Lov kormorána
- 
				Luděk Vodolan
- Nový návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Lov kormorána
Na žádost rybářů jsme dostali povolení lovit omezený počet kormorána ( kolem 5ti ks ). Občas je vídám, ale s jejich lovem nemám pražádnou zkušenost. Máte někdo radu, jakým způsobem lovíte ?

Velký munsterlandský ohař, Bavorský barvář, Slovenský kopov
						- Georg.H
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Lov kormorána
brokem, na rybníku nebo kolem řeky kde maj vybraný strom pro hředování....
platí na ně brok 5,1mm a výše....
pokud sedí na stromě tak můžeš použít malorážku,nebo 22 WCR neb 17 HMR....

platí na ně brok 5,1mm a výše....
pokud sedí na stromě tak můžeš použít malorážku,nebo 22 WCR neb 17 HMR....
broky 4,5, navážka 56g. Ale jsou to mrchy plechový. Když je nachytám na stromě tak ji koupí .308 

4,5mm 53g a jde dolů zkoušel jsem to 4mm 32g a ani jeden se nenašel dopadnou na Jizeru a zmizí pod hladinou  akorád by to ještě chtělo psa co může v lednu do Jizery pointra tam nepustím  mohl by se rozpadnout
 akorád by to ještě chtělo psa co může v lednu do Jizery pointra tam nepustím  mohl by se rozpadnout 

akorád by to ještě chtělo psa co může v lednu do Jizery pointra tam nepustím  mohl by se rozpadnout
CZ 550 american 308win.
Střílel jsem je 5,1 brokem, to funguje super. Akorát s tím nocováním, dost si pamatují když je vyrušíš, takže ve finále se budou lítat na rybník akorát nažrat a nocovat někde v klidu..

Střílím je brokem 3,5 a 4,0 mm  fortuna a musí to být na blízko aby padl. Většinou slyším, jak do něj broky klepou a jenom se zhoupne a letí dál. Dokonce se mě jich letos podařilo  pár sundat kulobrokem za letu brokama. S tím střílením na stromy při hřadování mám pořád obavu, kam ta kulička z malorážky doletí a aby nenadělala nějakou ostudu. Při zásahu z malorážky stejně kormorán ještě vždy co jsem viděl žil a musel se dostřelit. Jsou nějací tvrdí na ránu, zkusím broky 5,1 jak radíte a uvidíme. Uvažoval jsem nad malorážkou ráže 22 WMR, právě na lov kormoránů, ale zatím váhám. Letos jich mám už přes třicet a někteří chlapi už přes stovku. Nějlepší na lov  je když je mlha a oni lítají nízko nad vodou. Dobře se do nich trefuje, je to pták velikej a dost pomalej.

- 
				Alda
- Zkušený diskutér
to myslis vazne?sided píše:... Když je nachytám na stromě tak ji koupí .308

Ceska myslivost bude takova, jakou si ji my, cesti myslivci a lovci, udelame
Aldo u nás v údolí by to šlo i tou 308 ale asi o tom vědí tak si tam na strom nesednou 

CZ 550 american 308win.
Alda: smrtelně, mám je přes řeku tak na 80-100 metrů proti nepřístupnýmu svahu a skále. Ale dá se to udělat tak 2x za sezonu pak už si tam nesednou, potvory vopatrný.

- 
				Alda
- Zkušený diskutér
leone & sided: panove, neznam vase konkretni podminky ve vasich honitbach, ale pri pomysleni na strelbu kulovnici na stromy mi jde mraz po zadech...

Ceska myslivost bude takova, jakou si ji my, cesti myslivci a lovci, udelame
No každopádně střílet kulovnici na vodu je značně nebezpečné a to díky lomu dráhy střeli! Kormorána jsem lovil na vyjímku i s volavkou, kdy od nás rybáři vykupovali vrchní část zobáku a to Kormorán 500kč a Volavka 300kč. Kormorán je značně tvrdý na ránu. Vždy jsem lovil brokovnicí krokem 4,5. A to z krytu v rákosí.

Na správnou vzdálenost padají bez problémů i 3-3,5 mm brokem ze 16! Docela rychle se ale učí a na delší vzdálenost je i 5,1mm brok zbytečný!Kormoráni ale po lovu vyhledávají stromy na usušení peří, tak se k nim dá lesem dobře přišoulat. Co můžu doporučit je konzumace prs z kormorána a to na různé způsoby (nejen z vlastní zkušenosti).

- 
				dalas
- Administrátor
Kluci, to jsou určitě zkušenosti z loňska. Letos už jen neolověné a to jsou jiný průměry.   Ne! neposílejte mne nikam, půjdu sám. Jen, že velký bratr........
 Ne! neposílejte mne nikam, půjdu sám. Jen, že velký bratr........

Ne! neposílejte mne nikam, půjdu sám. Jen, že velký bratr........
 Ne! neposílejte mne nikam, půjdu sám. Jen, že velký bratr........Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Kormorán není dobrý jen na získání zástřelného od nějakého rybářského subjektu, ale i na chálec, obzvláště prsíčka.

Kdo netermí s námi, termí proti nám
No o tom jsem slyšel, tak sem jednoho cvičně stáhnul a do prsíček nešel ani zapíchnout nůž. Dostaly ho prasata na újed. Tak by mě celkem zajímalo jak ho děláš.