Puma je údajně zpátky v lesích na Vala?sku

Cokoliv se událo ve spojitosti s lovectvím a myslivostí.
Odpovědět
Pepa
Pravidelný diskutér

Puma je údajně zpátky v lesích na Vala?sku

Příspěvek od Pepa »

Vala?sko - Po lukách nad Francovou Lhotou na Vsetínsku se údajně opět prochází velká černá kočkovitá ?elma. Zda jde o pumu, nikdo nemůže ani vyvrátit, ani potvrdit. Ochránci přírody sice tuto možnost nevylučují stejně jako myslivci, chybějí však důkazy v podobě stop či snímků zvířete. V neděli odpoledne šli man?elé Růžena a Josef Románkovi na pravidelnou procházku se svou jezevčicí Argou. "Na louce nad kostelem jsme najednou viděli jít po cestě velkou černou kočku, bylo zhruba půl čtvrté odpoledne. Domácí přerostlý kocour to rozhodně nebyl. ?elma byla velká přibli?ně jako rys," přiBlížila událost čtyřiatřicetiletá Růžena Románková. "Rychle jsme přivolali psa a utekli. Fotoaparát jsme s sebou neměli, ale i kdyby ano, nefotili bychom. Báli jsme se," vylíčila Formánková. Jaká je skutečnost, ochránci přírody netu?í. "U Příbora před časem sice byly stopy pumy skutečně zjižtěny, tam tedy byla. že by se vyskytovala u Francovy Lhoty, k tomu chybějí důkazy," uvedl jednatel Českého svazu ochránců přírody ve Vala?ském Meziříčí Milan Orálek. Také starosta obce Karel Matů? je k případu skeptický. "Man?elé Románkovi mi sice volali, zatím ale nic bli??ího nevíme. Je možné, že na sto metrů viděli jenom velkého kocoura. Kdoví," komentoval včera událost starosta. realita, nebo fáma? Předseda tamních myslivců Jan Brlica v přítomnost ?elmy příliš nevěří, vyloučit ji ale nemůže. "Mám dva syny revírníky, sám dělám myslivost pětatřicet let a jsem emeritní hajný. žádné stopy jsme ale dosud neviděli a kupříkladu stopu medvěda by nepřehlédl nikdo. Tetky u nás vidí poslední dobou ?elmy nějak moc často," uvedl Brlica s tím, že si revír osobně projde. "I když tuto možnost nevylučuji, myslím, že ve Francově Lhotě puma nebyla. Mám dojem, že i vlčí hlídky u nás vídávají spíše nějaké duchy než skutečná zvířata a stopy po nich," dodal předseda myslivců. Pozorování tajemné černé ?elmy hlásili lidé na Vala?sku od roku 2004 už několikrát. Ani v jednom případě se ale nepodařilo prokázat, zda se skutečně jednalo o pumu: jednoznačný důkaz o její existenci totiž i nadále chybí.
alwarez
Pravidelný diskutér

Re: Puma je údajně zpátky v lesích na Vala?sku

Příspěvek od alwarez »

Presne tak a globalizace ohrozuje cely svet jakmile zvire muze prezit bude tam zit, nebot jak lidi tam maji jako domaci zvirata vse, ja videl jak se dva prochazeji se lvem co si doma chovaji a dokonce i v Anglii jsou zpravy ,ze jsou tam pumy . Puma je neskodne zvire co se vyskytuje i zde vice a vice ,sam jsem ji pronasledoval ,ale nasel jsem pouze jednu dobrou stopu jinak nic vice. Vsechna drava zvirata se stehuji k dalnicim kde maji co zrat ,nebot je tam plno srazene zvere.Pumy se budou v Evrope cas od casu objevovat .Na Floride maji ted zakon ze nesmi mit hady skrtice ,kdyz uz do bazin Floridy uteklo 100 000 skrticu z Asie a Afriky . Puma dosahuje vahy pouze 100kg a to musi byt velky samec. Jedovati hadi na svete zabiji za rok asi 80 000 lidi !! ja neco postnu do lukostrelby o pumach :lol: :lol:
Odpovědět