Hmm..., tak o tom vím své. Mám v Německu a Rakousku docela dost mysliveckých přátel. Teď ale z opačné strany - na Slovensku jsem byl v roce 2004, jako organizátor a doprovod táty. Chtěl jsem pro něj zá?itek na celý život jak se říká a dohodl (po známostech) odlov jelena v říji na východním Slovensku (přesnější nechci být). Hned při příjezdu a seznámení se, padla první otázka na baterky - jestli je máme. Pro mě i tátu doslova šok - oběma se nám to protiví. Ubytování na lovecké chatě uprostřed revíru, ca. 5 km od vesnice v hlubokých bukových lesích plných praváků a křemenáčů, za 5 dní jsem slyšel pouze bekat srnce, totálně vystříleno

fakt hrůza - ne z toho že nebude zá?itek, ale z toho v jak nádherném prostředí není ani kus zvěře.... už při prvním večerním posezení to byla hrozná pijatika, to se opakovalo každý večer - mezi povídkami nechyběli příhody o slovení 16-teráka v květnu, atd., uprostřed pobytu přijel další host - zubař (SK), výbava - 30-06 Sprg. s nočním viděním + velkou halogenkou

Mimochodem trofejím náš průvodce říkal "kosti" zvěřině říkali mäso (a nebavili se téměř o ničem jiném) a když jsme odjí?děli, tak tátovi navrhl, že na půdě má hromadu kostí, jestli si nechce vybrat.... No zklamání na entou....
Rozhodně tím ale nikoho nechci odrazovat od lovu jelení zvěře na Slovensku!!! Je to krásná země a určitě je tam spousta lidí, kteří dělají myslivost poctivě.