Prasečí večer
Měsíček nám pomalu narustá a prasátka chodí jak na drátku,takže jsem se rozhodl jít na čekanou.V 19:30 jsem pomalu přicházal k posedu a už zdálky jem slyšel pochroupávání Dostal jsem se k nim zhruba na 50m,po chvíli se mi natočilo sele,tak jsem to odmáčkl a slyšel utěk prasat a odkazování z místa které pomalu utichlo.Sele zustalo 5metru od nástřelu,tak jsem ho vyvrhl a dotáhl k cestě.Říkal jsem si,že přece nepojedu tak brzo dom,když jsem ted přijel.Šel jsem sednout ještě jinam a po pul hodce sezení mi došel další rudlík.Po chvilce pozorování jsem vybral sele .Tak jsem ho vyvrhl,dotáhl k cestě a říkám si že je dost brzo nato abych jel dom,tak že vezmu z auta psa a pudu se s ním trochu projít.Došli sme k loukám,vezmu dalekohled a světe dív se-70m ode mě ve stínu lesa 6 prasátek

Pes o nich naštěstí nevěděl jinak by je určo zradil.Tak jsem zaklekl a po chvilce přebírání a míření tam zustalo další sele.Když jsem měl všechny ulovky naložený,tak mě volal kamarád,že střílel po praseti,slyšel ho odkazovat v houštině ale nemuže ho najit.Tak jestli bych nemohl vzít Andu a dojet.Když jsem tam dorazil a otevřel kufr,tak trochu nechápal odkud že to jedu
Místo kde slyšel prase odkazovat bylo dost hustý a měli sme zato,že prase nebude daleko a už bude zhaslý.Tak jsem tam pustil psa,ten chvíli šramotil na kraju a pak bylo ticho.Vrátil se po 10min.a já to trošku nechápal že ho nenašla.Tak jsem ji tam poslal znova-dlouho ticho a po 20min. se ozvalo vzdálený hlášení.Tak jsme vyrazili za hlasem a po nějakých 800m jsme došli k praseti ktery stálo v potoku a pes ho hlasitě stavěl.Bylo střelený přes kýtu,takže to domělí odkazování bylo asi trochu blbost. No a už su konečně doma,cosi sním a du chrnětMám toho celkem plný zuby a ráno musím čunata zavezt na polesí do chladáku.Tí budou mít za mě radost