zbran do zacatku

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
Amsterdam
Nový návštěvník

zbran do zacatku

Příspěvek od Amsterdam »

Dobry den nemam zbrojni prukaz ani jsem nikdy nelovil ale uvazoval jsem ze bych to casem skusil ale driv nez zacnu delat zbrojak a kupovat poradnou pusku chtel bych si poridit nejakou mene nakladnou pusku ktera je podobna klasicke lovecke kulovnici.
Existuje neco takoveho jako treba nejaka lovecka malorazka na kterou neni potreba zbrojni prukaz?

mohl by me prosim nekdo zasveceny poradit?
predem diky za odpoved
martinh
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: zbran do zacatku

Příspěvek od martinh »

Zkus hračkárnu.
Sauer 202 + Zeiss Victory HT 3-12x56, Sauer 404 8x57 IS, CZ 550 Lux 308W...
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Nechtěl jsem odpovídat,ale zase až tak tvrdě na kolegu zřejmě mladšího ne.Pročti si zákon o zbraních a střelivu tam zjistíš,které zbraně můžeš koupit i bez ZP.Jedná se o Jauli a rok.Myslím,že vyhovují některé vzduchovky ne všechny a flobertka asi okolo 4mm.Jen doufám,že nám nechceš sundavat bažanty z hřadu :wink:
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Jedno nebo dvouranná předovka.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Lotr
Zkušený diskutér

Příspěvek od Lotr »

Zdenda měl na mysli zbraně kategorie D, ovšem tam je většinou problém s dostupností střeliva. Vřele doporučuji projít si fórum Střelectví, kde je uveden dostatek informací.
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Onďa
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Onďa »

Nebo mrkni sem http://www.strelectvi.info/ - věnováno větrovce a malorážce.
ZP 47 16/70 Savage Axis 30-06
novottom
Nový návštěvník

Příspěvek od novottom »

Ahoj, taky bych rád začal; zbroják nemám, moc zbraním zatím nerozumím ale líbí se mi některé flobertky Alfa. Třeba tato: http://www.jgstrade.com/zbrane-a-doplnk ... randz-long
Vypadá docela "dospěle" :) Dá se na tom pro začátek něco naučit? Vím, že přesnost nebývá nic moc, ale opravdu si chci střelbu zatím jen zkoušet a časem třeba udělat papíry a obstarat skutečnou bouchačku.
fesoj
Zkušený diskutér

Příspěvek od fesoj »

Amsterdam i Novottom - má první zbraň, podobná klasické lovecké dvojce, byla skutečně z hračkářství - dvojka špuntovka, ale to mi bylo asi 5. :) Střílet jsem se začal učit ze vzduchovky, nejdřív půjčené od kamaráda, asi od 13 let z vlastní Slavie 620. To, zda se má zbraň podobá opravdové lovecké zbrani, jsem nikdy neřešil. Přesnost je mnohem důležitější než to, jak zbraň vypadá ! V 16 jsem začal s malorážkou ve Svazarmu, v 17 jsem měl na výjimku zbroják /bylo to tehdy podmíněno II.VT/ se zapsanou zbraní v majetku Svazarmu a mou první opravdovou loveckou zbraní byla v 18 letech jednuška dvanáctka, koupená za závratnou cenu 120 Kčs od spolužáka. V loveckém lístku ji měl zapsanou můj známý, já jsem jej získal až po absolvování předmětu Myslivost na lesárně. A začátečníkům opravdu, ale opravdu upřímně doporučuji: Začněte se učit střílet s nějakou kvalitnější vzduchovkou, jednak to je nejlevnější a druhak nevidím ve flobertce proti vzduchovce žádné výhody. Pořizovat si jinou zbraň a nemít zbroják vede jen dřív či později k průseru ! A ještě jedna podstatná maličkost : Ve svazarmovském střeleckém kroužku jsme začínali ne vlastním střílením, ale učením desatera.Nebylo to Desatero přikázání Božích, ale Desatero bezpečného zacházení se zbraní - a kdo se proti tomu prohřešil, třeba jen nepatrně, byl okamžitě poslán domů a se střílením pro ten den skončil. Byla to tvrdá škola - a dobrá škola.
Kritériem pravdy je praxe.
Reno
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Reno »

fesoj píše:...začátečníkům opravdu, ale opravdu upřímně doporučuji: Začněte se učit střílet s nějakou kvalitnější vzduchovkou, jednak to je nejlevnější a druhak nevidím ve flobertce proti vzduchovce žádné výhody...
Přesně tak. Již v cenách okolo 4.000,- Kč lze pořídit pro "kondiční" trénink střelby dostatečně přesnou vzduchovou pušku, přičemž jak zmiňuje kolega fesoj, provozní náklady jsou minimální - jen cena diabolek, případně terčů. Ceny flobertkových nábojů myslím začínají někde na úrovni 2,-Kč/kus. Jinak v našich končinách se loví dlouhými zbraněmi, takže pro trénink střelby bych pořídil zejména tu již zmiňovanou vzduchovou pušku, pistoli spíš jako bonus, pokud to finanční situace dovolí. :wink:
Odpovědět