Ahoj, clo neplatí?, jsme v EU (to je jedna z výhod ) Jediné co by ti mohlo hrozit je kdybys byl podnikatel v oboru zbraní a střeliva, tak by po tobě stát mohl chtít DPH, ale jako soukromá osoba jsi z obliga. Osobně už jsem takto dovezl tři věci a musím říct že se němci o zbraně starají opravdu dobře - žádné zrezlé mrchy to nebyly takže hodně štěstí s nákupem!
Nejlepší ráže je dobrá střela a nejlepší střela je ta dobře umístěná!
...Jestlipak by v tom desátém přikázání českého mysliveckého desatera nemělo místo sv. Huberta být radši kolegovi svému záviděti nebudeš...
Zdravím, chtěl jsem se zeptat jestli náhodou nemáte odkazy na nějaké internetové stránky v Německu nebo Rakousku, kde je inzerce na starší/použité kulovnice. Zkoušel jsem na internetu něco hledat, ale asi jsem IT ignorant, protože se mi nic smysluplného nepodařilo najít.
Máte někdo zkušenost?Jak funguje dovoz zbraní z ciziny a co je k tomu potřeba?Jsou tam pěkné kousky ale jak je sem dostat?Případně jestli to někdo umíte zařídit?
CZ 550 standart 30-06springfield,IZ 27 16/16,
Brakýř jezevčíkovitý
Zdravím.Osobně jsem řešil nákup kulovnice z EGUNU přes pana Lepiče z Blatné-lovecké potřeby Promys.Pravda nebylo to zadarmo,i s převodem zbraně a dovozem cca 5000,- a vydražení se povedlo až u 3 mnou vybrané zbraně.Dražbu jsem vždy sám sledoval a někdy mi připadalo přihazování až nelogicky vysoko vzhledem k stáří zbraní.Dal sem panu Lepičovi strop po který sem ochotem s cenou za zbran jít.Další možnost je nákup ihned tkzv. "sofort kauf"bez jakékoli dražby.Doporučuji si podrobně přečíst co o zbrani píšou v inzerátu-historie,stav,opotřebení hlavně atd.Přeji hodně štěstí.
j. condi : to tě pan Lepič pěkně natáhnul. Povolení vyjde na 500 kč a zbytek už je jenom cena + poštovné a nebo si proto zajet.
pro Radka : normálně se u nich zaregistruješ a pak už jen dražíš. U každého dražtele se můžeš podívat jaké jsou na něj reference a případně se tak vyhnout potížím. Někteří mají u zbraně napsáno, KEIN INTERNATIONAL VERSAND, ale někdy jsou ochotní to poslat v rámci EU.
Takže je to uplně stejné jako ebay tam jsem už nakupoval takže to asi problém nebude.A u těch nabídek co píšou že neposílají do zahraničí to znamená že vubec a nebo že to nebudou zařizovat a pokud si pro to zajedu tak je to bez problému?
CZ 550 standart 30-06springfield,IZ 27 16/16,
Brakýř jezevčíkovitý
všechno je to otázka komunikace, když se o zaslání domluvíš předem, tak ti to pošlou. Chtějí samozřejmě zaplatit dražší poštovné a třeba i německé transportní papíry. V principu je ale každý prodejce rád, že prodal a pokud jak říkám komunikuješ, tak je všechno gut.
Každá hodina, strávená na tomto fóru, je ničím proti vteřině strávené v lese.
Umění není něco "zabít", ale nechat žít...
Jsem rad,ze existuje moznost dovezt zbran pres koncesovaneho prodejce zbrani.Kazdy z nas nema cas se zabyvat aukci,vyrizovanim papiru,dovozu,prihlasovani.....A vzhledem k tomu ,ze i obchodnik musi z neceho zit,tak bych odmenu po vsech vydajich/papiry,cesta tam a zpet,policie,atd/povazoval za primerenou.
pro J.Condi.
Domlouval jsi to primo s panem Lepicem,jaky byl postup,neco by se mi z EGunu hodilo?Diky.
775552730-tel.přímo na p.Lepiče.Dostal jsem č.účtu na který jsem poslal již zmiňovaných 5000,- a domluvil se na stropu částky do kterého jsem ochoten zbraň zakoupit.Po úspěšné dražbě sem si po 4 týdnech zajel pro flintu do Blatné,kde doplatíš vydraženou částku buď v eu nebo v kč.Fakt jsem byl spokojenej,neb na pošťáky moc nevěřím a podobnou flintu za ty prachy bych tady těžko scháněl.Chce to asi i trochu sledovat dění na těchto stránkách a nejít hned do první flinty co uvidíš.Sám sem v tom ležel víc než v ložnici a to nejsem zas tak starej a sám,ale to dokáže pochopit jenom myslivec.