Tak co hony pánové?
Re: Tak co hony pánové?
Sobotní hlavní hon MS Pátek začal troubením mysl. fanfár, které přivítaly necelou třicítku domácích i hostů, včetně kolegů zastavit a Balů. Ačkoliv nepřízeň počasí celého týdne vzbuzovala obavy, počasí se nakonec umoudřilo a umožnilo nám prožít dobrý den na lovu. 28 kusů černé zvěře, která přiběhla od sousedů, se podařilo rozdělit dobrou prací psů a podařilo se ulovit 5 kusů černé. Na první leč dobrý výsledek. Hned z počátku druhé leče psi opět zvedli další 4 kusy černé, z kterých se podařilo ulovit jeden kus. 6 kusů ulovených v půl desáté ráno vzbuzovaly u všech účastníků dobrou náladu, která se zvedala i při stále se zlepšujícím počasí. Od třetí leče jsme si slibovali maličko víc, ale i když v místě, kde jsme vypustili bažantí zvěř jí nebylo tolik, kolik bychom si přáli, leč se vydařila. Čtvrtá leč, která končí nedaleko vesnice, byla lečí "předposlední" a šlo se na výřad. Celkem bylo uloveno 6 ks černé zvěře, 9 kohoutů, 2 slepice a 5 zajíců. Na poslední leči bylo veselo, jak se sluší a patří na hlavní hon, díky trubači byly slavnostně předány diplomy pro krále honu, který ulovil 2 ks černé, nejlepšímu psovodovi - vůdkyni 2 velšteriérů za skvělou práci s černou zvěří a jednomu z myslivců byl předán diplom lovce divočáků, protože ulovil svůj první kus černé zvěře. Živá hudba a bohatá tombola byly zárukou dobré nálady, takže jsme odcházeli domů až po půlnoci. Lovu zdar všem, kterým se hlavní hon vydařil stejně jako nám. Fotky později ve fotogalerii http://www.mspatek.cz.
Edit: fotky už jsou
Edit: fotky už jsou
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Nikon D-3100
...jo,bylo to skvělé,ještě jednou díky za pozvání a již se těším na sobotu na další skvělé setkání s dobrými mysliveckými přáteli.
Mannlicher Moutain 8x57JS Zeiss Victory Diavari 3x12-56 T* kříž 60,Bowning BAR Short 308w,Zabala 12/76,CZ 452E 22LR
Tak co vážení, Vy už nechodíte po honech? A to my zase jo
Minulý týden jsme byli s kolegy zastavit a balů na naháňce v Ročově, kde bylo uloveno 6 ks černé zvěře. Samí kňourci do 40 kg. Moc jsme si to v 15-ti stupňovém mrazu užili
a večer na poslední leči u diskuze zda je lepší 8x57JS nebo 308W jsme se moc a moc nasmáli.
Dnes jsme se opět sešli na honě u nás, sice bez kolegy balů, ale i tak bylo veselo. Černá nám celý den unikala, všude byly stopy po pobytu, nakonec v předposlední leči jsme z vysoké traviny na vítr zvedli 15 ks černé a byly uloveny 4 kusy. Ještě teď mě bolí nohy, když jsme zvěř táhli z rozbahněného pole na cestu
Na výřadu jsme černé zvěři obložené smrkovým chvojím a u zapálených ohňů vzdali poslední poctu. I přes několik úspěšně chybených bažantích kohoutů byla poslední leč veselá, jak se na sv. Štěpána sluší. Tím sezona honů našeho MS končí. Do nové sezony Vám všem přeji "Lovu a české myslivosti zdar!"
Fotky opět ve fotogalerii www.mspatek.cz

Dnes jsme se opět sešli na honě u nás, sice bez kolegy balů, ale i tak bylo veselo. Černá nám celý den unikala, všude byly stopy po pobytu, nakonec v předposlední leči jsme z vysoké traviny na vítr zvedli 15 ks černé a byly uloveny 4 kusy. Ještě teď mě bolí nohy, když jsme zvěř táhli z rozbahněného pole na cestu

Fotky opět ve fotogalerii www.mspatek.cz
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Nikon D-3100
Tak já také něco přidám. Před čtrnácti dny jsem na naháňce ulovil sele - 34 kg. Na výřadu bylo 17 ks černé zvěře, takže se docela dařilo.
Před týdnem hon v našem MS - uloveno 25 zajíců a 24 kohoutů (s těmo kohouty už si nejsem jistý, ale je to plus minus 5 kusů).
Dnes tradiční Štěpánská naháňka - uloveno 15 ks černé zvěře. I když jsem dnes nelovil, černou jsem viděl a mám krásné zážitky. Poseděli jsme při poslední leči a pobavili se. Popřáli si do nového roku a už se všichni těšíme na příští rok.....
I já tedy přeji všem do krátkého zbytku lovecké sezóny na drobnou zvěř LOVU ZDAR!!!
Před týdnem hon v našem MS - uloveno 25 zajíců a 24 kohoutů (s těmo kohouty už si nejsem jistý, ale je to plus minus 5 kusů).
Dnes tradiční Štěpánská naháňka - uloveno 15 ks černé zvěře. I když jsem dnes nelovil, černou jsem viděl a mám krásné zážitky. Poseděli jsme při poslední leči a pobavili se. Popřáli si do nového roku a už se všichni těšíme na příští rok.....
I já tedy přeji všem do krátkého zbytku lovecké sezóny na drobnou zvěř LOVU ZDAR!!!
Lovu zdar chlapi.. Pěkné zážitky..
Zde ještě dodám fotky - http://johnyc77.rajce.net/7._11._09_hon pozdě ale přece..johnyc77 píše:Včera jsem se také zúčastnil honu na drobnou, která ještě zahrnovala 2 leče na černou... Dohromady se střelilo 14 prasat (13 selat od 20-25kg a jeden lončák do 50kg), 58 kachen a 35 kohoutů.. Mě se podařilo střelit 4 kohouty, 2 kachny a dostřelit lončáka.. Byl to krásný zážitek.. Lovu zdar

Já tam byl jako host..
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Je takový pestrý
.Alespon výřad,také jsem už několikrát neviděl žádný,

4 Johny 77,a kde ten hon byl? to je teda něco,tolik prasat a ještě drobná.to musel být krásný hon.
To Curil - Byl jsem pozván do jižních Čech.. byl to převážně hon na drobnou.. Jednu leč jsme dělali jen proto, abychom snížili stavy škodné.. Při nastupování leče jsem už viděl, jak mi jde velká bachna a za ní vláček selat.. tyto selata, která jsou na výřadu, byla od ní.. Je jich 13 a ten větší lončák kňourek.. Byl to krásný hon a skvělý lovecký zážitek, na který se jen tak nezapomíná..
Edit: jen ještě dodám, že jejich celoroční odlov černé se pohybuje kolem 10ks.. Taky hospodář už ostatní leče na případnou škodnou odvolal slovy - Už máme nastříleno na celej rok..
Edit: jen ještě dodám, že jejich celoroční odlov černé se pohybuje kolem 10ks.. Taky hospodář už ostatní leče na případnou škodnou odvolal slovy - Už máme nastříleno na celej rok..

za rok 10 a na honě 13
. to musel být fakt hon na který budou hodně dlouho vzpomínat.musí tam být zajímavý terén,kachny a černá. nám se jednou podařilo při bažantím honu narazit na tlupu prasat a ulovili jsme dvě,a taky v oblasti kde nejsou prasata.tenkrát se slavilo divoce
.

no já tam byl poprví.. Co jsem viděl, tak myslím že maj jen malé lesy.. Určitě to tam bylo veselý, jenže já jel brzo domů..
Ale i tak jsem si to užil.. u nás, když se dělaly ještě bažantí hony, bylo i pár lečí na prasata a střelilo se tenkrát 5 divočáků,45 bažantů a asi 2 nebo 3 sojky.. Teď už o bažanta nezakopneš (je to taky tím, že přestala fungovat bažantnice)..

-
- Častý návštěvník
28.11.2009 proběhla v našem MS druhá naháňka na černou a siku. Černá opět nebyla,zato siky bylo opravdu hodně. Na mne v první leči pšly 3tlupy,ve kterých bylo kolem 100ks. Kromě holé,která převažovala,byly i jeleni,kterých bylo kolem 30 a z nich bylo min.12medailových,čož byl opravdu zážitek.Ale jeleny máme dobré,takže to nebylo pro mne žádné překvapení.
Střílel sem na jistotu a výsledkem bylo,že jsem ulovil 2ks-slabou šmolku a koloucha,čímž sem se ten den stal králem honu. Celkem bylo na výřadu 7ks siky.
Hlavně hosté z řad našich kamarádů,z nichž mnozí viděli siku prvně byli unešeni z množství zvěre,kterou viděli a někteří natolik,že se večer pri posezení přiznali,že ani nezvedli kulovnici,jen aby si měli zvěř možnost prohlédnout-hlavně jeleny. Nikdo jim za to hlavy netrhal,protože tyhle akce berem jako spol.událost,na které není hlavním důvodem nastřílet,ale sejít se jako parta kamarádů a užít si den.
http://jarda270.rajce.idnes.cz/SPOLECNE_HONY_2009/
12.12.2009 se konala třetí závěrečná naháňka,která byla zároveň Posl.lečí. Bral se jeden z našich nejkrásnějích a také nejnáročnějších úseků honitby a na tuto naháňku přijíždí spousta našich kamárádů,kterým tato část honitby učarovala. Počasí se vydařilo a na mne hned v první leči přišlo několik jelenů a 8ks černé-bachyně se 6selaty a později po stejném ochozu velmi silný kňour,jehož hmotnost se odhadl ke 170kg.Byť mi zvěř díky špatnému větru nešla z leče ven a nemohl sem střílet,byl to pro mne veliký zážitek pozorovat tak silného kňoura na necelých 50kroků,jak obezřetně se v leči choval a jak zcela nezpozorován mým sousedem leč opustil,aniž by si jej tento všiml 20kroků od jeho stanoviště.Nebýt stop ve sněhu,tak by mi to ani neuvěřil,že kolem něj prošel tak silný kus.Zbraně kňoura byly impozantní a zcela jistě medailové hodnoty.
Na výřadu nakonec bylo 6ks siky a jedno sele.
Den se vydařil a posezení večer bylo jak se patří na Posl.leč. Nikomu se během těchto akcí nic nestalo,účastníci se chovali tak,jak se má a o to hlavně šlo-sejít se ve zdraví zase na dalších akcích.
http://jarda270.rajce.idnes.cz/SPOLECNE_HONY/
Střílel sem na jistotu a výsledkem bylo,že jsem ulovil 2ks-slabou šmolku a koloucha,čímž sem se ten den stal králem honu. Celkem bylo na výřadu 7ks siky.
Hlavně hosté z řad našich kamarádů,z nichž mnozí viděli siku prvně byli unešeni z množství zvěre,kterou viděli a někteří natolik,že se večer pri posezení přiznali,že ani nezvedli kulovnici,jen aby si měli zvěř možnost prohlédnout-hlavně jeleny. Nikdo jim za to hlavy netrhal,protože tyhle akce berem jako spol.událost,na které není hlavním důvodem nastřílet,ale sejít se jako parta kamarádů a užít si den.
http://jarda270.rajce.idnes.cz/SPOLECNE_HONY_2009/
12.12.2009 se konala třetí závěrečná naháňka,která byla zároveň Posl.lečí. Bral se jeden z našich nejkrásnějích a také nejnáročnějších úseků honitby a na tuto naháňku přijíždí spousta našich kamárádů,kterým tato část honitby učarovala. Počasí se vydařilo a na mne hned v první leči přišlo několik jelenů a 8ks černé-bachyně se 6selaty a později po stejném ochozu velmi silný kňour,jehož hmotnost se odhadl ke 170kg.Byť mi zvěř díky špatnému větru nešla z leče ven a nemohl sem střílet,byl to pro mne veliký zážitek pozorovat tak silného kňoura na necelých 50kroků,jak obezřetně se v leči choval a jak zcela nezpozorován mým sousedem leč opustil,aniž by si jej tento všiml 20kroků od jeho stanoviště.Nebýt stop ve sněhu,tak by mi to ani neuvěřil,že kolem něj prošel tak silný kus.Zbraně kňoura byly impozantní a zcela jistě medailové hodnoty.
Na výřadu nakonec bylo 6ks siky a jedno sele.
Den se vydařil a posezení večer bylo jak se patří na Posl.leč. Nikomu se během těchto akcí nic nestalo,účastníci se chovali tak,jak se má a o to hlavně šlo-sejít se ve zdraví zase na dalších akcích.
http://jarda270.rajce.idnes.cz/SPOLECNE_HONY/
CZ550LUX.30-06Sprg MEOSTAR R1 7x56RD
ZKK600.270Win ZEISS JENA ZF8x56M,ARTEMIS2000 6x42
ZKM451 .22LR BUSCHNELL 4x32
IZ-27E 16-16/70
ZKK600.270Win ZEISS JENA ZF8x56M,ARTEMIS2000 6x42
ZKM451 .22LR BUSCHNELL 4x32
IZ-27E 16-16/70
Tak co pánové, už jste začali letošní sezonu honů?
My dnes měli 1. hon na kachny, ulovili jsme 11 kachen, na řece jich přes silný proud bylo mnohem víc, ne všechno se dařilo jak jsme si přáli, ale byl to krásný slunečný den strávený na společném lovu. Na černou ani škodnou jsme nenarazili. Podařilo se mi letošní první kachnou pokřtít jednušku, na vodu jsme spustili naši novou loveckou pomocnici - laminátovou pramičku s dvoučlennou osádkou, naši "námořníci" z ní tahali kachny z vody na levoboku i pravoboku
, ale stejně jsme je s Argem porazili, Argo z vody aportoval 4 kachny. Příště to zorganizujeme líp
Do letošní sezony společných lovů Vám přeji "Lovu zdar!"
My dnes měli 1. hon na kachny, ulovili jsme 11 kachen, na řece jich přes silný proud bylo mnohem víc, ne všechno se dařilo jak jsme si přáli, ale byl to krásný slunečný den strávený na společném lovu. Na černou ani škodnou jsme nenarazili. Podařilo se mi letošní první kachnou pokřtít jednušku, na vodu jsme spustili naši novou loveckou pomocnici - laminátovou pramičku s dvoučlennou osádkou, naši "námořníci" z ní tahali kachny z vody na levoboku i pravoboku

Do letošní sezony společných lovů Vám přeji "Lovu zdar!"
Nikon D-3100
Nikon D-3100