Co do 7x64?
Re: Co do 7x64?
To John: Pokud se nemýlím, tak NP od SaB je na trhu pár týdnů a ty už to chceš měnit?
Geco po zkušenostech a rad kamarádů jsem to vyměnil za rws. Když jsem na narozeniny dostal 7x64 kulovnici a k ní hmk od rws, dal jsem je zpátky tátovi, který s něma střílí. Od kámoše jsem dostal ty noslery, a můžu ti říct že špatná střele to není, jenže v podání vlašimi která dělá ze 7x64 která se vyrovná špringfildovi vzduchovku, to fakt moc dobrý není.
Naposledy upravil(a) John dne čtv 02.2.2012, 18:29, celkem upraveno 1 x.
No, popravdě, nejsi jediný, kdo si na to stěžuje a myslím i v jiných rážích. To, co SaB dokáže udělat s vynikající, léta osvědčenou střelou je neuvěřitelné. Reklama opět předčila záměr. Taky jsem přemýšlel, že do kulovnice zkusím NP od SaB, ale něco mi říkalo "počkej, až to za tebe udělají jiní". Těším se na zkušenosti a názory dalších.
No a co to Evo? Bylo by pro mé účely vhodné?
Na Evo už je tu jiný thread, zkus to pročíst. Předem bych chtěl říct, že s Evem nemám žádné zkušenosti, ale co vím od dvou kolegů, kteří ho střílí, tak si ho nemůžou vynachválit. Jeden z těch dvou si schovává každou kulku, kterou vyhrabe po průstřelu zvěře ze země, pokaždé krásný hřib, na černou prý vynikající ranivost, výborná balistika, ale musím podotknout, že zbraně mají v jiných rážích, než tvá 7x64. Přeji šťastný výběr.
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Radím Tig ID,Tug,Ks.Od 10,5g.V současné době sice trochu problematicé,ale ještě pořád nejlepší čím jsem zatím v této ráži lovil.
jen drobne upresneni,v threadu o ID a RWS je uz toho dost ale pro poradek,strely od RWS uz nejsou TIG ani TUG i kdyz vypadaji identicky.RWS muselo po odchodu brennekeho zmenit nepatrne konstrukci a ty od RWS uz zdaleka nedosahuji kvalit brennekeho originalu takze TIG nebo TUG ano ale od brennekeho nebo ze starsi produkce RWS s oznacenim TUG/TIG
Chápu to tak že od RWS střela ID Clasic není stejná jako od Brenneke Tig ...i když je laborují úplně stejně...????vhool píše:jen drobne upresneni,v threadu o ID a RWS je uz toho dost ale pro poradek,strely od RWS uz nejsou TIG ani TUG i kdyz vypadaji identicky.RWS muselo po odchodu brennekeho zmenit nepatrne konstrukci a ty od RWS uz zdaleka nedosahuji kvalit brennekeho originalu takze TIG nebo TUG ano ale od brennekeho nebo ze starsi produkce RWS s oznacenim TUG/TIG

- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Já to tvrdit nemohu,nevím.Vím akorát to,že s nima lovím již dost let a ulovil hodně kusů,hodně lidem je doporučil.ID už neni TIG,alespon co se ranivosti týče.A co z mé praxe se týče.
to michalos: nejde ani tak o laboraci ale jde o konstrukci strely,brenneke nepodstoupil svuj patent RWS tak RWS musela zmenit strelu i nazev.i kdyz strela vypada stejne tak se lisi slozenim.specialne na toto jsem se ptal predloni na IWA v norimberku a tlumocim co mi bylo odpovezno.konec koncu i zdenek ktery s nimi ovi toto potvrzuje z praxe ze rozdil v tom je.ja osobne jsem temto strelam nikdy na chut neprisel a v me oblibe je z teto kategorie pouze TOG pro mou 8x57IS ovsem ve vlastni laboraci.
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Já osobně bych hledal problém v olovu a jeho složení.Měla by to být dvojaderná střela.Poslední sele jsem lovil na 130m z klacku.Sele v ohni po vyvržení 42kg.Zásah ze šikma pod plecí,výstřel nepochopitelně v měkých částech krkovice,ale proč to píši.Střelu se mi včera podařilo najít.Prošla skoro jako celoplášt a to má být měká.Nafotím a dám sem.
Z toho tedy plyne že ID Classic od RWS je tvrdší než Tig od Brenneke...Zdenek41 píše:Já osobně bych hledal problém v olovu a jeho složení.Měla by to být dvojaderná střela.Poslední sele jsem lovil na 130m z klacku.Sele v ohni po vyvržení 42kg.Zásah ze šikma pod plecí,výstřel nepochopitelně v měkých částech krkovice,ale proč to píši.Střelu se mi včera podařilo najít.Prošla skoro jako celoplášt a to má být měká.Nafotím a dám sem.

to michalos: z toho plyne hlavne to ze ID jiz neni tak spolehliva strela jako TIG a pokud vim tak ucinky ID jsou jednou jako tvrda strela jindy zase mekka ... proste ta spolehlivost TIGu uz tam neni
Díky za objasnění...vhool píše:to michalos: z toho plyne hlavne to ze ID jiz neni tak spolehliva strela jako TIG a pokud vim tak ucinky ID jsou jednou jako tvrda strela jindy zase mekka ... proste ta spolehlivost TIGu uz tam neni

Mě bych dotázek,má 7x64 nějaké palcové označení jako např. 308 243 300win.mag?
Tikka T3x varmint 243win, GRS bifrost, Zeiss V6 2-12x50 BT
Blaser R93 profesional 8x57JS, Doscter 3-12x56
CZ452FS 22wmr sightron 4-9x40
Iž26 16/70-16/70
Blaser R93 profesional 8x57JS, Doscter 3-12x56
CZ452FS 22wmr sightron 4-9x40
Iž26 16/70-16/70