Kulové střelivo zn. GECO
-
- Věčnej rejpal ;-)
Re: Kulová munice zn. GECO
Chlapci, není tohle náhodou vlákno GECO?
Vycházím z toho, co se píše na stránkách Normy a ze zkušeností ostatních a reaguji na Zdendovo poznámku v diskuzi. Že se Vulkan nedělá pro 243W mě nezajímá, střílet srnčí v zimě na hromadách mě děsí. Ale Věčnej rejpal má pravdu, jsme mimo OT a proto Vás trescem troma dňami zostrenej väzby 

ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Nikon D-3100
To Franta: jj, máš pravdu
... jinak zkusím Geco koupit a nastřelit, uvidím, jak si s tím kulovnice poradí, doufám, že to bude chodit jak má.. pak dám nástřelku.

michalos píše:..a to střílím v zimě srnčí pouze na hromadách.....

Blaser R8 8x57 JS, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
Myslím, že budeš spokojenej. Střílím tím všechno krom prasat. Ne, že bych se bál, ale pokud jdu cíleně, beru 30-06.roedear píše:To Franta: jj, máš pravdu... jinak zkusím Geco koupit a nastřelit, uvidím, jak si s tím kulovnice poradí, doufám, že to bude chodit jak má.. pak dám nástřelku.
Ve Springfieldu dělá Geco hroznou paseku. Lovíte někdo touto ráží a střelivem Geco srnčí?
Kdo netermí s námi, termí proti nám
Nema niekto skusenosti s Gecom v razi 7x57? Predavaju to po 50ks, strela 10,7g podla vsetkeho Teilmantel (poloplast). Na krabicke je oznacenie Target. Aka je presnost a ucinky na zveri (srnec, diviak, jelen)?
gulovnica ZG, gulovnica CZ 531, Sauer 80, Gulobrok Brno Super, dvojka Brno 16/16
Střílí s tím můj děd ze ZH 7x57R a v pohodě, soustřel je v krabce od sirek (4 cm), což na kulobrok je výkon solidní. Viděl jsem s tím střeleny dvě prasata a dva kusy srnčího. Srnčí oproti SPCE 11,2 parádní. Přestože to šlo přes žebra, vstřel nic, výstřel 3 cm. Už tu to někdo v té sedmě chválil.
Prasata - jedno na slecho, druhý na páteř, takže žádné reference.
Prasata - jedno na slecho, druhý na páteř, takže žádné reference.
Kdo netermí s námi, termí proti nám
dusab píše:Nema niekto skusenosti s Gecom v razi 7x57? Predavaju to po 50ks, strela 10,7g podla vsetkeho Teilmantel (poloplast). Na krabicke je oznacenie Target. Aka je presnost a ucinky na zveri (srnec, diviak, jelen)?
Střely jsou identické. Jiný je pouze způsob balení.
.22, .243., 7x57, 8x57IS, 9mm, 16/70, 12/76
-
- Zkušený diskutér
Tak jsem asi před rokem koupil krabičku do 308W. Prvně jsem ji vzal na střelnici. Odstřílel jsem svoje a na rozloučenou - v průběhu besídky s předovkářem a dalšími střelci jsem si z toho bouchnul. To byla chyba. Měl jsem rozptyl tak okolo MOA+ fous z 5-ti ran a řekl jsem si nic moc a nechal jsem je ležet v trezoru.
Pak jsem je po těch debatách znova letos na podzim vytáhl a sedl jsem si k tomu pořádně a skutečně jsem se dostal pod MOa a to na 0,75 MOA opakovaně. Použil jsem poslední dva náboje pro lov a obě střely prostřelily a to skrz kosti na vzdálenost 100+.V obou případech černá a bez výraznějšího poškození - v podstatě stejně ,jako když libovolným střelivem trefíte vyspělého lončáka na lopatky. Oba kusy v ohni.
Pokud se střílí alespoń trochu hlavou (jak řekl vhool) a dokáži si uvědomit, že na něco to chcípnout musí( bez poškození zabíjí jen jateční pistole), tak nemůže být problém a ta střela-potažmo náboj v médium rážích ustojí každou naši zvěř.
P.S. zabíjení srnčího na hromadě je přiznání k tomu, že došlo k rezignaci na všechno, co kdysi lov vyžadoval, a co v podstatě úspěšnému lovci potvrzoval a prokazoval - tj. lovcovy fyzické, tělesné , morální a duševní schopnosti.
Pak jsem je po těch debatách znova letos na podzim vytáhl a sedl jsem si k tomu pořádně a skutečně jsem se dostal pod MOa a to na 0,75 MOA opakovaně. Použil jsem poslední dva náboje pro lov a obě střely prostřelily a to skrz kosti na vzdálenost 100+.V obou případech černá a bez výraznějšího poškození - v podstatě stejně ,jako když libovolným střelivem trefíte vyspělého lončáka na lopatky. Oba kusy v ohni.
Pokud se střílí alespoń trochu hlavou (jak řekl vhool) a dokáži si uvědomit, že na něco to chcípnout musí( bez poškození zabíjí jen jateční pistole), tak nemůže být problém a ta střela-potažmo náboj v médium rážích ustojí každou naši zvěř.
P.S. zabíjení srnčího na hromadě je přiznání k tomu, že došlo k rezignaci na všechno, co kdysi lov vyžadoval, a co v podstatě úspěšnému lovci potvrzoval a prokazoval - tj. lovcovy fyzické, tělesné , morální a duševní schopnosti.
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Na Zdenkovu žádost
sem přidám zdokumentované Geko v 7x64 stříleno ze žebříku na 60m
utěk z nástřelu-obnova a ani mikrokapička barvy
http://img713.imageshack.us/img713/8355/005zcl.jpg
zhruba po 50 metrech utěku absolutně bez barvy náraz do stromu http://img839.imageshack.us/img839/5637/009dfj.jpg
po nárazu dalších 20 metru bez barvy http://img517.imageshack.us/img517/4972/010oqg.jpg
sele udělalo z nástřelu celkem 70metrů http://img819.imageshack.us/img819/5017/013emw.jpg
nalezený plášt bez jádra
http://img41.imageshack.us/img41/1176/nboj020.jpg
Sele při výstřelu stálo perfektně na široko a zásah byl těsně za plecko.Kulka prošla praktycky jen přes jedno žebro,ve vnítř se záhadně stočila a zdevastovala játra,plíce a potrhala žaludek i střeva.Plášt kulky mi vypadl při vylívání barvy po vyvrhnuti a kousíčky olova jsem našel v boku pod škárou a ven nevyšlo vůbec nis a proto to nebarvilo
Když jsem přišel na nástřel a tam nenašel ani kapku barvy ani stříž,tak jsem si to celé přehrával v hlavě a nemohl uvěřit že jsem minul.Pak jsem zašel do auta pro psa a dopadlo to jak to dopadlo-neminul
U Geka si cením perfektní přesnosti,toho že to i po horším zasahu neodchází daleko a dá se říct že je po něm minimální poškození zvěřiny.Bohužel dost často neprostřeluje-50 na 50
a to střílím jen černou do 50kg. Na srnčí je tenhle náboj perfektní,ale na černou se budu poohlížet po něčem jiným 

utěk z nástřelu-obnova a ani mikrokapička barvy

zhruba po 50 metrech utěku absolutně bez barvy náraz do stromu http://img839.imageshack.us/img839/5637/009dfj.jpg
po nárazu dalších 20 metru bez barvy http://img517.imageshack.us/img517/4972/010oqg.jpg
sele udělalo z nástřelu celkem 70metrů http://img819.imageshack.us/img819/5017/013emw.jpg
nalezený plášt bez jádra

Sele při výstřelu stálo perfektně na široko a zásah byl těsně za plecko.Kulka prošla praktycky jen přes jedno žebro,ve vnítř se záhadně stočila a zdevastovala játra,plíce a potrhala žaludek i střeva.Plášt kulky mi vypadl při vylívání barvy po vyvrhnuti a kousíčky olova jsem našel v boku pod škárou a ven nevyšlo vůbec nis a proto to nebarvilo

-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Lovu Zdar!
S Gecem mám stejné zkušenosti, jen v 7x57R. Přesnost super, žádné poškození zvěřiny, dokonce ani lišky to nerozbijí (u posledních tří lišek byl vstřel o průměru ráže a výstřel max 2x2 cm). Jen té barvy, pokud to odejde (i když ne daleko), by mohlo být víc.
S Gecem mám stejné zkušenosti, jen v 7x57R. Přesnost super, žádné poškození zvěřiny, dokonce ani lišky to nerozbijí (u posledních tří lišek byl vstřel o průměru ráže a výstřel max 2x2 cm). Jen té barvy, pokud to odejde (i když ne daleko), by mohlo být víc.
Tikka T3 varmint 6,5x55 + Zeiss 6-24x56
ZH 324 7x57R/16 (Delta Titanium 2,5-10x56 SF), ZH 324 16/16, Fabarm Euralfa 12
Cz 455 Thumbhole (Delta Titanium 4-16x42)
ZH 324 7x57R/16 (Delta Titanium 2,5-10x56 SF), ZH 324 16/16, Fabarm Euralfa 12
Cz 455 Thumbhole (Delta Titanium 4-16x42)
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Takový miminka běhají rychle a daleko.Zde se sešlo více náhod najednou.Albínek jiné uspořádání orgánů,vše trochu dál.Osiny měké,nasákavé.Strom udělal perfektní kompresi a zatáhl vstřel.Tato kombinace bez výstřelu a vybarvením dovnitř nemůže ani jinak dopadnout.Spíš mě zaráží proč to neprostřelí.Nebude to v targetu?Neumím si to vysvětlit,když ostatní tvrdí o průstřelu.Jinak ten plášt po TM je klasika v té cenové relaci normální mě už to několikrát udělalo i ID a to je varující.Jinak pěkně popsáno.Tak si představuji informace.Přeji Lovu zdar.
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Těch albínku nam tu běhá víc a víc,tak se asi budu muset naučit střílet na lopatku
Zdenku,tem strom byl až po 50 metrech a do té doby ublně bez barvy.Tos neviděl tu radost kdyz me k tomu stromu pes dovedl(ted si vem kolik takhle střelených kusu musí ročně zhnít v lese
) Po trase k tomu stromu jsem si pořád říkal,že není možný abych minul.. Já po nábojích nechci moc,jen aby to prostřelilo a barvylo
V tomhle mě Geko moc neuspokojuje.. Ted mi dochází krabice nábojů,tak ted koupím balení po 20 kusech a uvidíme. Ale prodavač mě opravdu ubezpečoval,že je rozdil jen v počtu nábojů v krabičce,tak nevím..

To Kopov.c: a jaká byla teplota?? mám zkušenost, že čím větší mráz, tím menší barvení a delší úniková vzdálenost..
Jinak Geco do .243 je doma, ale s nastřelením počkám až po těchto mrazech, snad někdy příští týden, ..už mě svrbí ruce
Jinak Geco do .243 je doma, ale s nastřelením počkám až po těchto mrazech, snad někdy příští týden, ..už mě svrbí ruce

-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Bylo jen něco málo pod nulou-tuším 1-2stupně.Ale tím to nebude.Ono to totiž nerostřeluje ani v létě a to nejen mě.Chodím se psem po dosledech a i tam jsem se se stouhle municí setkal se stejnýma problémama.V té 243 to třeba bude lepší...