Velmi se mi líbí jak jste se pustili se vší vervou do negativních ohlasů v sekci náboje. Téma "1300" ( uznávám že byly OT,ale to se dalo čekat). Trochu mi to přišlo jako něco co jsem již v této zemi zažil. Hlavně odkazování na "Radíme si" ( Kdo nejde s námi jde proti nám!). Někdy i to střílení do 50 m je nutnost!
Nikomu nechci vyčítat, že loví na vzdálenost 300 m, 400 m, atd. Jsou revíry ve kterých je to nutnost.
Střílet srnčí či lišky na vzdálenost 1300 m není jen zbytečné, ale myslím si, že je to "prasárna". Chci se dostat na úroveň nějakých pochybných videí na "Youtube". K zhlédnutí tam je i ubodání "divokého" vepře drženého psy bandou "sjetých" děvčat co si léčí komplexy. Či se chci dostat na úroveň těch obhájců tradic, kdy vše patřilo všem a jejich metody lovu jsou na tomto fóru oprávněně zatracovány.
S Figim se osobně neznám a nechci ať to bere jako útok na svoji osobu. Střílet na tzv." velké vzdálenosti" jistě umí. Sám píše , že před samotným lovem trénink nezanedbá a pokud to nepůjde tak střílet nebude (nezbývá než mu věřit).
Zamysleme se nad sebou. Zde jde již jen o prosté zasažení živého cíle na velkou vzdálenost. Zaslouží si to daná zvěř, abych se pak chlubil jaký jsem "king". Já si myslím,že ne. Vždyť mezi myslivecké tradice patří i úcta ke zvěři.
Vyslovil jsem svůj názor a nyní se do mne můžete pustit.
Předem se omlouvám, ale reagovat na odpovědi budu až se vrátím s hor. Pokud ještě budu moct.

Jiří K.