Krmení/vnadění černé zvěře

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
Žanek
Pravidelný diskutér

Re: Krmení/vnadění černé zvěře

Příspěvek od Žanek »

Mr. Fox píše:mám dotaz na Vás zkušenější lovce je pravda že když sneží tak se prasata nehnou??
spíš naopak
ZKK 601 243 Winchester + Meopta ZD 3-12x56, ZKK 601 308 Winchester + Fomei Beater 1-4x24, dvojka ZP 16\70,16\70
Mr. Fox
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Mr. Fox »

fajn takže dneska du i kdyby napad metr sněhu :D
RADEK
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RADEK »

Z vlastní zkušenosti včera sněžilo dost a došlo mi 7 prasat.Jedno sele jsen slovil 35kg.
CZ 550 standart 30-06springfield,IZ 27 16/16,
Brakýř jezevčíkovitý
Nik.308
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Nik.308 »

U nás napadl sníh v pátek ráno a večer jsem slovil 40kg lončáka, takže se taky odvracím od této teorie.
Alda
Zkušený diskutér

Příspěvek od Alda »

Žanek píše:
Mr. Fox píše:mám dotaz na Vás zkušenější lovce je pravda že když sneží tak se prasata nehnou??
spíš naopak
mam podobne zkusenosti - pocasi, ze by psa nevyhnal, neznamena, ze bych mel sedet doma :wink: myslim ale, ze informace od Mr. Foxe jsou spise k faktu, ze pokud mas hodne snehu, prasata se opravdu nehnou, ale je to mysleno pokud je nahanka - pak je temer nemozne je dostat z lece ven.
Ceska myslivost bude takova, jakou si ji my, cesti myslivci a lovci, udelame
RADEK
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RADEK »

Ano to je pravda v hodne sněhu prostě nechodí na hromady nikam,jednou jsme měli nahánku a bylo 70cm sněhu a byla to nejlepší nahanka protože se jim nechtelo ven a museli jsme je doslova odtamtud vykopat a pak šli na každou stranu nějaké jindy když je málo sněhu tak nám odejdou jedním místem v řadě jak vlak a většinou bez rány.
Brakýř jezevčíkovitý
Nik.308
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Nik.308 »

U nás pokud by bylo tolika sněhu tak s ohledem na zvěř (na kterou naháňka není směřována - srnčí, dančí) naháňku zrušíme.
RADEK
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RADEK »

to byla rychla nahanka zameřená na divočaky po obeznaní v místě kde není vyskyt jiné zvěře.
Brakýř jezevčíkovitý
Nik.308
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Nik.308 »

Tak to je jiná. Na obeznanou černou ano.
kopov.c
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopov.c »

No já nevím,ale myslím si,že pokud se v okolí krmeliště vyskytují,tak na ty hromady přijdou o to spíš,čím víc sněhu je.. Zrovna ted krmím na dvou místech,která černá navštěvovala nepravidelně-od té doby co napadl sníh,tak jsou tam každou noc a podle hodin ne jen jednou. Něco jiného to bylo loni když byl semenný rok-to je nedonutil ani vysoký a zledovatělý sníh. Však jsem z toho byl neštastný a se Zdenkem jsem to tu rozebíral. Zato když je dost sněhu,tak na nahánce je bez dobrých psu z leče skoro nevyženete.O to líp se dá jít v poledne na individualní lov se psem :D Když není sníh,tak naně pes dvakrát blafne a celej vlak je pryč dřív,než se k nim stihnu dostat.
RADEK
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RADEK »

To asi ano pokud leží v okolí hromad a jsou tam zabydlený,ale u nás jenom přichazí z vojenských a statních lesů min.5km a zustavají zřídka tak potom když je hodně sněhu tak je vyjímka že jsem zajdou.Ted tu máme tak 30cm a zatím ještě chodí.
Brakýř jezevčíkovitý
kopov.c
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopov.c »

Tak to se moc nedivím,že jim tam k vám při velké vrstvě sněhu takovou dálku nechce. Ale pokud lehavají poblíž tak pravě navštěvují krmeliště,než aby někde lozily a přerývaly kořínky.Alespon já mám takovou zkušenost. Ted jsem se zrovna vrátil z lesa a v té vánici mi během 2,5hodiny přišel 3x jeden a ten samý knour.Poprvé tam byl už v 18:30. Divím se že je v tuhle roční dobu sám a není někde u rudlu.
pytlák 308W
Nový návštěvník

Příspěvek od pytlák 308W »

U nás je to podobné.
Část naší honitby zasahuje do velkého komplexu lesa, kde se sbíhají hranice 3 MS.
Dříve se divočáci pohybovali po celém lese a v naší honitbě dokonce i zalehávali. Dnes je celý les doslova poset vnadišti,takže černá pouze přetahuje od haldy k haldě a nemá potřebu táhnout dál. Takže, sousední sdružení mají veliké problémy s černou a u nás sem tam přetáhne samotný kus.
Tomfi
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomfi »

Tak je to 14dní co mi chodila pravidelně černá. Napadlo více sněhu a ani stopa, a vždy hned vyžráno od dančího :D Jak je to u Vás, chodí černá?
Zastava M70 8*57JS Meopta 2100RD 7*50,
Nikon Monarch 8,5*56 DCF
Machač 12/70,12/70
----
i v leči jsou naši kamarádi
kopov.c
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopov.c »

Pokud v místě jsou,tak chodí,ale když do nich střelíš,tak trvá delší dobu než začnou chodit jiný. U nás má každý přidělený svůj usek kde si krmí a zároven loví. Já mám bohužel souseda, co jen krmí a neloví.Takže se dá říct,že skoro všechna černá se momentálně drží u jeho 4 hromad. Dnes jsem se tam byl projít a tolik vekslů jsem dlouho neviděl. Kam by ty prasata chodila,když tam mají prostřenej stůl a hlavně klid. Já jsem se ted v rátil z cekané a slovil jsem sele,tak předpokládám,že tam budu mít nějakou dobu klid..
Odpovědět