Odlehčení kulové jednušky

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
savazka
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Odlehčení kulové jednušky

Příspěvek od savazka »

Zdravím přátelé.
 Potřeboval bych poradit. Pořad jsem uvažoval o koupi nějaké jednušky na šoulačky a často jsem četl, že je pomalu nejlepší koupit si Baikala a nechat ho kompletně předělat. Koupil jsem si tedy starší zbraň IŽ18 ráže .223, nechal si udělat krásné nové celopažbené dřevo, zjemnit spoušť, montáž, optiku, a je z toho opravdu nádherná zbraň. Jen s jedinou vadou- celá flinta váží přes 3,5 kg což je na jednušku na šoulačky poměrně dost, to už je skoro váha opakovací kulovnice. Chtěl jsem se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti, jak u takovéto zbraně snížit hmotnost. Nechat udělat novou tenčí hlaveň? Protože Baikal dělá poměrně masivní, a tudíž těžkou, ale zase se bojím, že by mi s tenčí hlavní nepasovalo předpažbí..., Popřípadě kde jinde tu váhu srazit? Předem díky za rady...
Brno Effect 6,5x57R
UB 16x70 / 5,6x52R
Belgie 16/70
ZKM 456
duch Pampuch
Pravidelný diskutér

Re: Odlehčení kulové jednušky

Příspěvek od duch Pampuch »

Tezko rict, nevim co za tom mas za optiku,ono se to nezda, ale puskohled s montazi muze mit i 1kg :( . Nez menit hlaven, tak ji spis nechat zkratit,223 rem splni limit na srnci i s 5OOmm trubkou, pokud by jsi ji chtel stahnout zvenci, znamena to delat i novy hacek pro uchyceni predpazbi. Pak je jeste moznost nechat tu hlaven udelat kanelovanou- ale dle meho nazoru je to ptakovina. Nejsem si jisty o smysluplnosti teto investice do takoveto zbrane, ale prestavby dela pan Stifter z Policky a cena nove hlavne byla asi 12000 kc- nekde se necha vygooglit a vypadalo to docela hezky.
3,5kg jde, kulovnice ma 3,5kg, montaz 0,2kg, puskohled 0,75kg, 5patron po 3Og (celkem 0,15kg) a jsi na 4,7kg bez remene :(
Miloš Bukoven
Pravidelný diskutér

Re: Odlehčení kulové jednušky

Příspěvek od Miloš Bukoven »

A čo takto namiesto celopažby urobiť len klasické podpažbie? Aj na tom by išlo určite pár deko dolu.
Odpovědět