weatherby -remington 300 ultra magnum
Re: weatherby -remington 300 ultra magnum
Tak jsem si dal tu práci a promazal všechno, co se netýkalo tématu.
Doporučuju všem, kteří mají potřebu sdělit něco, co není předmětem tématu, založit nové vlákno. Pokud se jedná o pofoukání bolístek a čecháčkovské kamenování vyčuhujivších, doporučuju jiné fórum.
Doporučuju všem, kteří mají potřebu sdělit něco, co není předmětem tématu, založit nové vlákno. Pokud se jedná o pofoukání bolístek a čecháčkovské kamenování vyčuhujivších, doporučuju jiné fórum.
Ulkomaalainen...
ahoj,děkuji za inspiraci ty vypadají dobře u nás je asi neseženu ,zkusím přes kamaráda co má v Rakovníku lovecké potřeby,snad je sežene.lesu,lovu.
ahoj rimar 77 nevíš kdo to vozí do Čech ty náboje SAX kjg ,v rakovníku řekl,že takové náboje nezná.já to ani nepřečtu co je pod nima napsáno já jsem ten ročník který se musel učit jenom rusky.rád bych je koupil.zdar
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
To dušan překladač http://www.google.cz/ v levo nahoře.
Jinak abych nebyl uplně OT moje první setkání bylo s touto ráží velice neradostné až bolestivé.Host to odpálil vevnitř v posedu a já 14dní neslyšel.Jinak učinek na srnce byl podobný.Používal firemní patrony wea.1 stála pár eur.
Jinak abych nebyl uplně OT moje první setkání bylo s touto ráží velice neradostné až bolestivé.Host to odpálil vevnitř v posedu a já 14dní neslyšel.Jinak učinek na srnce byl podobný.Používal firemní patrony wea.1 stála pár eur.
- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
Zdenku, jak mate velky posedy??? jestli 2m tak by to asi slo, ale pokud klasiku, tak mu rana vysla asi omylem. ale to pak ohluchnes i z 308. Pokud mel zbran s kratkou hlavni, tak tu razi degradoval na uroven 300WM, protoze jak jsem psal drive, 300weatherby potrebuje min. 28" a 300RUM min. 26" (radeji 28")
Nevim jak to je u 300WM s hlukem, protoze jsem s ni nelovil a na strelnici nosim vzdy chranice sluchu. ale u vsech ostatnich magnumu se mi podarilo vystrelit prave i bez ochrany sluchu a mohu rici ze to neni nic prijemneho. at z kompikem nebo bez. Ale v pripade laufu vystrceneho z okna kazatelny, je to taky uplne jedno, protoze zvukove vlny zustavaji z nejvetsi casti venku.
Zpetny raz. pri objednavani 300RUM jsem hodne vahal prave diky povestem o velkem zpetnem razu. nevim jak tyto raze "kopou" bez kompenzatoru (.338LM, 300RUM) na obou mam komp, stejne tak jako na .308win. ale rozdil jez subjektivne vnimam ja je u 300RUM pro mne nepatrny o proti me 308win (take s komp). a treba rem 700 police bez kompiku me pocitove kope vic nez ma 300RUM.
.338LM kope nepomerne vice, musel jsem na ni vymenit kompik za vykonejsi. a ted je v pohode. ale samozrejme ze to kope vic nez 300RUM a urcite to neni na odpocinkovou strelbu.
Po pravde receno, kdyz bych mel porovnavat tak jsem naposled na srazu se pokousel nastrelit Ferymu tu jeho bambitku v razi 9.3x neco, a mohu s klidnym srdcem rici, ze ta zbran na africke patrony o proti vsemu co jsem strilel (vcetne te 50BMG) kopala nejbolestiveji. Ale o zpetnem razu tu bylo nekde vlakno, protoze zpetny raz je neco co se da vypocitat ale jeho vjem je pak dany dalsimi faktory (tvar pazby, material botky, drzeni zbrane, zaverova vule atd).
Nevim jak to je u 300WM s hlukem, protoze jsem s ni nelovil a na strelnici nosim vzdy chranice sluchu. ale u vsech ostatnich magnumu se mi podarilo vystrelit prave i bez ochrany sluchu a mohu rici ze to neni nic prijemneho. at z kompikem nebo bez. Ale v pripade laufu vystrceneho z okna kazatelny, je to taky uplne jedno, protoze zvukove vlny zustavaji z nejvetsi casti venku.
Zpetny raz. pri objednavani 300RUM jsem hodne vahal prave diky povestem o velkem zpetnem razu. nevim jak tyto raze "kopou" bez kompenzatoru (.338LM, 300RUM) na obou mam komp, stejne tak jako na .308win. ale rozdil jez subjektivne vnimam ja je u 300RUM pro mne nepatrny o proti me 308win (take s komp). a treba rem 700 police bez kompiku me pocitove kope vic nez ma 300RUM.
.338LM kope nepomerne vice, musel jsem na ni vymenit kompik za vykonejsi. a ted je v pohode. ale samozrejme ze to kope vic nez 300RUM a urcite to neni na odpocinkovou strelbu.
Po pravde receno, kdyz bych mel porovnavat tak jsem naposled na srazu se pokousel nastrelit Ferymu tu jeho bambitku v razi 9.3x neco, a mohu s klidnym srdcem rici, ze ta zbran na africke patrony o proti vsemu co jsem strilel (vcetne te 50BMG) kopala nejbolestiveji. Ale o zpetnem razu tu bylo nekde vlakno, protoze zpetny raz je neco co se da vypocitat ale jeho vjem je pak dany dalsimi faktory (tvar pazby, material botky, drzeni zbrane, zaverova vule atd).
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
No právě..tohle byl posed kde jsou dvě postele sporák a stul.Mě to nenapadlo,jeho asi jo měl špunty,dobrák.Něco tak pískavýho jsem ještě nezažil.Před tím 2krát 243 taky to stačí.Jinak tento posed či klub,je v sousedním MS spíš jsme byli společně má tak 4/4m.Hlaven jsem neměřil,ale byla to asi klasika.Opřel o stul a srnce si potom koupil.Tenkrát jsem chtěl jít už k doktorovi opravdu to bolelo.K něčemu to taky bylo, dnes se každého ptám dopředu na ráži.
- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
No tak to chapu. Ale mne by to v zivote nenapadlo strilet uvnitr ani s 223 (tam komp nemam
) i na strelnici pri hloupe tercove strelbe, se normalne lidi upozornuji ze budou strilet a jestli maj vsichni usi. a to je venkovni otevrena strelnice.

shiva měl bych dotaz, asi blbej když už je todle vlákno ve zbraních tak snad to bude OK, na co by si člověk při výběru zbraně v těchto výkonějších ráží třeba dát pozor aby zbraň dobře střílela a ten střeleckej komfor byl co nejlepší?? koupit flintu co bude kopat jak mula není kumšt
a tak bych rád si všímal čeho se vyvarovat

- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
jednoduse receno, pokud si vyberes razi a naboj (vymezime tak promene) tak zpetny raz zmensis navysenim vahy zbrane.
jeho vnimani pak kompenzatorem, dobrou kvalitni tlumici botkou, existuji tzv. kick stop zarizeni jez se montuji do pazby, a tvarem pazby. kdyz se podivas na klasickou lovecko pazbu tak mas pazbu (je tak vetsina pazeb, ale u loveckych je to markantni) do hodne rozevreneho vektoru ktery zpetny raz rozklada, ale zapricinuje zvedani zbrane po vystrelu. navic tam hraje roli i vyskove polozeni vlastniho palneho mechanismu. kdyz to porovnas napr s pazbou sportovnich zbrani, tak ty jsou vice v ose aby se zbran zvedala co nejmene a strelec nemusel stale hledat cil (stejne tak jako u taktickych zbrani) a extrem je napr. Accuracy International. tam ma strohou rovnou pazbu jez je v prime ose s hlavni a zaverem a tim i s ramenem. zpetny raz jde temer v primce do ramene. samozrejme zalezi i na materialu pazby a drzeni zbrane.
jeho vnimani pak kompenzatorem, dobrou kvalitni tlumici botkou, existuji tzv. kick stop zarizeni jez se montuji do pazby, a tvarem pazby. kdyz se podivas na klasickou lovecko pazbu tak mas pazbu (je tak vetsina pazeb, ale u loveckych je to markantni) do hodne rozevreneho vektoru ktery zpetny raz rozklada, ale zapricinuje zvedani zbrane po vystrelu. navic tam hraje roli i vyskove polozeni vlastniho palneho mechanismu. kdyz to porovnas napr s pazbou sportovnich zbrani, tak ty jsou vice v ose aby se zbran zvedala co nejmene a strelec nemusel stale hledat cil (stejne tak jako u taktickych zbrani) a extrem je napr. Accuracy International. tam ma strohou rovnou pazbu jez je v prime ose s hlavni a zaverem a tim i s ramenem. zpetny raz jde temer v primce do ramene. samozrejme zalezi i na materialu pazby a drzeni zbrane.
... jenom poznámku, s tím kopáním u žádné kvalitní, dobře sestavené zbraně v jakékoliv ráži není problém. Spíš je potřeba si promyslet, kolik peněz do té zbraně chci investovat, co chci lovit, jak daleko a s jakou přesností. Také platí, čím výkonější zbraň, tím potřebuji kvalitnější puškohled, který by měl být zhruba ve stejné ceně jako zbraň. Výhodou je, že většina pouťových výrobců tyto ráže nenabízí... byl by kumšt ji koupitrimar77 píše:shiva měl bych dotaz, asi blbej když už je todle vlákno ve zbraních tak snad to bude OK, na co by si člověk při výběru zbraně v těchto výkonějších ráží třeba dát pozor aby zbraň dobře střílela a ten střeleckej komfor byl co nejlepší?? koupit flintu co bude kopat jak mula není kumšta tak bych rád si všímal čeho se vyvarovat

tak stále nevím jakou tu ráži,když opominu tu 300 rum.puškohled je vyřešen 6-24/72 ale ted ta zbran.300 wm nebo 308 w.
300WM. 

458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
Every Shot Counts
Mám jiný názor, než lovec, ale
jaký typ ( model ) zbraně to bude ? Lovecká klasika nebo něco s těžkou hlavní ?
A jaký typ lovu/střelby si touto zbraní představuješ ?
jaký typ ( model ) zbraně to bude ? Lovecká klasika nebo něco s těžkou hlavní ?
A jaký typ lovu/střelby si touto zbraní představuješ ?
ahoj figi,já bych něco Rem.varmint,sendero,bude to na lov i na střílení na dálku,bude s tím střílet dcera až si udělá lovečák tak aby jí to nenemlátilo.
Dušane, opravdu nevím, co ti na to napsat, stále mám pocit, že ještě vlastně nemáš jasnou představu o tom, co by nová zbraň měla splňovat.
Zkus pročíst více fórum, je tady výběr zbraně a ráže mnohokrát opakován, a pak si zkus sepsat své požadavky a pokud i pak nebudeš mít jasno či pochyby, ptej se dál.
A ještě k té střelbě na velké dálky - máš s tím nějaké zkušenosti ? Střílel si už dál než 200 m ?
Zkus pročíst více fórum, je tady výběr zbraně a ráže mnohokrát opakován, a pak si zkus sepsat své požadavky a pokud i pak nebudeš mít jasno či pochyby, ptej se dál.
A ještě k té střelbě na velké dálky - máš s tím nějaké zkušenosti ? Střílel si už dál než 200 m ?