Na strelectvi jsem si to uz s p. Vavreckou rozdal. I tam si delal na RPA reklamu. Takze v tom se nazor nelisi.
No ja si myslim ze v danem tematu se shodnem, jen nestastne vyjadreni "strelby dle pocitu" si myslim ze sem nepatri.
kdyz pominem vsechny jasne a zrejme veci a meritelne faktory, tak dostanem v tunelu 100% jistotu ze nehybny cil zasahnem s presnosti 10-12cm/1000m
kdyz strilime outdoor, tak diky tomu, ze jsme shora uvedenym spravne vybranym vybavenim, snizim tak moznost chyby ktera vznikne pri odhadovani nemeritelnych faktoru.
Pro pochopeni.
kdyz vyberu horsi setup tak mi sice bude strilet "v tunelu" lepe nez jina, ale bude se hure chovat pri nemeritelnych podminkach nebo kdyz si proste neco nezmerim (z tech meritelnych). kdyz pak udelam chybu v odhadu vetru ci jeho smeru, tak to bude fatalni pro konecny vysledek. kdyz udelam tu samou chybu ale vse ostatni je dobre zmereno a zvoleno, tak se i s tou chybou vejdu tam kam mam.
sportovni strelba na 1000m je v necem lehci a v necem horsi nez lovecka. Lehci je v tom, ze se mi cil nehybe, nepotrebuji mit vykon vetsi nez aby strela protrhla papir. na druhou stranu jsem vystaven casovemu tlaku a musim strilet 5-10 ran bez ohledu na to jake je pocasi.
Lovecka musi mit dostatecnou energii. je casove vic narocna, protoze musim mit nakoukanou ne jen zver ale hlavne mit odzkousene atmosfericke podminky. Chce to urcite nekolik ran na "lisku"

vse toto zvysuje procento uspechu na zasah na prvni ranu.