Kulovnice K 98

Vše o kulovnicích a malorážkách
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: Kulovnice K 98

Příspěvek od Zdenek41 »

Tak to zírám,kdo to mohl vymyslet?To by bylo na obchodní inspekci.Vždyt to je nebezpečná zbran.Jde při zajištěné zbrani natahnout napínáček?Omlouvám se mám CZ tam mi to jde.Pokud ano tak to je vražebná kombinace.
nimrod nimrod
Zkušený diskutér

Příspěvek od nimrod nimrod »

Pochopitelně že jde :( tuto bezpečnostní funkci mají z českých pouze kulovnice řady ZKK. U této pojistky PPK není žádná vazba mezi žádnou částí spoušťového mechanismu a pojistky. Takže bych doporučoval výměnu za původní křídlo z K98, nebo úpravu - chce to konzultaci s výrobcem. Na natuře na to mrknu, ještě jsem neměl tu čest.
ZG47- 458 Win.
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
Michal P
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Michal P »

Co Tě vedlo ke koupi takového zázraku ? Už na první pohled je jasné, že umístění pojistky na levé straně, která se otírá při nošení o oděv je slušně řečeno o držku. Tady chtěl vymyslet někdo něco originálního a na místo toho vznikl tento "zmetek". Zkus reklamaci a vrácení peněz a kup si raději starší CZUB 550.
kojot
Zkušený diskutér

Příspěvek od kojot »

Souhlasím s Michalem, já bych pořád chodil a sahal na pojistku, jestli se mi neodjistila a to není nic pro mě. Když jsem viděl tu cifru za lepší pojistku, co psal nimrod, raději bych se toho zbavil a kaufnul nějakou čízu, okolo 15. tisíc koupíš solidní i s montáží. To klasický křídlo tam ale půjde za pár šupců vrátit z5. PPK mi nějak nesedí od začátku, vyrábí věci, který svýho času nikdy nebyly žádným hitem. Když mrknu na jejich "skládané" dvojky ZP, jdu do vrtule. Za ty peníze mám úplně jinou kvalitu a výbavu, podle mě je to dost nehorázný nakoupit kamion železnýho šrotu a po složení za něj chtít takový peníze. Pěkný ZP (co ležele 20 let ve skříni) lze sehnat za 5 tisíc, čili o 20 tis. levněji než ve zbrojovce PPK.
Kdo netermí s námi, termí proti nám
nimrod nimrod
Zkušený diskutér

To je těžko hodnotit, neměl jsem to v ruce. Aby tyhle flinty fungovaly jak mají, je třeba na nich strávit dost času a to je výrobně drahé, není to novodobý hitech který padá z NC jako blaser apod. kdysi stál montážník mnohem méně :wink:
Možná to s touhle PPK pojistkou při montáži jen někdo přešvihl co do komfortu ovládání - všechno chce svoje.
Stejnou dvou polohovou pojistku bez jištění má i klasika - winchester M70, je u něj ale uložená na pravo a tím může být ovladač kratší. Pak tolik nečouhá
http://www.willoughbymccabe.com/wm/imag ... %20001.jpg

(pojistku v revíru osobně kontroluju průběžně a u všech svých flint, jistota je jistota)
ZG47- 458 Win.
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
Michal P
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Michal P »

Mám z toho takový pocit, že někdo chtěl vymyslet už vymyšlené a ba naopak být ještě lepší a toto se v tomto případě nepovedlo. Už jen to, umístit pojistku na levou stranu. Trochu mě to připomíná švenk montáž od kozapu, kde je páčka na dotažení také na levé straně. Osobně jsem viděl, jak po výstřelu vyskočila optika úplně z kulovnice. To taky navrhoval někdo, kdo absolutně nevěděl, jak se lovecká zbraň nosí a používá. Až Ti jednou vystřelí u hlavy odjištěná kulovnice, tak budeš rád jestli si zanadáváš, že jsi ušetřil. Toto se stalo jednomu mojemu kamarádovi s CZ 550 jako hajný nosí flintu celý den flinta se mu odjistila a vystřelila mu u hlavy. Nic se mu tenkrát nestalo, ale flinta šla z baráku a koupil rosslera a zatím je spokojený.
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

No právě pokud to nejsou komponenty pro armádu tam se nosí na pravé straně.Ale tak jak nebezpečné hračky pro děti by mělo být bráno i to s tou pojistkou.Budu si muset dávat pozor,kdo a s jakou zbraní se kolem mě matlá.Neštěstí může být hned. :wink: A to nijak nezlehčuji.Pokud výrobce chce ušetřit tak určitě ne na pojistce.To je hazard.Na 98 mi vadilo zajištování vždy a pak uchycení na montáž.Nevím proč ne rybina.Divím se jedné věci proč se pojistka nedělá jak u ZP na hřbetě pažby.To by bylo drahé?Vím,že jeden typ kulovnic to měl.V Brně měli více vzlášností ZH nebo UB pojistka nebe a dudy.
nimrod nimrod
Zkušený diskutér

Pojistka na krku pažby se dělá sem tam, je to výrobně dražší, z našich kulovnic to měla jen cz531 z cizích Voere luxus, browning abolt a eurobolt, ze starších pak poslední verze steyr mannlicher (schoenauer) GK a MC.
Ale zase stejnou mám na Cz584 a i tak na ni sahám a kontroluju při pochůzce co chvíli, stejně tak i na ZG a tam se pojistka sama nepřeklopí ani v mlazině, je dotláčena úderníkovou zpruhou. Ta kontrola je už takový zvyk, dělám to odjakživa :wink:
Doporučuju to všem.
Kde asi nemá kontrola význam je klasika křídlo M98, po úplném překlopení kde blokuje i závěr, je naprosto blbuvzdorná a spolehlivá :)

PS: co mě silně irituje, jsou natažené a zajištěné kulovnice na společných lovech, někteří jedinci jsou líní vybít náboj mezi štonty z komory, tolik práce.
Naposledy upravil(a) nimrod nimrod dne pát 25.2.2011, 6:58, celkem upraveno 1 x.
ZG47- 458 Win.
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
Reno
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Reno »

Zdenek41 píše:No právě pokud to nejsou komponenty pro armádu tam se nosí na pravé straně...
V armádě se sice puška nosila přes pravé rameno, ale ne po "myslivecku", nýbrž normálně vzadu. Tudíž máš směrem k tělu zase levou stranu zbraně... :wink: Zkrátka tato atypická pojistka na levé straně závěru je špatně tak jako tak... :? Typický případ "zajímavého" technického řešení od někoho, kdo nemá praktické zkušenosti s užíváním zbraní této kategorie. Bohužel - velice nebezpečné technické řešení :!: Pokud se jedná o zbraň zakoupenou od oficiálního prodejce, normálně bych jí z důvodu vysoké nebezpečnosti reklamoval a požadoval výměnu pojistky za nějakou bezpečnější verzi :idea:
kojot
Zkušený diskutér

Příspěvek od kojot »

Jsem zvědavej, jestli to půjde vyreklamovat. Každopádně je to v rozporu se zněním § 13 odst. 2 zákona č. 22/1997 Sb., o technických požadavcích na výrobky. Zkrátka a dobře jde o - prohlášení o shodě, což není nic jiného, než doklad o tom, že je tento výrobek při běžném použití, ke kterému je určen, bezpečný a nemůže způsobit újmu na zdraví. Tento doklad musí být k dispozici ke každému výrobku, který se u nás prodává. Viděl bych to možná i na skrytou vadu výrobku, pro kterou jej nejze užívat běžným způsobem.
Kdo netermí s námi, termí proti nám
Michal P
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Michal P »

Zbav se tý flinty a máš po starostech. Prodávajícímu to hoď na pult a nech si vrátit peníze. Když tak mu pohrož televizí a "dobrou " reklamou všude kde to jen půjde. Kup si CZ 550 a budeš mít klid. Já jí taky v ráži 9,3x62 vlastním a jsem spokojený. Jestli budeš chtít něco konkretniho tak do SZ.
lovec 2
Nový návštěvník

Příspěvek od lovec 2 »

Dnes jsem jednal s výrobcem a dohodli jsme se na výměně za klasickou pojistku,vysvětlil jsem mu v čem je problém,
za rady moc děkuji.
pivaš
Nový návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pivaš »

dnes jsem to viděl na rybářské výstavě v Praze.cena přes 17000 kč.Dobře mi seděla pažba při nahození muška hned v hledí žádné rovnání.Pojistka velmi špatně umístěna sice tichý chod ale žádný odpor.moc jsem to nezkoumal protože kolem hned lidi a koukali na mě jak na magora co tam provádím.Když to předělají nemuselo by to být špatné, za tu cenu.
lovec 2
Nový návštěvník

Příspěvek od lovec 2 »

Mě taky pěkně sedí a vtý ceně, to jde dost na ní trpím pro mě dobrá na šoulačky,v ráži 9,3*62,se musí pořádně dát do
ramene jinak to je mazec,je dos lechká na tu ráži,na černou supr i skrz omlady si to udělá cestu,doufám že to dobře
stou pojistkou dobře dopadne,když to nefunguje jak má tak je člověk s toho docela nervozní a to se pak nedá lovit.
Poté dám vědět.
Odpovědět