Pomoc alebo Poradit
Pomoc alebo Poradit
Mam Tikka M 595 V RAZI 308 W. Zacalo sa mi stavat ze po vystrele som nemohol znova prebit ani dvihnut kluku zaveru a ak to nejak som nejako nadvihol tak len som zaver s nabojnicou musel vybit vyterakom cez hlaven. Robi to s roznim strelivom ten zadrhel. Mal som uz rozobraty zaver vycisteni nevidim na zbrani poskodenie ani na hlavni ani vnutri zbrane.
Re: Pomoc alebo Poradit
hmm na to hle jsem janek ale co Ti řek puškař???
-
- Nový návštěvník
Setkal jsem se s timto problémem u Springfilda a 243 Win. střelivo SaB
a 243 Win. střelivo nějaký ruský asi Centaur.
Přesně jak popisuješ.
Po výstřelu se dala velmi ztuha zvednout páka závěru a po brutálním trhání závěrem se utrhl rantl a nábojnice se musela vyrazit z nábojové komory vytěrákem. Vystřelenou nábjnici jsem změřil "šuplérou" nabyla asi o desetinu.
Rada: Zahoď celou séri, kup si pořádné střelovo a budeš mít po problému.
Lovu zdar.
a 243 Win. střelivo nějaký ruský asi Centaur.
Přesně jak popisuješ.
Po výstřelu se dala velmi ztuha zvednout páka závěru a po brutálním trhání závěrem se utrhl rantl a nábojnice se musela vyrazit z nábojové komory vytěrákem. Vystřelenou nábjnici jsem změřil "šuplérou" nabyla asi o desetinu.
Rada: Zahoď celou séri, kup si pořádné střelovo a budeš mít po problému.
Lovu zdar.
Teraz to uz robi aj pri strelive Hornady aj pri SaB aj pri prvom Partizanovy. Oskusal som vsetky pre istotu ci to neroby len napr pri PMC strelive. Budem to musiet dneska porozoberat este raz a dokladne prezriet.
To vypadá spíše na problém závěrové vůle. Ale na závěru toho moc neuvidíš.
Jestli je závěrová vůle větší, je pocitově silnější i zpětný ráz.
Zkus, zda se neuvolnila hlaveň, zkus s ní pootočit rukou. Jestli to půjde, tak honem za puškařem. Ale vypadá to, že za ním budeš muset stejně dorazit.
Jestli je závěrová vůle větší, je pocitově silnější i zpětný ráz.
Zkus, zda se neuvolnila hlaveň, zkus s ní pootočit rukou. Jestli to půjde, tak honem za puškařem. Ale vypadá to, že za ním budeš muset stejně dorazit.
Skusal som aj hlaven. Je na pevno. Zaver u Tikky ma celkom ladni chod na prazdno pri nabijani- bez zadrhelov. Az ked chcem dat len nabojnicu na Prazdno tak ma ju pri dotlaceni zaver akoby uzamknut a ani to nejde zavriet kluku zaveru. Tazko tako polemizovat. Pojde to k Puskarovi. Horsie na tom je ze tych Zbrani neni zas az tak vela aby mohol clovek porovnat alebo s inej vybrat napr. Zaver a oskusat ze ci to bude robit to iste. ak sa to podari spravit tak dam vediet ze v com bol tem Velky problem. Vsetkym DAKUJEM za rady.
-
- Nový návštěvník
Zkus zkontrolovat komoru.Podle mě to vypadá,že ti zůstal krček z nábojnice v komoře či jeho část!!!
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Tohle opravdu je práce pro puškaře asi změna souososti.
myslivec.standa- Mal si pravdu v komore ostal krcok s nabojnice len taky malicky. Bol cekom problem ho vydiet a aj vybrat a vycistit krcok v komore. Take drobne zaihlenie to bolo a taku paseku to robilo. Vdaka za pomoc
-
- Nový návštěvník
Nemáš zač,někdy stačí hledat maličkosti,než závažné závady. Ten krček z nábojnice je dost běžný.
Jen pro zajímavost - čím jsi to dostal ven?peter 29 píše:myslivec.standa- Mal si pravdu v komore ostal krcok s nabojnice len taky malicky. Bol cekom problem ho vydiet a aj vybrat a vycistit krcok v komore. Take drobne zaihlenie to bolo a taku paseku to robilo. Vdaka za pomoc
Vybral som uzaver na tuskovu baterku som pripevnil dlhsie kabliky s led diodou strcil to do nabojovej komory aby som vydel a s ocelovou ihlou, co pouzivaju obuvnici na topanky na prerazanie koze, som jemne s koncom zacal vysprtavat a a po asi 3 tom zapichu mi ostal na ihle taky mini kruzok s krcka. potom som tam nastriekal cistiaceho oleja vytrel s vyrerakom vycistyl a funguje to bez problemou.