sterbik8 píše:Ať si každej chodí do lesa s čim chce, sem rád, že v mém okolí se ctí tradice a zvyky a s plastem nikdo nechodí, je to na každym jak se chce prezentovat. Viděl jsem i spoustu zahraničních myslivců, kteří jezdí k nám do čech a neviděl jsem jediného s plastem, každý měl dřevo a byl rád, že může lovit tady u českých myslivců
promin nic ve zlem ale tvuj prispevek mi prijde dost prihlouply ... na zacatku pises ze at si kazdy do lesa chodi s cim chce a nakonec uvadis priklad cizincu a ze jsou radi ze mohou lovit u nas ... je to krapet jinak,kazdy at si lovi tim co mu vyhovuje a je putna zda ma pazbu takovou nebo makovou,zda ma varminta nebo kulobrok ... hlavne at s tim zachazi bezpecne a zodpovedne a cizinci jsou radi ze lovi lacinejs a je jim sumak jestli se tu mluvi cesky nebo tatarsky ...takhle bych to videl ja ...a tradice?v oblasti zbrani tradice neexistujou,jen se do toho tahaji aby ti co si hraji na "myslivce" meli argument proti tem co chteji neco jineho nez "klasicky a tradicny " kulobrok a maji jiny vkus nebo jen chteji pracovni flintu a nepotrebuji se presentovat jako feudalni lovci.Proste je fuk co kdo ma ,dulezite je aby to bylo vzdy (nebo by melo byt) vhodne k danemu ucelu a primarnim smyslem lovecke zbrane vzdy bylo efektivne usmrtit a ne luxusne vypadat
jak sem na to přišel? Pro mě jít do lesa jako pro myslivce to je pocta a chvíle, které si vážím, a dřevěná zbraň k tomu patří odedávna, již naši otcové, dědové, pradědové chodili do lesa s dřevěnou zbraní, na tohle sem stará škola i když si stár nepřipadám, prostě to mám v sobě dané. Nebráním se ničemu novému, a jestli se budoucnost české myslivosti bude ubírat zrbraní z plastu, tak beze mě. Viděl snad někdo v přírodě někde růst plast, který by tam patřil stejně tak jako stromy, ptáci, zvěř?
tak co děláš v lese s tím železem to rostou na stromě železný laufy nebo by ti po tom měla stačit ta dřevěná pažba
vhole kasari je špatnej lovec proto žvejká sám
to sterbik8: dělit lidi na myslivce a lovce podle pažby, to je až to poslední kritérium. Je pravdou, že to dřevo je hezčí, ale to je tak vše. Jinak, co máš na nohách, jakou hazuku do mrazu? Co dalekohled? No nic ve zlým, mě se dřevo taky líbí, ale definice myslivce je někde jinde.
Jinak k tématu: Koukl jsem do nabídky Remingtonu a co si tak vzpomínám z obchodu, je na tom Buschnell. Pokud lovíš za šera, nebo v noci, bude to asi ouvej. O odolnosti toho moc nevím, ale mě se u Buschnelu urvala osnova ve skříni a střílel je na malorážce! Je dost pravděpodobný, že tě k těm 12500 bude záhy čekat další investice do skla a budeš tam, kde nechceš být. Na 22 000 když dobře a s Remingtonem. Jinak vypadá docela pěkně.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
dalas máš pravdu optika to je bushnell světelnost nic moc a nevím co vydrží ale kamarádovi jsem jí dával z toho remingtonu na cz527 223rem a zatím vydržela asi 30ran
Rem 770 je nastupce pracovni flinty 710 a pro ucely vyse zminene myslim lepsi volba nez CZ 550 uz jen kvuli porizovaci cene samotne nove flinty.ten bushnel co na tom je by chvili mel fungovat,otazkou je jak dlouho ado pritmi to opravdu nebude.kazdopadne Rem 770 je urcena jako jednoducha pracovni a nenarocna flinta a co do kvality tak to je minimalne srovnatelny jako CZ 550 s tim ze ma uzamykani do hlavne tusim,tudiz je predem vylouceno ze nekdo bude casem menit lauf ... (mozna ne vylouceno ale z praktickeho a ekonomickeho hlediska je to kravina).co se tyka zbrane takrikajic z krabice tak si troufnu rici ze je vetsi pravdepodobnost ze to bude fungovat tak jak ma coz o CZ 550 koupene v cechach za temer dvojnasobnou cenu si rict netroufnu.
to vhool: s tím souhlasím, ale když z tý ceny 550ky odečte cenu tý Meopty, která je ůplně jinde než Bushnell, tak ta 550 je na cca 50% nové flinty. Jinak to uzamykání do laufu je neštěstí. Ono je to prezentováno jako nějaká konstrukční výhoda. Prdlačky, jedinej důvod je materiál pouzdra závěru, kterej by ten uzel hlaveň-pouzdro-závěr pevnostně nevydržel. A jestli jsou podělaný závěrový vůle, tak už se s tím dá těžko co dělat.
V každým případě bych se snažil obě in natura ochmatat.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Popravdě mi jde hlavně o zbraň, to sklo by bylo jen pro začátek a časem by tam asi přišlo něco lepšího a i nějakej kolimátor.
Jde mi o to, že zde někteří v jinejch tématech píšou něco o špatné přesnosti, výdrž hlavně, drážkování...
Když jsem dostal nabídku na tu 550 tak jsem neváhal a jel se na ni podívat. Očekávali jsme s bratrem, že údajně 3 roky stará flinta po cca 35 výstřelech bude fajnovka...
1 - flinta poškrábaná
2 - zasraná od bahna
3 - botka přilepená silikonem
4 - Meopta zadělaná bahnem
5 - poškrábaný skla
6 - odřenej a místy i od barvy otlučenej tubus (na úrovni předního skla)
Takže pán byl asi traktorák a ne myslivec, nebo alespoň ne slušnej myslivec... Takže babo raď co teď...
no ja bych to shrnul ze sveho pohledu (upozornuju ze jsem fandou zbrani REM) :
CZ550 - jde o jetou zbran,bez zaruky
+ snadna vymena laufu a slusna platforma k dalsimu pripadnemu upgrade
Rem 770 - uzamykani do hlavne,po "vystrileni" k likvidaci,nesmysl uvazovat o upgrade
+ nova zbran se zarukou,jednoduchost a "blbuvzdornost"
kazdopadne obe jsou k tvemu ucelu vhodne a je jen na tobe kterou zvolis
to Jápamek: no vidíš, tak zůstal jen ten Rem. a pokud si nenajdeš něco jinýho, tak to máš vyřešený. Ta flinta při Tebou avízovaným provozu je v pohodě, no a s tím sklem uvidíš. Já měl za to, že s parametry 3 roky a 35 ran je to jako nový. No není všcko zlato co se blyští.
na vzdálenost na kterou budeš lovit je to skoro jedno - důležitější je optika než flinta ...... to o těch drážkách v remingtonu se sice píše, ale jen jako teoretický předpoklad (navíc ten rozměr je normovaný a výrobce si nemůže dovoli udělat mělčí drážky), zatím jsem na něj slyšel spíš pochvalné názory, ale být tebou klidně bych vzal v úvahu taky třeba Marlin - cena srovnatelná, kvalita údajně ještě drobet lepší
vhool - napomenutí beru, jsi moderátor, je to tvé privilegium.
příspěvek ale nechám, jen jsem popisoval sám sebe při lovu na hromadě a pokud si to představuji, tak to citím pořád stejně.
Jinak já nejsem fanda remingtonu, vyjímka je jen Sendero a Seven, ostatní modely ne.
Bral bych CZ a neohlížel se. Jen bych za takovou zbraň chtěl super cenu.
Chlapci děkuji za rady a komentáře.
A co ten Rosler Titan6 v 8*57 jak jsem tady psal, co vaše názory na tuhle??? uz jsem upozornoval,ze rosler titan tu ma svuj thread