Kulové střelivo zn. GECO
Re: Kulová munice zn. GECO
Já nevím, ale notují si tady dva členové
Já jsem v tomto vlákně a nejen tomto napasal zkušenosti s touto střelou. Kopov má jistě své zkušenosti, ale jak naspal michal v posledním příspěvku, ono to zase až tak hrozné nebude! Já s touto střelou lovím 2 roky. Jedná se převážně o zvěř srnčí, ale i o černou do cca 80 kg živé váhy. Mám za sebou střely SP, SPCE a Sierra od SaB, PMC PSP (poloplášť od Winchestera, pokud vím) a Sako Hammerhead. Je jasné, že jedničkou, jak píše Vhool bude např. Norma Oryx, ale v této cenové relaci jde podle mně o mnohem lepší střelu než je SP nebo SPCE. Co se týče SaB SPCE v této ráži, tak v lovu srnčí se jedná o nejhoší střelu, kterou jsem lovil! Nechápu, jak někdo může napsat, že se vrátí k SPCE! U černé je to něco jiného, ale já nemám žádnou negativní zkušenost s touto střelou. 3 kusy ze čtyř prostřeleny, jen jeden s ránou ze šikma - játra-bachor neprostřelený, což ale není žádná vyjímka při takovéto ráně. Takže podle mně na srnčí výborná ranivost, dobré barvení a dobrý stop efekt. Co se týče černé není tolik zkušeností, ale zatím spokojenost. Ať napíše uživatel John své zkušenosti na černou, určitě Vás to překvapí. Takže já bych se vyhnul takovémuto kategorizování....

Já mám s gecem střeleny 1 ks černé. Neprostřelen!
Naposledy upravil(a) John dne čtv 02.2.2012, 18:27, celkem upraveno 1 x.
panove nic ve zlem ale uloveni tri nebo peti kusu jeste nic neznamena jako vzorek pro hodnoceni strely a jejich ucinku ...jsem toho nazoru ze at si lovi kazdy tim co mu vyhovuje ale na druhou stranu mi prijde absolutne zcestne jako argument uvadet cenu streliva pro lov nekolika kusu zvere za rok.je treba si uvedomit ze mame to privilegium usmrtit ziveho tvora a protoze jsme jiste vsichni slusni a moralne vyzrali jedinci tak to chceme provest co mozna nejlepe a nejefektivneji (a v podstate i nejekonomicteji protoze kdyz vyhodim kilo zveriny tak uz to predci cenu kvalitni patrony) a proto bychom meli resit cenu streliva maximalne tak na strelnici kde se toho vypraska podstatne vice a bez ekonomickeho efektu.tim chci rict ,ze by sakra melo bejt kazdymu fuk jestli jedna patrona na lov stoji 50 nebo 70 kc ,dulezite by melo byt jak to funguje.... 

to:vhool uhodil jsi hřebíček na hlavičku 

CZ 550FS 308W-Zeiss Victory Varipoint 3-12x56 os.60
ZH324 7x57R,16/70-Docter 2,5-10x48 os.60
Baikal-27EM-M 12/76,12/76
ZH324 7x57R,16/70-Docter 2,5-10x48 os.60
Baikal-27EM-M 12/76,12/76
vhool píše:tim chci rict ,ze by sakra melo bejt kazdymu fuk jestli jedna patrona na lov stoji 50 nebo 70 kc ,dulezite by melo byt jak to funguje....

-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
NeuhodilTony30 píše:to:vhool uhodil jsi hřebíček na hlavičku

Rozdíl je 7600kč. Nevím jak pro vás,ale pro mě je tem rozdíl dost velkej-když k tomu připočítám roční cenu povolenky,nějakou výbavu,nějaký krmení atd.,tak je to podstatně víc než měsíčně vydělám.K tomu manželka na mateřské,stavíme barák-prostě si ty dražší náboje nemužu dovolit-nemám na ně ač bych si je rád koupil,ale kde nic není,tam ani čert nebere.Jinak s Wholem plně souhlasím,na tomhle by se nemělo šetřit a kdybych ročně vystřelil teba jen 40naboju,tak to vubec neřeším.Jenže bohušel to řešit musím a proto se snažím vybírat z těch lacinějších řad-Geko bohužel zklamalo

Naposledy upravil(a) kopov.c dne stř 09.3.2011, 9:24, celkem upraveno 1 x.
to kopov: muj prispevek byl miren prevazne do rad tech kteri vystreli na zver cca do tech 50 ran rocne a i to je myslim dost na bezneho "myslivce"
jinak kdyz budu hnidopich tak 70% z 200 je 140 ran penize jsou zase jine
140x22= 4080 kc
140x60=8400 kc
rozdil je 4320 kc
za rok je to 360 kc mesicne a kdyz si odpustim par piv a par panaku tak jsem dokonce v plusu a to nemusim byt ani zadny alkoholik ktery pije jak duha
tahat do toho dalsi naklady na myslivost je zcestne stejne jako se vymlouvat na financni situaci diky baraku a podobnym dulezitejsim vecem nez je myslivost ... vse je otazkou priorit a jestlize na to nemam tak se bud uskromnim (v poctu ulovenych kusu protoze nejvyssi naklady na uloveni zvere jsou benzin a vse okolo,patrona je az ta posledni polozka) nebo to proste prestanu delat (muj pripad v poslednich dvou letech,potrebuju penize jinde tak holt lovim malo ale cenu streliva opravdu nenresim).Nechci aby jsi to bral osobne,pisu to v pratelskem duchu a spis to myslim obecne ale v mych ocich jsou tyto duvody pouhy alibismus i kdyz se jiste daji pochopit a zalezi jen na uhlu pohledu

jinak kdyz budu hnidopich tak 70% z 200 je 140 ran penize jsou zase jine
140x22= 4080 kc
140x60=8400 kc
rozdil je 4320 kc
za rok je to 360 kc mesicne a kdyz si odpustim par piv a par panaku tak jsem dokonce v plusu a to nemusim byt ani zadny alkoholik ktery pije jak duha

tahat do toho dalsi naklady na myslivost je zcestne stejne jako se vymlouvat na financni situaci diky baraku a podobnym dulezitejsim vecem nez je myslivost ... vse je otazkou priorit a jestlize na to nemam tak se bud uskromnim (v poctu ulovenych kusu protoze nejvyssi naklady na uloveni zvere jsou benzin a vse okolo,patrona je az ta posledni polozka) nebo to proste prestanu delat (muj pripad v poslednich dvou letech,potrebuju penize jinde tak holt lovim malo ale cenu streliva opravdu nenresim).Nechci aby jsi to bral osobne,pisu to v pratelskem duchu a spis to myslim obecne ale v mych ocich jsou tyto duvody pouhy alibismus i kdyz se jiste daji pochopit a zalezi jen na uhlu pohledu

-
- Zkušený diskutér
Při dvěstě ranách za rok bych už řešil v tvém případě přebíjení, dostaneš se v pohodě na 22kč/kus i s velmi dobrou střelou co do ranivosti i přesnosti, třeba hornady interlock. Relativně hooodně muziky za málo peněz...
- nebýt dobrého kolegy který má potřebnou a velmi kvalitní výbavu a prostor k přebíjení, dávno bych už měl vlastní zázemí, protože při 200ranách za rok už se to vyplatí, pokud už to samotné přebíjení nebereš jako relax.
- nebýt dobrého kolegy který má potřebnou a velmi kvalitní výbavu a prostor k přebíjení, dávno bych už měl vlastní zázemí, protože při 200ranách za rok už se to vyplatí, pokud už to samotné přebíjení nebereš jako relax.

ZG47- 458 Win.
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Whoole,neberu to osobně-chodím se sem zrelaxovat,získat nějaký info,pobavit se z lidmi co sou stejní blázni jako já a ne proto abych se nasíral kvuli každé blbosti.
V podstatě máš pravdu,ale to pivo si odpustit nemužu-do hospody nechodím
-takže nemám kde ušetřit na lepší střelivo
Mín kusu střílet taky nemužu-když nebudu plnit,tak přijdu o povolenku v celkem atraktivní honitbě.Do přebíjení bych rozhodně šel,ale v tomhle su absolutně nevzdělanej a v okolí není nikdo kdo by mě to vysvětlil a ukázal
Ale to už jsme dost daleko od Geka..

V podstatě máš pravdu,ale to pivo si odpustit nemužu-do hospody nechodím

-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
To vhool: taky nechci byt nějakej štoura, ale 140 x 22 je 3080

Sauer 202 + Zeiss Victory HT 3-12x56, Sauer 404 8x57 IS, CZ 550 Lux 308W...
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Jen se bavte

-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Krom toho to pro mě není 140,ale pořád 200
kvuli vyzkoušení nastřelu,nebo pár cvičnejm ranám pro radost nebudu měnit munici a nastřelovat optiku

martinh píše:To vhool: taky nechci byt nějakej štoura, ale 140 x 22 je 3080![]()
![]()
![]()

to nimrod: něco podobného jsem chtěl napsát. Ale.... je to zavádějící. Vesměs tě to začne bavit, začneš víc střílet (protože je levnější náboj
) a nakonec tě to stojí víc a víc, protože hledáš nové věci a zkoušíš. Vím o čem mluvím. Ale je fakt že si víc zastřílíš.....
Jo a baví mě to
.

Jo a baví mě to

Blaser R8 8x57 JS, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
V jistém slova smyslu máš určitě pravdu Vhoole, ale protože jsem čekal přesně odpověď v tomto slova smyslu, na tvůj příspěvěk v úvodu tohoto trošku Ot už jsem raději nereagoval. Proto bych chtěl na závěr říci, že jistě každému vyhovuje jiné střelivo, já jsem ale s účinky Geca na zvěř kterou běžně lovím spokojen a určitě nebudu přecházet na dražší i když možná kvalitnější střelivo. Holt máme každý své zkušenosti a poznatky a taky svůj názor, za kterým si budeme stát