weatherby -remington 300 ultra magnum
weatherby -remington 300 ultra magnum
Dobrý den,Vážení pánové prosím o radu.chtěl bych si pořídit novou kuli a nevím zda se rozhodnout pro Weatherbyho nebo remington 300 ultra magnum.puškohled by měl být také nějakej lepší aby se s tím dalo střílet do 500 m.ten puškohled asi zeiss nebo něco podobného.ještě jednou děkuji doufám,že je to dobré téma. dušan.
Re: weatherby -remington 300 ultra magnum
Ahoj,
z 300 Weatherby Magnum jsem ještě nestřílel, ale už jsem měl tu čest vystřelit z 300 rem. ultra magnum a můžu jenom říct, že je to pěkná prda. Málem mi to deformovalo rameno
. Střílel jsem jen jen 3 patrony v různě výkonných laboracích.
Maj to klucí americký vychytaný co se týče soustřelu, v různých výkonech to na 50m lítalo do 4cm a to jsem neměl ošahanou zbraň a na té střelnici jsem byl poprvé.Takže v rukou dobrého střelce, myslím do 2cm?
Uváději, že je to použitelný od srnčího po medvěda...?
Pokud se zapojí shiva, řekne k tomu určitě víc.
z 300 Weatherby Magnum jsem ještě nestřílel, ale už jsem měl tu čest vystřelit z 300 rem. ultra magnum a můžu jenom říct, že je to pěkná prda. Málem mi to deformovalo rameno

Maj to klucí americký vychytaný co se týče soustřelu, v různých výkonech to na 50m lítalo do 4cm a to jsem neměl ošahanou zbraň a na té střelnici jsem byl poprvé.Takže v rukou dobrého střelce, myslím do 2cm?
Uváději, že je to použitelný od srnčího po medvěda...?
Pokud se zapojí shiva, řekne k tomu určitě víc.
CZ 550MC 8x57JS Meostar R1r+3-12x56
Zeiss Conquest 8x56T*
EagleTac 100A2
Zeiss Conquest 8x56T*
EagleTac 100A2
- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
Muj nazor je, ze pro nase konciny je vhodnejsi 300WM.
Ja osobne davam prednost modernejsim razim bez nakruzku. Dava mi to moznost lepsi prebijene munice.
300Weatherby Mag mimo to ze ma nakruzek, je vse jine nez univerzalni. je to zastaraly naboj s tendenci rychleho vypaleni nabehoveho kuzelu.
Jasne, pokud vystrelis par ran za sezonu a vyzadujes "mysliveckou" presnost, tak te to nemusi trapit.
pokud nebudes mit hlaven 28" dlouhou, tak zbran degradujes balisticky a je zbytecne si ji porizovat.
Ja jsem sel do 300RUM z duvodu moznosti lovit na velkou vzdalenost (teda v dobe kdy jsem flintu objednaval, diky zmrdovi ze sdruzeni jsem letos nedostal povolenku). 300RUM s 210gr Berger s Vo 890m/s ma na 1000m jeste 470m/s a pres 1.500J. Zbran urcena pro lov od 400-500m dal. Presnost vynikajici (ale to bude flintou a naboji)

5 ran na 100m raster terce je 0.5"
Na 500m to strili soustrely do 5cm. Zpetny raz, zanedbatelny, ale chce to dobry kompenzator.
300RUM je lepsi naboj, s vyssim vykonem, lepsim horenim prachu a je potencionalne presnejsi nez Weatherby. Rozdil ubytku energie oproti RUM je na 200m ca 20% (zdroj Cartridges of the world).
Ja osobne davam prednost modernejsim razim bez nakruzku. Dava mi to moznost lepsi prebijene munice.
300Weatherby Mag mimo to ze ma nakruzek, je vse jine nez univerzalni. je to zastaraly naboj s tendenci rychleho vypaleni nabehoveho kuzelu.
Jasne, pokud vystrelis par ran za sezonu a vyzadujes "mysliveckou" presnost, tak te to nemusi trapit.
pokud nebudes mit hlaven 28" dlouhou, tak zbran degradujes balisticky a je zbytecne si ji porizovat.
Ja jsem sel do 300RUM z duvodu moznosti lovit na velkou vzdalenost (teda v dobe kdy jsem flintu objednaval, diky zmrdovi ze sdruzeni jsem letos nedostal povolenku). 300RUM s 210gr Berger s Vo 890m/s ma na 1000m jeste 470m/s a pres 1.500J. Zbran urcena pro lov od 400-500m dal. Presnost vynikajici (ale to bude flintou a naboji)

5 ran na 100m raster terce je 0.5"
Na 500m to strili soustrely do 5cm. Zpetny raz, zanedbatelny, ale chce to dobry kompenzator.
300RUM je lepsi naboj, s vyssim vykonem, lepsim horenim prachu a je potencionalne presnejsi nez Weatherby. Rozdil ubytku energie oproti RUM je na 200m ca 20% (zdroj Cartridges of the world).
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
Pěkná nástřelka Shivo, mooooc pěkná
V každém sdružení je bohužel vždycky nějaký "jouza", bohužel

V každém sdružení je bohužel vždycky nějaký "jouza", bohužel

PRVNÍ RÁNA MUSÍ JÍT vždy TAM KAM MÁ!
díky za rady,já mam kuli 7/64 a tak bych něco lepšího tak bych šel do tý 300 ultra magnum ještš jsem uvažoval 8/68s.honitbu máme povědšinou polní a tak dostat se k srnčímu je dost problém je to na 300m.shivo maš někoho kdo by udělal ten kompenzátor na tu 300.zdar.
- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
Ja si vetsinou nechavam tyhle veci dodat vcelku od toho kdo tu flintu stavi. chci se vyhnout tomu, ze kdyz to nebude strilet tak jak ma, tak se pak jedni vymlouvaji na druhe.
mam tam komp od Vais Arms
http://www.muzzlebrakes.com/ velice efektivni.
mam tam komp od Vais Arms
http://www.muzzlebrakes.com/ velice efektivni.
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
figi,nejde jen o to srnčí,občas se ukáže i černá také sikáč a to jen v řepce,kukuřici jezedáci nedávají nemají hovězí.ta moje 7/64 neni špatná mam jí v brovningu aut .ale lidi na tebe koukají,že jdeš na čekanou s automatem.proto jsem si řekl,že koupím repetírunk.mam tammeoptu 3/12/56 ale zvětšuje se i kříž neni to ono,tak uvažuji o tom zeiss 6/24/56 v lysej byl za dobrou cenu tak právě chci dát neco jiného dohromady,každá rada drahá.lovu.to s tou povolenkou u Shivy je smula já mam podobnou historku ale to je na delší psaní,závist je hrozná věc,k tomu pomluvy a je o starost víc.zdar
dušane na lidi se vy... já se semiautomatem chodím na čekanou normálně a na každého kašlu komu se to nelíbí ať však víš 

Dušane, je to tvoje volba.
Zbraň s kompenzátorem je na špunty do uší nebo sluchátka, a to mi na lovu nějak nesedí. Navíc kdokoli by šel s tebou lovit, nebo ty s doprovodem, tak musí ochranu sluchu jednoznačně mít, protože na osoby vedle střelce zvukový efekt působí ještě více.
Takto předimeznovaná ráže s sebou nese více dalších nevýhod.
Sik jsem střelil pouze několik kusů, je asi pravdou, že jsou tvrdší na ránu, než ostatní spárkatá, ale vzhledem k tomu, jak padaly i po 243W, tak si myslím, že jsou možná spíše odolnější na hůře posazenou ránu, po které jsou schopné jít vytrvale a daleko.
Nevím, jaké máš lovecké a střelecké zkušenosti, ale střílet do lánu řepky na velké vzdálenosti a navíc zvěř, jako je sika a černá, má svá specifika .
Tak se dobře rozhodni.
Zbraň s kompenzátorem je na špunty do uší nebo sluchátka, a to mi na lovu nějak nesedí. Navíc kdokoli by šel s tebou lovit, nebo ty s doprovodem, tak musí ochranu sluchu jednoznačně mít, protože na osoby vedle střelce zvukový efekt působí ještě více.
Takto předimeznovaná ráže s sebou nese více dalších nevýhod.
Sik jsem střelil pouze několik kusů, je asi pravdou, že jsou tvrdší na ránu, než ostatní spárkatá, ale vzhledem k tomu, jak padaly i po 243W, tak si myslím, že jsou možná spíše odolnější na hůře posazenou ránu, po které jsou schopné jít vytrvale a daleko.
Nevím, jaké máš lovecké a střelecké zkušenosti, ale střílet do lánu řepky na velké vzdálenosti a navíc zvěř, jako je sika a černá, má svá specifika .
Tak se dobře rozhodni.
-
- Zkušený diskutér
Souhlas s figim ve věci kompenzátoru. Já jsem na mrtvici, když je na střelnici vedlke mě někdo, kdo ho na pušce má. 300RUm je na špunty a ještě sluchátka. Na posedu by mě to zabilo!!
Jinak je absolutně dostatečná 300WM. Je k mání v běžných lov provedeních a u výrobců jato mauser ( M03), Sauer a poskytuje lovecké účely naprosto dostatečnou přesnost do 300m+ a možná i o něco víc. Výběr tov. nábojů je široký a dostupnost dobrá. Přebíjením výkon ve smyslu přesnosti ještě zvýšíš. Jinak je 150 praseti celkem jedno, zda ji dostane přesně na 250m na lopatku ze "špringfilda" nebo RUMa.
Nevím jak u vás, ale u nás na podzim chodí vysoká a černá na řepku zpravidla v noci a pokud není sníh a trochu po mrakem, tak střelba na větší vzdálenost technicky obtížná. Musíš mít super puškohled s reostatem a doslova mikrotečku, která bud slabě žhnout - já ji musím vnímat jen podvědomě a pro tyto nasazení mě třeba Zeiis ( můj model 6-24x56-osvětlený mildot) nevyhovuje. Stejne je to všechno do 200m.
V současné době má řepka tak 130-150cm (džungle) a lov černé na takovou vzdálenost je nesmysl a nedovedu si představit v 50ha lánu hledat a tahat z něho vysokou, která zůstane v ráně třeba na cca 300m.
Pro noční lov na větší vzdálenost je potřeba silnější ráž, protože je problematické odhadnout postavení zvěře - čistý blat vs různě na šikmo a tak se větší výkon vždycky hodí,ale extrém je na zváženou!
Jinak je absolutně dostatečná 300WM. Je k mání v běžných lov provedeních a u výrobců jato mauser ( M03), Sauer a poskytuje lovecké účely naprosto dostatečnou přesnost do 300m+ a možná i o něco víc. Výběr tov. nábojů je široký a dostupnost dobrá. Přebíjením výkon ve smyslu přesnosti ještě zvýšíš. Jinak je 150 praseti celkem jedno, zda ji dostane přesně na 250m na lopatku ze "špringfilda" nebo RUMa.
Nevím jak u vás, ale u nás na podzim chodí vysoká a černá na řepku zpravidla v noci a pokud není sníh a trochu po mrakem, tak střelba na větší vzdálenost technicky obtížná. Musíš mít super puškohled s reostatem a doslova mikrotečku, která bud slabě žhnout - já ji musím vnímat jen podvědomě a pro tyto nasazení mě třeba Zeiis ( můj model 6-24x56-osvětlený mildot) nevyhovuje. Stejne je to všechno do 200m.
V současné době má řepka tak 130-150cm (džungle) a lov černé na takovou vzdálenost je nesmysl a nedovedu si představit v 50ha lánu hledat a tahat z něho vysokou, která zůstane v ráně třeba na cca 300m.
Pro noční lov na větší vzdálenost je potřeba silnější ráž, protože je problematické odhadnout postavení zvěře - čistý blat vs různě na šikmo a tak se větší výkon vždycky hodí,ale extrém je na zváženou!
-
- Zkušený diskutér
2 Sauer - píšeš moc hezky, ale ve špatném vláknu
- tady zrovna se neprobírá ani "Osmička" ani myslivecká etika - ale oběma tématům se toto fórum poměrně zevrubně věnuje - ale jinde. Ber trochu prosím ohled i na nás, kteří tu chceme občas něco věcného najít a luštit tyhle výlevy je "na palici" - nic ve zlém, taky podléhám emocem
K tématu vlákna. Střílel jsem ze zbraně 300 Weat. Mag. s Mag-na-portem (http://www.magnaport.com/rifle.html) i z Rem 700 v 300RUM a výrazný rozdíl nezaznamenal. Pokud jde o negativní vliv na střelce, strčí je leckterá nevhodně zapažbená 300Win.M. lehce do kapsy. Rozdíl ve výkonu taky není násobný. Při hledání přesnosti s ručně piplanými náboji se pak leckdy musíte smířit i s méně než 90% maximálního výkonu dané ráže. A kdo viděl někdy srnu střelenou na 30 až 50 metrů třeba 308W s tovární 9,7 g Lapua Mega (V0=cca 900 m/s), ten ví jak vypadají podlitiny.
Pokud bych měl vybírat mezi "třístovkovými magnumkami" (včetně třeba i 300 Win.Mag, 308 Norma Mag a povedeně vypadají i "beznákružkové" novinky od Normy prezentované pod jménem Blaser http://www.blaser.de/Blaser-Magnum.1294.0.html?&L=1) asi bych šel spíš po kvalitě zbraně - za cenu kterou jsem ochoten zaplatit - ráže padni komu padni. A pokud by to nebyla třeba RPA, hodně bych dal na možnost si kvalitu zbraně ověřit (asi před dvěma lety jsem se trápil s černou "taktickou" Weatherby, která má střílet "sub MOA out of Box" a rozhodně to tak s továrními náboji Lapua, Hornady ani Norma nebylo
)
Jinak naprostý souhlas s Jakubem a ostatními - být tu moderátor alespoň jako na Střelectví, měli by Figi i Sauer minimálně výstrahu
Ale Figi už je prostě "folklor" tohoto fóra - můj odhad je, že poctivá statistika by zhodnotila alespoň 50% jeho příspěvků jako OT nebo bez informace - ale je pravda, že v těch zbylých 50% informace je. Někteří lidé prostě v prostředí internetového fóra neodolají a své zkušenosti musí ostatním nutit i když se na ně zrovna nikdo neptá. Zkušenost je ale na rozdíl od věcné informace bohužel téměř nesdělitelná (a u zkušenosti "vnucované" to platí víc než dvojnásob

K tématu vlákna. Střílel jsem ze zbraně 300 Weat. Mag. s Mag-na-portem (http://www.magnaport.com/rifle.html) i z Rem 700 v 300RUM a výrazný rozdíl nezaznamenal. Pokud jde o negativní vliv na střelce, strčí je leckterá nevhodně zapažbená 300Win.M. lehce do kapsy. Rozdíl ve výkonu taky není násobný. Při hledání přesnosti s ručně piplanými náboji se pak leckdy musíte smířit i s méně než 90% maximálního výkonu dané ráže. A kdo viděl někdy srnu střelenou na 30 až 50 metrů třeba 308W s tovární 9,7 g Lapua Mega (V0=cca 900 m/s), ten ví jak vypadají podlitiny.
Pokud bych měl vybírat mezi "třístovkovými magnumkami" (včetně třeba i 300 Win.Mag, 308 Norma Mag a povedeně vypadají i "beznákružkové" novinky od Normy prezentované pod jménem Blaser http://www.blaser.de/Blaser-Magnum.1294.0.html?&L=1) asi bych šel spíš po kvalitě zbraně - za cenu kterou jsem ochoten zaplatit - ráže padni komu padni. A pokud by to nebyla třeba RPA, hodně bych dal na možnost si kvalitu zbraně ověřit (asi před dvěma lety jsem se trápil s černou "taktickou" Weatherby, která má střílet "sub MOA out of Box" a rozhodně to tak s továrními náboji Lapua, Hornady ani Norma nebylo

Jinak naprostý souhlas s Jakubem a ostatními - být tu moderátor alespoň jako na Střelectví, měli by Figi i Sauer minimálně výstrahu

Pufr
Tss, to je zase OT "jako prase"....genialne je, ze sa k teme vyjadruje niekto, kto ani RUM ani WBY v ruke vobec nedrzal, nieto este strielal.....doporucujem premazat a zbavit balastu.
458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
Every Shot Counts
-
- Nový návštěvník
Souhlas,že můj příspěvek je OT a netýká se na 100 % daného tématu. Nechal jsem se unést. Měl jsem spíše na mysli smysl těchto "DĚL" na naše podmínky.lovec píše:Tss, to je zase OT "jako prase"....genialne je, ze sa k teme vyjadruje niekto, kto ani RUM ani WBY v ruke vobec nedrzal, nieto este strielal.....doporucujem premazat a zbavit balastu.
Kolego ze Slovenska, podle čeho posuzuješ, že jsem danou ráži neměl v ruce a ani si s ní nevystřelil ?? Asi podle toho, že ji nemám uvedenou v profilu.
Lovu zdar !
Radek
SAUER 202 ELEGANCE 8x57 JS, 3-12x56 ZEISS VICTORY DIAVARI RD - osnova č.60 - 2. optická rovina
Broková kozlice CZ UB 581-4 (12/12)
Broková kozlice CZ UB 581-4 (12/12)
sauer78 tak si založ nové vlákno s tímto názvem (např. vhodnost a použitelnost výkoných ráží pro naše podmínky) a tam si rozvíjej svoje diskuze a necpi to sem. Pufr ti odpověděl pěkně a slušně já bych byl poněkud více ostřejší, dost mi vadí když se chci něco dozvědět k danému tématu a místo hodnotných informací od lidí co mají s danou věcí osobní zkušehnost čtu od Figiho že si má dotyčný raději pořídit jinou ráži a od tebe že shiva je arogantní a výkoné ráže tu nemají co dělat. Já vlastním 9,3x62 a rozhodně si nemyslím že by to bylo dělo co sem nepatří a měl bych sním jet do afriky na slony jak se dozvídám od lidí jako jsi ty a rozhodně se za jouly nehoním chci mít ráži s dostatečným přebytkem výkonu, těžkou kulý a dobrým stopefektem
rovnou se všem omlouvám za OT ale už mne příspěvky tohoto typu v normálně rozvíjejícím se vláknu vytáčí
rovnou se všem omlouvám za OT ale už mne příspěvky tohoto typu v normálně rozvíjejícím se vláknu vytáčí
Minimalne podla tohto.....SAUER78 píše:........podle čeho posuzuješ, že jsem danou ráži neměl v ruce a ani si s ní nevystřelil ?? Asi podle toho, že ji nemám uvedenou v profilu......
....kto ma/mal, pouzival, pozna ucinky, tak vie. Kto nie, tak len tape a zbytocne spekuluje.SAUER78 píše: Měl jsem spíše na mysli smysl těchto "DĚL" na naše podmínky.
Cela tema je okrem niektorych vecnych prispevkov kopiou tem z webu Myslivosti. Kopec spekulacii a pouzitelny zaver diskusie ziaden.
dušan chce strielat srncie na otvorenych komplexoch na vzdialenosti 300+m. Na toto staci aj nieco s mensim vykonom ako je 300Ultra alebo 300Wby....ak uz to ma mat privlastok Magnum, tak by som ja osobne volil niektory z modernych kratkych magnumov. Bud z rodiny WSM alebo RSAUM. Je Jedno aky to bude mat priemer strely , ci .270", ci 7mm, ci 30" v nasich stredoeuropskych podmienkach to s kvalitnou strelou/strelivom staci na vsetko od lisky po losa takmer na lubovolnu vzdialenost.
Samozrejme sa to da zvladnut aj beznymi nabojmi, ktorych nazov a velkost nepopudzuju vacsinu tradicnych polovnikov. Zalezi od chuti a potrieb jednotlivca, vykonova rezerva sa ale vzdy hodi.
Dalsia alternativa je pouzit strelivo osadene monolitickymi strelami KJG. Aj naboje klasickej koncepcie laborovane tymito strelami dosahuju nadstandartne balisticke vykony (napr. do dušanovej 7x64: http://sax-kjg-munition.de/kjg-munition ... ronen.html - ONV 225, dosah +/-5cm 255m, pokles na tristo metrov necelych 13cm)
458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
Every Shot Counts