Daněk
Daněk
Dostal jsem kousek dančího, takže scháním nějaké osvědčené recepty, pokud se nalézají ve vašich mysliveckých kuchařkách.
Děkuji

KB CZUB 584 12/7x57R
IŽ - 27EM - 1C 12/76
NK Bora od Černé tůně
IŽ - 27EM - 1C 12/76
NK Bora od Černé tůně
Re: recepty z dančího
Pokud nemáš s dančím zkušenosti, nedělej žádné experimenty. Vyber si recept, který máš u zvěřiny s jelenovitých rád a ten si připrav z daňka. Pak máš možnost srovnání. Samozřejmě nebudeš dělat guláš s kotlety a minutky z boku. Vybírej recept, který potřebuje co nejméně koření. Ať cítíš chuť masa a ne česnek, jalovec atd.
Osobně mám ten pocit, že dančí je z našich jelenovitých to nejchutnější s čím se můžeš setkat.
Drobná poznámka :
Výše uvedené neplatí u zvěřiny z říjného kusu!!!
Osobně mám ten pocit, že dančí je z našich jelenovitých to nejchutnější s čím se můžeš setkat.
Drobná poznámka :
Výše uvedené neplatí u zvěřiny z říjného kusu!!!

Dančí je celkem univerzální maso. Nemá tak silné zvěřinové aroma, takže ho jedí i lidé, kterým jinak vadí (např. moje žena
). Před vánoci jsem střelil svůj první kus vůbec- danče a zatím jsem dělal hřbet jako svíčkovou na smetaně a teď jsem upekl kýtu dohromady s bůčkem s knedlíkem a se zelím a olizovala se až za ušima.
Takže na jakýkoliv způsob.

Takže na jakýkoliv způsob.
-
- Věčnej rejpal ;-)
Já taky dančí považuju za nejlepší zvěřinu v našich končinách. Téměř výhradně se cokoliv použitelného z dančího snažím dělat na steaky - samozřejmě minimálně medium. Na pár dní, ale klidně i na týden, dva, naložit do oleje, koření max. s trochou česneku a nemá to chybu.
Je to přesně, jak píše kolega, má to nejmenší aroma ze všech druhů zvěřiny. Zkrátka bez konkurence.
Je to přesně, jak píše kolega, má to nejmenší aroma ze všech druhů zvěřiny. Zkrátka bez konkurence.
-
- Pravidelný diskutér
Mohu jen souhlasit,dančí je velmi jemné a chutné,já ho dělám jako steak či klasika řízek,nemá chybu,pokud mohu doporučit,guláš je taky dobrej,jemnej 

Mathews Switchback 30/70RH
BS-TropyRidge Firewire W5,Cobra Diamondback Drop Away Arrow rest,
Mathews Quiver T-serie,Stabilizer Doinker 7"
Carbon Express Maxima Hunter 350,Rage Tip x-Treme 2,3"
BS-TropyRidge Firewire W5,Cobra Diamondback Drop Away Arrow rest,
Mathews Quiver T-serie,Stabilizer Doinker 7"
Carbon Express Maxima Hunter 350,Rage Tip x-Treme 2,3"
-
- Nový návštěvník
Nevím sice, zda je daňčí nejlepší maso, je takové jemnější, ale se steaky musím souhlasit.
Každopádně daněk se šípkovou také nikdy neurazí.
Každopádně daněk se šípkovou také nikdy neurazí.