jednou jsem nechal v garáži trochu dýl, asi týden

ve dvou kbelíkách vývrh z prasete, vedle ještě ležela v bedně škára, vše "připravené" na odvoz do lesa. Bohužel se udělalo trochu víc teplo a vývrh začal pěkně vonět. Když jsem po tom týdnu otevřel dveře garáže, nevěřil jsem vlastním očím, vývrh ani škáru jsem neviděl, ale k nohám, tedy do dveří, se proti mě rozběhl takový šedý koberec. Koukal jsem jako puk.

Koberec bylo několik stovek myší, které byly namačkané na tom všem a baštili to. Nějaké utekly dveřmi a nějaké se schovaly v garáži. Bylo to jako myší kožíšek z princezny se zlatou hvězdou, jen ta princezna nikde.

Hnedka jsem vývrh a škáru odklidil a na místo nalíčil několik klasických pastiček a do každé kus salámu (myslím, že to byl Poličan, ale to je fuk). A teď to začalo, než jsem stačil zvenku zavřít dveře, ozvalo se několikeré klapnutí naráz. Nevěřil jsem, ale byly tam. Takhle jsem jich chytil za cca. 15 minut asi 20 a pak mě to přestalo bavit. Další dny jsme jich tam nachytali dobrých 200 kousků a to ještě nepočítám ty, co chytila naše kočka. Myslím, že tehdy se k nám stáhly myši tak z okruhu nejmíň půl kilometru. Od té doby jede vývrh hned následující den pryč.