Kulové střelivo zn. GECO

Vše o loveckém kulovém střelivu. Vaše zkušenosti a názory.
Odpovědět
roedear
Pravidelný diskutér

Re: Kulová munice zn. GECO

Příspěvek od roedear »

hihi.. to nevím, já zůstanu u své 30-06 Sprg., za svou dosavadní kariéru jsem s ní neprostřelil pouze 3x z čehož 2x téměř stejná rána za slecho šikmo, dost na ostro, přes páteř, x žeber a kule na dece a 1x zástřel přes hrudní kost až do pajšlu..

.243W bude hlavně na srnčí, prasátko vyjímečně, pokud by se spletlo a přišlo za světla místo srnce :)
kuanik
Nový návštěvník

Příspěvek od kuanik »

Dobry den kolegove. mam 308w dva roky munice SB SPCE 11.7 g katastrofa devastace jak p... ptom PTS 11.7g zase devastace a nejhorši je, dvě baleni a jinak to litalo. momentalně použivam GECO 11g a super jak cena tak přesnost. moje skušenost . děkuji a všem přeji LOVU ZDAR.
lovu zdar
RuStaff
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RuStaff »

V Černá zvěř II. kopov.c píše o dalším neprůstřelu selete na 40m s ráží 7x64 (má dobrého psa, takže dohledávka nebyl přesto problém). Myslíte, že by to u ráže 6,5x55SE vůbec prošlo kůží do masa? :) Že to občas nebarví - to dokážu pochopit (skoušel jsm SB, Sako, Norma, Hornady), ale neprostřelit naširoko jakoukoliv naší zvěř, to si ani u toho mého plyvátka nedovedu představit - nejsem žádnej balistik, klidně mě prosím vyveďte z omylu! :)
6,5x55SE☝️❤️ 8)
Nik.308
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Nik.308 »

RuStaff - tvoje zkušenosti jsou zřejmě zatím malé, ale neprostřelit zvěř, zejména černou, vysokou či sičí není až tak neobvyklé, zejména pokud se požívá měkké střelivo. Časem a s přibývajícími zkušenostmi uvidíš. Já to řešil změnou střeliva. Jak v 308W 12g Lapua Mega, tak v 30-06 Spr. 13g Lapua Mega a 11,7g SellBell Nosler Partition spolehlivě prostřelují i těžší vyspělé kusy černé a vysoké a to u kukuřice či strží a roklí střílím přes plece. Mnohokrát jsem našel v zemi střely Lapua a vždy krásný hřib, ale to by bylo do jiného téma.
Každopádně tvoje 6,5x55SE je výborná ráže a s dobrým střelivem se ničeho bát nemusíš. Já mám do 6,5x55SE 10,1g Megu a max. spokojenost.
RuStaff
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RuStaff »

re Nik.308 - děkuji za tvůj odhad mých malých zkušeností - nastřílel jsem zatím jen něco okolo 200ks (50% sičí, 40% černá, 10% muflonní) - kolik toho prosím podle tvých zkušeností musím ještě nalovit, aby k tomu neprostřelení konečně došlo? Respektive když přejdu na GECO, tak se mé zkušenosti rozšíří?
Mně je jasné, že se to může stát, ale kolega kopov.c to dost pregnantně popsal u GECO hned v několika příspěvcích - předpokládám, že to nebylo způsobeno jeho velkýma zkušenostma (to bych mu je teda nezáviděl! :D)...
Každopádně díky za názor.
Naposledy upravil(a) RuStaff dne pát 04.3.2011, 16:52, celkem upraveno 1 x.
6,5x55SE☝️❤️ 8)
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Pořád mě hlodá myšlenka,kterou mi říkal právě i kolega z Rakouska.Samozřejmě mě jako Čecha zajímalo hodně za málo peněz :wink: Chtěl jsem targety,bylo mě vysvětleno,že po 50 balené jsou do terče.Tady dávám odkaz,kde se to taky nepopírá,ale nic to nedokazuje.Pár kluků v této ráži tady s tím loví a pouze kopovovi to neprostřeluje je to divné.
http://www.dianacb.cz/eshop/strelivo/ku ... -1900.html
Nik.308
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Nik.308 »

RuStaff, promiň, napsal jsem to špatně, myslel jsem zkušenosti s více ražemi a střelivem. Já už jsem si na lecos udělal názor, jak jsem měnil zbraně, než jsem se ustálil na 30-06 Spr. a 6,5x55SE. V naší honitbě mimo siky dybowského a jelence viržínského lovíme veškerou u nás žijící zvěř, ve větší míře potom černou a dančí. Měl a mám tedy možnost leccos otestovat. Každopádně dělat pravidelně takovou zkušenost jako kopov.c, tak měním krmení pro kulovnici. Každopádně jak poznamenal Zdeněk, ještě jsem neslyšel na Geko v 7x64 a 243W žádná negativa.
kopov.c
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopov.c »

Zdenku,to bude asi flintou :lol: Mám 550 v celopažbě a ta má jestli se nepletu o malinko kratší hleven než polopažba,takže to má asi menší rychlost a tím pádem neprostřelí :twisted: Geko jsem kupoval na doporučení kolegy který má taky 550,ale v polopažbě takže je stímhle střelivem spokojený a vychvaluje je dodnes. To že jsem mu byl loni 6x a letos 2x dohledávat prase který bylo vždy do 50m je už vedlejší-kolega je i přesto spokojen :lol: Jen pro upřesnění taky střílí střelivem z balení po 50 ks-kupoval ho zároven se mnou a prodavač ho stejně jako mně ujištoval že je rozdíl jen v kusech v balení,jinak sou náboje naprosto identické. Pokud se nepletu a četl jsem tu pozorně,tak nejsem sám komu to tu na foru neprostřeluje a pokud je tu někdo chválil,tak u srnčího s čímž plně souhlasím. Možná su blbej,ale myslím si že 7x64 má dostatečný výkon aby dokázala prostřelit víc než dvě žebra.Nebo se pletu :wink:
Nik.308
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Nik.308 »

Kopove našel jsi už střelu ve zvěři? Jestli ano, zvaž ji, nafoť a vlož sem. Je to divné. Kolega ze sousedního sdružení loví Gekem v kulobroku 7x65R a nemůže si je vynachválit, prostřeluje mu to mufloní i vysokou.
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

Tak jsem koukal na tabulky a žádný rozdíl mezi balením 20 a 50 kusu není stejná střela stejný výkon :wink: já mám na střelnici vyzkoušený balení po dvaceti i padesáti v 308 a žádný rozdíl v nastřelení jsem nezaznamenal
http://www.frankonia.de/marken-a-bis-z/ ... ery&page=1
CZ 550 american 308win.
RuStaff
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RuStaff »

re Nik.308 - díky za vysvětlení, vše dobrý! :)
Já před tím střílel 7x65R (SB Sierra), ale tak nějak pocitově jsem tíhnul k té 6,5x55. Neříkám, že jsem na ní definitivně zkončil, ale jsem s ní celkem spokojený - podmínkou je trefovat opravdu dobře, ty větší a výkonnější ráže určitě odpustí i horší zásah... Tak mě jen zaujalo to GECO a neprostřelování u 7x64 a napadlo mě, co by to dělalo u slabší ráže... To by mi asi občas ani pes nepomohl... :)
6,5x55SE☝️❤️ 8)
RuStaff
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RuStaff »

kopov.c píše:.... myslím si že 7x64 má dostatečný výkon aby dokázala prostřelit víc než dvě žebra...
To si taky sakra myslím! :)
Mohl bych zmínit, že jsem u 7x65R (1x) a 2x u 6,5x55SE dohledal 2 kusy po jedné ráně a nikdy žádnou kuli... Nebyl to úmysl a už vůbec to nebylo GECO :), takže to je do jiného vlákna... :wink:
6,5x55SE☝️❤️ 8)
kopov.c
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopov.c »

Nik.308 Zeptej se jestli nemá polopažbu-tam je to v pohodě :lol: A taky nebude to možná tím,že většinou každej chválí to svoje-málokdo řekne pravdu a na svoje řekne i nějakou krytiku. Jinak 6,5x55se je supr až budu pořízovat novou flintu,tak asi pudu do téhle ráže. Fotky zbytku té střely jsou myslím v černé zvěři z jinýho prasete.Ted jsem ji ani nehledal a hned sele odvezl na polesí do chladáku. Ale ještě mám pár náboju,takže mužu nafotit asi hned u dalšího kusu :lol: Zrovna du dolesa,tak možná ještě dnes...
kopov.c
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopov.c »

Tak pardon,fotky jsou v tomhle vlákně o stránku zpět.
miroš
Častý návštěvník

Příspěvek od miroš »

kopov.c píše:Nik.308 Zeptej se jestli nemá polopažbu-tam je to v pohodě :lol:

Kolega má taky 550 v celopažbě 7x64 geco a doposud všechno prostřelil. Naposledy lončák 60kg na 50m komora těsně za lopatku prostřelen barvení...Zůstal cca 20m od nástřelu.
Jinak se mi to zdá nějaké divné...že bys natrefil na nejakou vadnou šarži :?: :)
Odpovědět