenzokr
Pravidelný diskutér

jo slyšel jsem,za 1200 euráčů za trofejního jelena do 5 kg paroží
alwarez
Pravidelný diskutér

Příspěvek od alwarez »

Problem je ,ze parohy se jist nedaji a indiani je odhazuji ,to plati pro Canadu a tak chlapik si dovezl bajecne parohy a mel s tim trochu problem na letisti .
vincenzokr
Pravidelný diskutér

no jasan,trofej je jen pro tvoje ego,to je jasný,za maso si musíš připlatit,bohužel :( ,ale pokud jsi chceš zalovit lukem tak ti to satčí,pro mě film a fotky do alba :D ,takto to dělám i s rybami,jsem též rybář :)
alwarez
Pravidelný diskutér

Příspěvek od alwarez »

Ja taky jsem rybar ,ryby strilim lukem :lol: :lol:
vincenzokr
Pravidelný diskutér

u nás to jaksi taky nejde :x ,jako u zvěře,ale zas člověk je vynálezavý tvor,ten si pomůže 8)
Mathews
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Mathews »

No milionář bohužel nejsem,ale šetřím celý rok..,abych někam vyrazil.Stračí nekouřit a nechlastat :wink:
Do Ruska jsem se chtěl podívat,lov lukem je tam náročný,na losa nebo medvěda bych tam nejel.Zvěře je tam dost,ale na obrovské rozloze.Potkat nějakou zvěř je náhoda,není to jak u nás,že kolem cesty potkáme spoustu zvěře.Když jsem Rusům vykládal kolik zvěře padne pod koly aut,tak nevěřili.
Co se lovu na Slovensku týče,tak myslím že lov v oborách neprošel přes ochránce zvířat.Nejsem si jistý že se oficiálně může lovit.. ¨No a co se trofejí týče,nemám je už kam věšet.. :) Tak se raději věnuji čuníkům do 60 kg,je to opravdu nejlepší maso :wink:
alwarez
Pravidelný diskutér

Příspěvek od alwarez »

Oni rusove nevi asi jak medveda nalakat ,staci je zacit krmit a mit dobreho pruvodce to same plati u losa ten se laka na zvuk samice .Nic se neponechava nahode jestli neco potkam ci ne to si muzeme dovolit pouze s puskou .
Mathews
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Mathews »

Jo to jsem si myslel taky,ale jejich maximální výkon je že udělají políčko s ovsem a dají tam sůl.Když jsem se zeptal na újeď s masem,tak se na mě dívali jak na magora...,prý masa mají sami málo :D
Na medvěda je nejlepší jít na jaře..,ale to mu dají taky jen oves.Když jsem se zmínil o rybách..,tak obrátili oči v sloup :shock:
Prý je to škoda a že ryby nádo do hrnce a uvařit z nich rýbu,tj jejich druh polívky,dají do ni co chytí a uvaří to se zeleninou.
Losy loví v zimě s lajkama..,většinou s brokovnicí,do které si dělají jednotné střely.Kladkáč tam viděli všichni porvé.
alwarez
Pravidelný diskutér

Příspěvek od alwarez »

Velmi zajimave ! Nesmime zapominat ,ze kladkovy luk byl v Cesku neznamy vlastne az do 90 tych let jak rezim uzavrel informace . Ja jsem nevedel jak kladkovy luk vypada i kdyz jsem po tom usilovne patral ani jediny obrazek nebyl k dispozici ,tak byla kontrola tesna i kdyz na zapade je luk vyraben od roku 1960 . Na medveda je nejlepe jit na jare ,nebot ma stale kuzi nevypelichanou ,ale ztratil az 50 % sve vahy a tudiz je strasne hubeny a nema moc masa. Medved je vlastne vsezravec co ale zere z 90% rostline potravy .lakadlo na medveda muze byt i chleba a ten se pouziva v 200 litrovem sudu a podle toho se vlastne medved meri . Jeleni co je take Los jsou nalakavani zde na kukurici ta ovsem v Rusku neni nebo nedozraje a tak se musi najit jina obilovina .Kukurice se zde dava do krmitek ,nebo se jednoduse haze na zem !
Policka se delaji vetsinou v Texasu ,kde jelenci se vlastne chovaji pro parohy . Strilet ryby je velmi ucinne ,nez sedet na brehu s prutem to si Rusove neuvedomuji ,stejne jako si Cechacci neuvedomuji ze strilet zver je lukem vyhodne i kdyz jenom 10%ucinne o proti puskam ......V Severni Karoline je kazdy rok zhruba zabito 200 000 jelencu ,ale jen 20 000 lukem ......
alwarez
Pravidelný diskutér

Příspěvek od alwarez »

Jeste se zapomnel se vabeni a lakani zvere zvukem . Na kralika se necha nalakat kterakoliv zvedava selma . Jelen a treba los se nalakan na zvuk a lukostreles je asi 50-100m upredu a tak zvire si mysli ze to dalsi zvire je stale vzdalene . Parohy se pouzivaji na jelence . Potom jeste existuji zvukove a vizualni pomucky ,ale tohle jsou vsechno pomucky z doby bronzove :lol:
vincenzokr
Pravidelný diskutér

no tak na losa do severských zemí,teď nevím zrovna v jaké zemi se smí lovit lukem,ale řekl bych finsko.S lovem na slovensku bych řekl,že v oborách se lovit lukem může,neslyšel jsem,že by to zrušily,a když jo,tak maďarsko-tam je to jistý :D
vincenzokr
Pravidelný diskutér

Mathews píše:No milionář bohužel nejsem,ale šetřím celý rok..,abych někam vyrazil.Stračí nekouřit a nechlastat :wink:
Do Ruska jsem se chtěl podívat,lov lukem je tam náročný,na losa nebo medvěda bych tam nejel.Zvěře je tam dost,ale na obrovské rozloze.Potkat nějakou zvěř je náhoda,není to jak u nás,že kolem cesty potkáme spoustu zvěře.Když jsem Rusům vykládal kolik zvěře padne pod koly aut,tak nevěřili.
Co se lovu na Slovensku týče,tak myslím že lov v oborách neprošel přes ochránce zvířat.Nejsem si jistý že se oficiálně může lovit.. ¨No a co se trofejí týče,nemám je už kam věšet.. :) Tak se raději věnuji čuníkům do 60 kg,je to opravdu nejlepší maso :wink:
lovíš je i u nas :?:
Odpovědět