Balabáni holubi
Balabáni holubi
Zdary chci si taky nějakýho objednat ale newim jestli to bude fungovat...mam i www stránku kde se dajkoupit po netu.Jestli ji chcete tak mi Napište...Dík za zkušenosti a rady...
RE:
Fungují dobře, ještě se to chce pořádně zamaskovat. Dobré na to jsou lovecké ?idle s maskovacím přetahem. ?idle se rozlo?í a kolem ní se napíchají balabáni. když se k lovu nebo pozorování zvěře používají lovecké ?idle nebo stan, tak lze velice úspěšně využít strak - když zvěř vidí, že kolem lovecké ?idle nebo stanu jsou straky, tak se toho nebojí.
-
- Nový návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Balabáni holuby
Dneska ráno jsem je zkoušel, mám 4 od pana Pospíšila, a musim dodat, paráda!!!!!!!!!!!!!!!!! sednul jsem si do obilí na židličku a balabány dal na 20m před sebe na pole po řepce, jakmile začali na pole nalétávat, tak hned nad balabány, opravdu to funguje, jen to chce nehnutě čekat.
Mám také 4 kousky balabánů..už se těším až je letos vyzkouším...ale mám dotaz.Sednou holubi k balabánům na zem
a nebo jen krouží a proletují nad nimi.Díky za odpověd 

Obojí, když se dobře schováš a dobře to narafičíš, tak si i sednou, ale často stačí když přijetí a zakrouží na dostřel.
Pokud trochu trefuješ, tak už to nikde nevykecaj
Kurňa, škoda že nám loni balabánci odplavali s velkou vodou.
Lovu!
Pokud trochu trefuješ, tak už to nikde nevykecaj

Kurňa, škoda že nám loni balabánci odplavali s velkou vodou.
Lovu!
Každá hodina, strávená na tomto fóru, je ničím proti vteřině strávené v lese.
Umění není něco "zabít", ale nechat žít...
Umění není něco "zabít", ale nechat žít...
Mno mám dva kousky balabánů celýho holuba a dva výlisky jen půlky...tak nevim jestli těm výliskům budou věřit...jak říkáš.musím to dobře narafičit 

Re: Balabáni holubi
Já měl jen výlisky a vždycky jen kroužili.. Pak se srovnali, protože jsem je vždycky chybil a byli tatam. 

Výlisky jsou podle mě lepší, protože se pohybují v mírném větru a z dáli působí důvěryhodněji. Holub to stejně pokaždé prokoukne, jak se dostane dost blízko. Čili jakmile je na brokový dostřel, na nic nečekám a lovím. Sehnal jsem vojenskou maskovačku a pomocí pár klacků lze velmi rychle udělat kryt kdekoli. Doporučuju na lov SB Trap Super, a nebo Rottweil super speed 2,7 mm. Ty trefují i za rohem
.

Kdo netermí s námi, termí proti nám
Balabáni fungují poměrně dobře,kombinuji výlisky+hlídky+zobající.Dospělí hřivnáči většinou kroužili nebo nalétávali nad nimi,mladší (zcela nepřepeření) hřivnáči dokonce sedali k balabánům.Jen je důležité být dobře maskovaný a nestřílet na vysoko letící holubi,většinou udělali jedno dvě kolečka a úzpěšnost střelby se rázem zvětší. Už se na ně těším.
Musím potvrdit že balabáni fungují...pokud je holuby zahlédnou hned se knim slétavají a krouží kousek nad nimi někteří knim i dokonce sednou