Napadení divočákem

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
yardaz
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: napadeni divocakem

Příspěvek od yardaz »

Smazáno uživatelem.
Naposledy upravil(a) yardaz dne pon 04.7.2011, 18:17, celkem upraveno 1 x.
Přání bývá nebezpečně často otcem myšleky!
Nepište mi prosím SZ. Pište mi na mail: info@naposed.cz
www.pumaknives.cz
rimar77
Zkušený diskutér

Příspěvek od rimar77 »

roman300 prosímtě a kolik zásahů na blízko v té rokli ten kňour dostal?? jestli všech 5 tak to potěš jestli zhasnul po 30-06 až po 6té ráně. No mohu ti říct že todle prožít a pak hned od tebe dostat kopr že se flákám a nevyvrhuju asi bych tě uškrtil :lol: No mohu taky přispět před pár lety v jedné honidbě v okolí šli na dohledávku postřeleného kusu druhý den dva členové jejich sdružení jeden bez flinty a druhý s kulovnicí na rameni ale náboje měl pouze ve schránce nikoli v komoře no a jak tak jdou ejhle ona postřelená bachyňka na mněko na ně vystartovala. takže ten bez flinty vylezl na stom a ten druhý si sní hrál na honěnou okolo stromu jenže byl dohnán a povalen na zem bohužel na záda a na flintu nemohl dosáhnout a ona mu zatím začala porcovat holinku na noze kterou jí ze sebe skopával. Během tohodle se mu povedlo vyndat kulovnici nabít a nakonec jí zastřelit tak že mu ležela přes nohy a musel ho vyprostit kolega ze stromu. No lýtko měl pošramocené ale už je v pořádku a myslím že se obá poučili a už nespoléhají že ten kus někde leží a jdou si jen pro něj :lol: jo abych dodal ten co šel bez flinty byl střelec z předchozího večera
Tommy
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tommy »

defuch:
Příště radši zůstaň stát a nebo kousek couvni,ona si to zapamatuje,že se ji bojíš a pak hned jak tě ucítí v lese,tak ti dá co proto.
Něco podobného jsme u nás už měli.
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

Tommy ono je to těžký stát, když proti tobě běží větší prase.. Mě se to zatím ještě naštěstí nestalo, ale myslím že to není jen tak.. Jinak máš pravdu většina zvířat to vycítí.. Například i psi..
Tommy
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tommy »

Včera večer stála bacha dva kroky ode mně.Stál jsem vedle hustého smrku a ona si přišla čuchnout tak blízko,že stála pod větvemi toho smrku,kdyby na mě vyběhla tak střílím a to ona věděla.Zafuňela si,vzala rudl a mazali pryč.Žádný prase jsem jinak neviděl,jen jsem je na to blízko velmi dobře slyšel.
Kdyby tam stál kolega,který před ní dvakrát utek,tak by mu dala.
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

Tak to klobouk dolů.. :lol:
roman300
Pravidelný diskutér

Příspěvek od roman300 »

to rimar77: To prase dostalo první komorovou, pouze plicní ránu po vyhnání z leče...po téhle ráně lesník nedoplnil schránku tzn. měl ve zbrani čtyři rány, nemůžu už přesně napsat kam byl kňour při "rychlopalbě" od boku zasažen, je to přece jen nějaký ten pátek :lol: . Vím jen že jednou ranou mu ustřelil jeden párák a jedna rána byla v páteři, což byla určitě ta poslední, protože do poslední chvíle stál. Na to škrcení by mu asi nestačila síla, svůj veškerý útočný potenciál a že není při jeho doslova majestátní postavě malý, vyplýtval v "boji" :wink: .
Rem.700 Sendero 300 WM + R2 2,5-15x56; Voere 22-250 + Nikon Monarch 2,5-10x56 IL, CZ550 Medium 300WM + S&B 2,5-10x56; ZKM456+ Leup. VX-III 4,5-14x50; Browning B80 12/70; ZP 49 12/12; Norinco 1911 .45ACP; Taurus 85 .38 Spec.
Čouda
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Čouda »

to: Roman 300 ,
od toho lesníka jsem to slyšel předmynulí týden na kachnách ( asi to bylo u Vás) a je to fakt ke knižnímu vydání. Doveldl to opravdu neskutečně barvitě vyprávět a každou salvu našeho smíchu zapíjel finskou vodkou, kterou si jen tak pro sebe koupil 1 litr. Neskutečnej chlap s neskutečnou postavou. Děsně mě připomíná hajnýho v podání Jirky Růžičky ve filmu Sestřičky, jak tam honí tu mladou setřišku okolo stolu.
Mannlicher SM 12 LH 9,3*62 + Meostar R2 2.5-15x56 +Blaser Dual Brake
Blaser R93 Left Hand Semi Weith 8*57 IS + HIKMICRO Alpex
xchipsy
Pravidelný diskutér

Příspěvek od xchipsy »

Taky přidám jeden zážitek, naštěstí to nebylo napadení.
Loni kolega střílel na sele, které vytáhlo z řepky do pšenice. Po ráně všechny kusy prchly zpět do řepky. Já seděla na žebříku na opačném konci pšeničného pole,můj chlap u lesa (seděli jsme jakoby do trojúhelníku,mezi námi pšenice a vedle ní řepka). Partner se rozhodl jet pro psa (jaga) a já dostala za úkol projít pšenicí za střelcem a zatím ohledat nástřel. Upřímně - nechtělo se mi ani trochu, z černé mám respekt a přestože mi všichni dokola říkají "prase o tobě ví mnohem dřív než ty o něm a uteče", za tmy kolem řepky, kukuřice nebo lesem nejdu ikdyby mi nabízeli zlatou sochu :D
Tentokrát jsem sebrala veškerou odvahu a s vědomím, že na zádech mám kulovnici, je relativně dobře vidět a kolega na mě na druhé straně čeká...jsem vyrazila. Pšenice do pasu, cesta mi poměrně ubíhala a když jsem byla nějakých 40-60 metrů od kraje řepky - telefon. "Hele...radši se vrať zpátky..." Proč?? Srdce až v krku a nervy v háji. "Noo...asi dvacet metrů před sebou máš bachnu...Honza (kolega) ji vidí z posedu..." :? Nebudu popisovat co se ve mě odehrávalo, otočila jsem se na patě a mazala zpátky, se zadrženým dechem poslouchala každé šustnutí jestli mi bachna neskočí na záda...
Od té doby by mě nikdo nepřesvědčil, ať někam vlezu s ujištěním, že prase nic neudělá, ale uteče :D Ještě dodám, že sele bylo chybené, na nástřelu jsme nic nenašli a pes v řepce našel rudl a hodinu ho vodil sem a tam. Stála jsem se střelcem a ještě jedním kolegou (který pak přivezl ještě jezevčíka) vedle řepky - to už jsem se tolik nebála :lol: a bachna nám přišla zafunět až na okraj, couvali jsme všichni tři, ale odešla.
"Když nechceš pomoci, alespoň neubližuj..."
ZKK 601 308Win (Meopta Artemis 3-12x56 RD)
ČZ UB 7x57R/16 (Pentaflex Cazorla 2,5-10x50 PI)
roman300
Pravidelný diskutér

Příspěvek od roman300 »

to Čouda:
Jo bylo to u nás(já byl ten co si dělal "seznam účastníků), když má náladu a tu má často :lol: , tak vypráví. Jistě si k některým příběhům něco přidá, ale to k tomu asi patří. Jak jsem psal, svérázný lesník...,zažil jsem toho s ním dost a vždy to byla sranda.
Ale zpět k černé zvěři, mě asi před dvěma lety málem "smetla" bachna po výstřelu do rudlu již plně zabraného do dozrávající pšenice. Lovil jsem ze země,za šera a prasata nebyla dále než 30-40m, po ráně na sele se bachna vracela zpět do řepky a já jí shodou okolností stál v cestě. Musel jsem na ní doslova zařvat z plných plic a rozhodit rukama, aby se mi v těsné blízkosti vyhnula. Nebyl to žádný útok, ale srážka s ní by byla velmi nepříjemná.
Rem.700 Sendero 300 WM + R2 2,5-15x56; Voere 22-250 + Nikon Monarch 2,5-10x56 IL, CZ550 Medium 300WM + S&B 2,5-10x56; ZKM456+ Leup. VX-III 4,5-14x50; Browning B80 12/70; ZP 49 12/12; Norinco 1911 .45ACP; Taurus 85 .38 Spec.
Čouda
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Čouda »

Ještě jsem si vzpoměl na jeden případ, ketrý se mě a mému kamarádovi stal asi před 3 lety.
Šli jsme se podívat na jeden jižní svah, kde každoročně sikáči schazují paroží. Kámoš vzal s sebou NKO a já ABJ. Běhali na volno, ale v dosahu, cca 30 m od nás. Najednou v houštině poblíž stražný jekot a za kámošovo kraťasem běžela asi metráková bachyně. To by nebylo to nejhorší, ale pejsek hledal oporu u nás a za ním v závěsu běžela ta bachyně. Já jsem už visel na stromě, protože bachyně byla od nás jen pár metrů. Naštestí přiběhl můj pes a začal jí dost intenzivně zaštěkávat, ve vzdálenosti asi 10 m od nás.Jen velmi pomalu a neochotně se krokem vracela do houštiny, kde měla selata. Kámošovo kraťas měl 6 štychů ve slabině a my oba proužek na trenkách. Problémem je, že v našich končinách se dost intenzivně loví černá ( co honitba, to cca 100-120 ks ročně), spousta naháněk ( pro Dány i dvoudenní s výřadem 50 ks) a těch kontaktů se psem má taková 6-ti letá bachyně nespočítaně.Prostě žádný respekt.
Mannlicher SM 12 LH 9,3*62 + Meostar R2 2.5-15x56 +Blaser Dual Brake
Blaser R93 Left Hand Semi Weith 8*57 IS + HIKMICRO Alpex
Rajce63
Nový návštěvník

Příspěvek od Rajce63 »

Zdravím, mohl bych se jako nemyslivec zeptat zda mi hrozí napadení ikdyž se pouze procházím po lese, popř. co v bych měl v tomto případě dělat? Na internetu se názory poněkud různím, buď se radí utéct, nebo křičet...
A je pro mě tedy chození na posed a z posedu (v noci) kolem kukuřice a lesa opravdu hazard? Děkuji
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

No hrozí ti menší hazard jak se v noci procházet po městě :wink: Ale jako všude i v přírodě se vyplatí dodržovat určitá pravidla.O černé zvěři platí to,že je zvěří bohatýrskou a velmi inteligentní a učenlivou,alespon jinou takovou zvěř jsem zatím v našich honitbách nepotkal.Nikdy neutočí bez důvodu.Hlavně se mluví o knourovi a bachyni,ale co dokáže i postřelené či do koutu zahnané 40kg sele se už tolik nemluví.O tom jakou má černá silu v ryji a čelistech se už mnoho z nás přesvědčilo na vlastní kuži.Pokud ti mohu poradit,píšeš že jsi nemyslivec tak bych se být tebou v noci okolo kukuřic nepohyboval ono ti nehrozí jen napadení černou.....Pokud se už dostaneš do kontaktu s bachyní,která chrání selata v této době stačí s ní nahlas mluvit v době metání jak porušíš hranici 15m ti nepomůže nic jde vždy o utok.Pomůže ti jen ryclé uhnutí či zaskočit za strom.Upně jiná je pokat se s knourem,který se špatně vyspal a nebo ho bolí postřelení to opravdu končí špatně.Jediné seknutí a máš šlic jak od 20cm břitvy.
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

V noci bych kolem kukuřice rozhodně necoural, je to velmi nebezpečné, a to určitě ne kvůli černé, ale v optice mnozí vidí vždy "prase" :D
! 243W ! 6XC!! 222 Rem, 223 Rem, 308W, 8x57JS
figi63@seznam.cz
http://www.loveckastrelba.cz/
trapa
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trapa »

...
Naposledy upravil(a) trapa dne sob 05.2.2011, 19:24, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět