Pytláci

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
alwarez
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 362
Registrován: čtv 29.4.2010, 16:19
Bydliště: North Carolina USA

Re: Pytláci

Příspěvek od alwarez »

xtaup
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 297
Registrován: pon 29.9.2008, 14:30
Bydliště: Podkrkonoší
Kontaktovat uživatele:

Re: Pytláci

Příspěvek od xtaup »

Právě např. Austrálie by nám měla být odstrašujícím případem, v současné době se na likvidaci některých zavlečených živočichů investují miliardy dolarů a používají se veškeré metody, včetně trávení zvířat. Určitě bych nechtěl, aby se něco podobného dělo u nás, proto je nutné tomu předcházet. Rozdíl je, že taková zdivočelá kočka v Austrálii je odkázána sama na sebe, takže její přežití je čistě na ní, pak se na ní může tamní příroda "přizpůsobit", ale u nás se kočka vrátí k misce s jídlem a pokračuje v pohodě dál, takže je pořád v poho, navíc města a vesnice jsou neustálou a nevyčerpatelnou zásobárnou těchto zvířat.
dalas
Administrátor
Příspěvky: 3405
Registrován: úte 25.9.2007, 8:08
Bydliště: Brno, honitba Žďársko

Re: Pytláci

Příspěvek od dalas »

Některé původní druhy si zvyknou a některé ne. Jinak při hustotě osídlení v USA není nějaká kočka či pes problém, ale s hustotou v ČR to už problém je. Je taky možné, že tu někdo pytlačí ze sociálních důvodů, ale ve většině případů mají hošani sakra daleko k sockám. Je to pro ně sport, vášeň, adrenalin a byznys.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Uživatelský avatar
Milan Brno
Nový návštěvník
Příspěvky: 23
Registrován: stř 04.6.2008, 12:11
Bydliště: Planet Earth

Re: Pytláci

Příspěvek od Milan Brno »

Pane "xtaup" - byl by jste prosím tak laskav a podrobně vysvětlil a hlavně doložil všem členům Loveckého Fóra Vaše vyjádření ohledně vyhlazovacích praktik na zavlečené zvířeně - včetně trávení - v Austrálii. Ale jenom podložená fakta prosím - ne bludy, výmysly nebo "slyšel jsem to v hospodě". Děkuji.
rimar77
Zkušený diskutér
Příspěvky: 1361
Registrován: ned 29.3.2009, 14:49
Bydliště: jižní čechy

Re: Pytláci

Příspěvek od rimar77 »

Milan Brno píše:Pane "xtaup" - byl by jste prosím tak laskav a podrobně vysvětlil a hlavně doložil všem členům Loveckého Fóra Vaše vyjádření ohledně vyhlazovacích praktik na zavlečené zvířeně - včetně trávení - v Austrálii. Ale jenom podložená fakta prosím - ne bludy, výmysly nebo "slyšel jsem to v hospodě". Děkuji.
to trávení musím podpořit viděl jsem o tom dokument už nevím kde je to už pár let o záchraně klokana rudého kterého zavlečení predátoři totálně decimovali a jelikož tam rostou nějaké místní keře jména jsem už zapoměl a ty jsou jedovatý. Ale místní býložravci je jedí a tím mají ten alkaloid v sobě a místní masožravci žerou býložravce a tak na něj jsou taky zvyklý. Takže vzali maso t o otrávili tou látkou a plošně z letadel něco jako vakcinace lišek to rozházeli a ejhle lišek koček atd. jelikož pro ně to bylo narozdíl od domácích ppredátorů jedovaté, najednou výrazně ubylo a klokan rudý (měří asi 30cm) je zachráněn :-) takže krásná selektivní metoda založená na pozorování a výzkumu a navíc totálně ekologická co více si přát ale použitelná pouze tam u nich díky jejich specifické fauně a flóře :-)
xtaup
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 297
Registrován: pon 29.9.2008, 14:30
Bydliště: Podkrkonoší
Kontaktovat uživatele:

Re: Pytláci

Příspěvek od xtaup »

Pro Milan Brno, něco se o tom píše i ve světě myslivosti 10/2010 v článku 8. sympózium o praseti divokém, bludy se tu nesnažím šiřit, tedy aspoň ne úmyslně :lol:, speciálně se jedná o selektivní přípravek na černou zvěř, ale nebudu zde citovat celý příspěvek
Brunobanana
Nový návštěvník
Příspěvky: 15
Registrován: ned 25.7.2010, 11:09

Re: Pytláci

Příspěvek od Brunobanana »

dalas píše:v USA není nějaká kočka či pes problém, ale s hustotou v ČR to už problém je.
Ono je to taky trochu o nadhledu.
Kočka má jiný způsob chování nežli pes. Proto, i když je domácí (pokud je to myšleno vesnicky domácí), tak se běžně pohybuje v okolí domu (500-1000 m) a kočka si většinou nedá moc vysvětlit, že se to myslivcům nelíbí. Podle mých zkušeností v polích skutečně loví myši a ne bažanty nebo zajíce.
U nás v lese taky při otloukání parůžku srnci zlikvidovali pár smrčků a já kvůli tomu nestřílím srnce ani myslivce na počkání ač podle myslivecké logiky bych k tomu měl právo.
Husqvarna 45
Stihl 361
mr.soumen
Nový návštěvník
Příspěvky: 16
Registrován: stř 08.12.2010, 20:08

Re: Pytláci

Příspěvek od mr.soumen »

Trávení je legální i na Novém Zealandu, používají jed který se jmenuje "1080" , tráví tam zvířátko které se jmenuje Posum, nebo tak nejak, je to velké jako kuna, ale je to bíložravec a ničí tam lesy. Při mém dotazu jak zabrání otravě ostaní zvěře mi bylo odpovězeno že jí je také moc a že se nic neděje. jedním ze spůsobů aplikace je shazování otrávené mrkve tímto jedem do lesů.
xtaup
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 297
Registrován: pon 29.9.2008, 14:30
Bydliště: Podkrkonoší
Kontaktovat uživatele:

Re: Pytláci

Příspěvek od xtaup »

To Brunobanana, kočka je domácí zvíře a slovo domácí není používáno náhodou, dle tvého názoru by jsme pak mohli do přírody vypustit domácí prasata, krávy a třeba i zvířata ze zoologické, myši kočka bezesporu loví, ale možná by si se mohl zeptat třeba taky nějakého ornitologa, jak je kočka neškodná. Chovatel je za své zvíře zodpovědný a to není zakotveno pouze v zákonu o myslivosti. Dále jsem pochopil, že ti smrčky vytloukli i myslivci, vzhledem k tomu, že je chceš střílet?? Srnec vytlouká od nepaměti, ale domácí zvířata se do přírody dostávají relativně nově a rozhodně to není nic prospěšného. Ano zvěř se loví právě proto, aby nedocházelo např. k výše uvedenému vytloukání, respektive, aby byla míra této škody byla únosná a na tom nevidím nic nelogického. Jak dobře je tato regulace prováděna, je už zas a zas jen na lidech.
kopov.c
Zkušený diskutér
Příspěvky: 674
Registrován: stř 18.8.2010, 23:16
Bydliště: Již.Morava okr.Blansko
Kontaktovat uživatele:

Re: Pytláci

Příspěvek od kopov.c »

No já nevím,ale myslím si,že pokud někdo střelí po kočce v oblasti chovu drobné tak se to dá pochopit-kočky tam nějakou tu škodu asi udělají. Ale pokud někdo střílí kočky v lesnich honitbách a ještě k tomu v blízkosti obydlí kde drobnou znají leda tak z obrázku,tak v tom vidím jen chtivost po ráně.... A už vůbec se nebavím o tom,že by si to měl dovolit jen hospodář. Rovněž jsem nikdy moc nepochopil jak někdo může štengrovat psa stylem HLEDEJ KOČIČKU... Když najedu třeba na Youtube na video tohohle typu,tak je hned vypínám. Ale je to jen můj názor a nikomu jej nevncuju. Zrovna onehdá jsem byl na nadhánce na Bouzově a namistrovanej majitel honitby se hrozně bavil tím,že se snažil trefit kočku asi 300m za barákama a připadal si jak hroznej borec když ju trefil a vidělo to mraky lidí. Dnes už vím,že k nim na nadhánku nikdy nepojedu-nemíním se učastnit podobných zabav.
včelák
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 180
Registrován: úte 22.12.2009, 5:06

Re: Pytláci

Příspěvek od včelák »

No kočku jsem střelil snad před 17lety ale vubec bych ty mrchy nehájil.Nejde jen o drobnou .Ty mrchy chytnou všechno co se hýbe všechny ptáčata spěvného ptactva,ješterky,slepíše.Určitě i mladé lasičky.
Toma
Zkušený diskutér
Příspěvky: 622
Registrován: úte 13.11.2007, 10:37

Re: Pytláci

Příspěvek od Toma »

A minimum těchto koček je očkovaných proti vzteklině.
Lovec zabíjí jednou ranou.
Mr. Fox
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 319
Registrován: ned 27.6.2010, 12:11

Re: Pytláci

Příspěvek od Mr. Fox »

na kočku kterou potkám v polích nešetřim patronou.... a člověk si vyzkouší jak umí střílet i na větší vzdálenost... a co si budem povidat člověka to potěší když na 110m metru trefi kočku =)
kopov.c
Zkušený diskutér
Příspěvky: 674
Registrován: stř 18.8.2010, 23:16
Bydliště: Již.Morava okr.Blansko
Kontaktovat uživatele:

Re: Pytláci

Příspěvek od kopov.c »

Vždyt říkám,že důvodem ke střelbě na kočku bývá ve většině případů jen chtivost po ráně. :oops:
Mr. Fox
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 319
Registrován: ned 27.6.2010, 12:11

Re: Pytláci

Příspěvek od Mr. Fox »

to neni chtivost po ráně... to je hlavně to že ty potvory sežerou vše co se hejbe.. a nejen myši ale i malé zajíčky zpěvný ptactvo... dokonce se viděl kočku jak chytla dospělýho bažanta.... sou to děsný potvory.. navíc u nás jich je mraky zdivočelejch... je tady starej prasečák a v něm jich je snad stovka zalezlejch v kanálech a všude možně....
Odpovědět