Odhad ceny

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
Celerrimus
Nový návštěvník

Odhad ceny

Příspěvek od Celerrimus »

Zdravím kolegové,
měl bych smělý dotaz ohledně přibližného odhadu či rozpětí ceny kulovnice Mauser 7x64 s dalším označením Helm Brenneke Leipzig Krupp Leufstahl (což ale jak jsem pochopil nemá co dělat s výrobcem zbraní Krupp, ale jedná se o pouze o označení oceli).
Rok výroby 1947. Na kulovnici je klapková montáž s optikou Ebra 8x (toho času Voightlander). Stav 1A, plně funkční a přesná.
Díky za informace. Lovu zdar.
jakub203
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: Odhad ceny

Příspěvek od jakub203 »

10 - 15tis. ovšem podle skutečného stavu.
Blaser R93 Profesional 9.3x62, Schmidt&Bender Zenith 2,5-10x56
KB Retter Gaildorf 7x57R/16 Zeiss Diavary 1,5-6x36
Merkel 40E 12/70

"ALEA IACTA EST..."
Georg.H
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georg.H »

Označení znamená Wilhelm Brenneke Lipsko
a Kruppova hlavňová ocel

fa.Krupp byla i velká slévarenská firma která vyráběla(bí) kvalitní ocel

chtělo by to foto označení a značek na zbrani...

cena může být i několik 10 tis.
ale záleží na poptávce a nabídce...
Celerrimus
Nový návštěvník

Příspěvek od Celerrimus »

10-15 mi přijde tedy hodně málo, ale děkuji za Váš názor. Podle čeho tak soudíte?
Co jsem prozatím prohledával web, tak jen ta optika se pohybuje kolem 400 - 500 dolarů.
Kulovnici podobného stáří nemohu dohledat, což mi přijde že by mohlo výrazně zvyšovat cenu.
Myslíte, že je uváděný Mauser srovnatelný např. s Mannlicherem?
Georg.H
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georg.H »

jak sem psal záleží jaká je poptávka a jaká je nabídka....žádne zbraně nemaj pevnu cenu....
taky bude záležet koli se takových zbraní celkem vyrobilo a kolik jich fyzicky existuje...
chtělo by to foto....
a hlavně záleží na technickém stavu....
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

Pokud to nema nejakou historickou hodnotu, tak i udana cena bych rekl ze je dost vysoka, bez ohledu na stav. Co cekas dostat za zbran z dob druhe svetove valky z minuleho tisicileti?
Jak rikam, pokud se najde sberatel, ktery takovy kus bude nutne chtit, tak za nej treba dostanes i vic, ale realnou hodnotu pri dnesnich cenach novych zbrani, to ma nula nula prd.
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
Georg.H
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georg.H »

Shiva: no nulovou hodnotu ten qwer nemá...pokud je to práce od W.Brenneke tak to cenu má,ale to je má doměnka nevíděl sem značky ani qwer...
něco už mi rukama prošlo tak trochu se v tom orientuju...ale pro našince se takové qwery oplatí kupovat venku bo tam su levnější...tady se ceny vytáhly brutálně nahoru a to zbytečně....
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

Jasne, nechci tu slovickarit, ale takovou flintu si koupi jen clovek pro kterou ta flinta ma hodnotu, tj. je to clovek ktery proste vyznava nejakym zpusobem tento typ zbrani tak za to da penize takkove za ktere mu to stoji.
jinak jsem jasne napsal, ze pokud to nema nejakou historickou hodnotu. Coz znamena i nejaky spec. vyrobce.
Pro mne osobne ta zbran ma vice jak nulovou hodnotu, protoze bych musel investovat svuj cas do jejiho prihlaseni na PCR. A pak by mi doma prekazela. Nejsem sberatel. Nebo bych to koupil jako investici, pokud to je kousek jez ma jiz zminenou historickou cenu.

o tom ze je potreba zbran videt, videt v jakem je stavu apd. To je snad kazdemu jasne. Pokud to ma predpoklad historicke hodnoty, pak je potreba jit za nejakym znalcem a nechat tuto zbran ocenit.

Porovnavat cenu v USA a u nas je jaksi mimo misu. A to at uz v pripade ze zbozi v USA byva v prepoctu levnejsi (ale nikdo nezapocitava naklady s dovozem, coz pak uz takovy rozdil neni, jestli vubec) a rovnez v opacnem pripade. Jestlize zminovana zbran ma v USA hodnotu prodejni 500 USD coz je radove necelych 10.000kc tak jaky pak byl asi nakup. Nikdo nic neprodava bez toho aby se nesnazil na tom vydelat. takze v Evrope koupena zbran, do USA nejak dopravena se vsema poplatkama se pak prodava za ca 10.000kc
nakupni cena musela byt kolem 5.000kc jestli vubec.
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
Georg.H
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georg.H »

to Shiva: tak nějak sem to myslel... :wink:
Odpovědět