Kulové střelivo zn. GECO

Vše o loveckém kulovém střelivu. Vaše zkušenosti a názory.
Odpovědět
johnyc77
Zkušený diskutér

Re: Kulová munice zn. GECO

Příspěvek od johnyc77 »

Tady mám jak jsem slíbil tu střelu - http://johnyc77.rajce.net/Deformace_strel
kopov.c
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopov.c »

To moje vypadá podobně- http://kopov.rajce.idnes.cz/nastenka/# akorát to olovo tam chybí :( A není to jen v jednom případě,ale celkem pravidelně. Že by opravdu byl rozdíl v tom targetu po 50ks a tím"pro lov"? Pravděpodoně byde chyba někde mezi nebem a zemí :?: :lol:
vhool

Příspěvek od vhool »

rozdil bude spise v dopadove rychlosti a miste zasahu .... :wink:
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

Kopov - nevím, já jsem s ním neprostřelil jen jednoho lončáka 75kg.. Bylo to na nějakých 150m u bobu.. Střela šla přes játra a zůstala pod škárou.. Zbytek (jen selata kolem 30-40kg) byla prostřelena i přes plece, ale zase na kratší vzdálenost..
roedear
Pravidelný diskutér

Příspěvek od roedear »

Zdravím, v sobotu jsem byl nastřelovat 243Win, steyer manlicher, náboje GECO 6,8g. První rána cca 20 cm vlevo a 15 nad a výsledek je na 100 m rozptyl v kruhu o průměru 3 cm.
kojot
Zkušený diskutér

Příspěvek od kojot »

To je slušný, ne? Nepíšeš, jestli tě to dojalo, ale za ty peníze je to dle mě poměrně dobrý výkon.
Kdo netermí s námi, termí proti nám
roedear
Pravidelný diskutér

Příspěvek od roedear »

To Kojot: pro lovecké účely bohatě dostačující, víc udělají ruce.. pro mě to byla úplně první zkušenost nejen s touto zbraní, ale i ráží, nesedí mi ideálně pažba, je na mě krátká, ale ženě bude myslím vyhovovat. Dost jsem zápasil se způsobem zapření.. boužel žádná nastřelovací koza, ani pořádné posezení, takže se mi podařilo tři rány v průběhu nastřelování strhnout.. pro mě je důležité, že můžu nastřelení věřit, že na těch 100-150m lze bez problémů střílet i na lišku. Kdyby to rozhazovalo +/- 10, tak je to na nic. Uvidím časem, třeba ještě dám druhé kolo z posedu 5x na "lišku" a bude z toho ještě lepší výsledek :wink:
kojot
Zkušený diskutér

Příspěvek od kojot »

Tak to buď rád, mě to střílí taky tak. Teď klidně můžeš střílet ve sto metrech veverku na světlo. :lol:
Jinak na srnčí doporučuju, nicméně počítej s podlitinama velikosti roztažené dlaně. Za to nemůže Geco, ale malej Winchester (Vínčestr).
lörinc
Zkušený diskutér

Příspěvek od lörinc »

kojot píše: nicméně počítej s podlitinama velikosti roztažené dlaně. Za to nemůže Geco, ale malej Winchester (Vínčestr).
.... tak za to právě může Geco. Čekal jsem kdy se k tomu někdo přizná že v této ráži to nebude dělat dobrotu. Je to klasika jako SP od SaB a to je pro tuto ráži snad nejhorší střela.
Blaser R8 8x57 JS, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
kojot
Zkušený diskutér

Příspěvek od kojot »

No nevím, ale Geco není zrovna nejrychlejší střela, která je do .243W dostupná. Je sice nejtěžší, ale to je tak možná jediný nej. Geco má tuším V0 905m/s.
Pro mě ovšem dostatečně přesná s velice dobrým ranivým účinkem. Ještě jsem po tom nic nedohledával, což už o něčem snad vypovídá. Pokud víš o něčem nepodlívacím se stejným ranivým účinkem (což pro tuto ráž bude oříšek), dej vědět do SZ, rád vyzkouším.

O SB SP se nemá cenu bavit, po roce jsem je dostřílel a už nikdy nekoupil, pět let ke spokojenosti ve 243W používám jen Geco.
kojot
Zkušený diskutér

Příspěvek od kojot »

Ještě jeden poznatek, který jsem snad ani neprezentoval. Kamarád, který uznává jen ráži 243W. lovil s Normou SP 6,5 g a pak v rámci úspor přešel na Geco za poloviční cenu. Spoustu let mi o tom básnil, načež nedávno přišel s tvrzením, že je kupoval nějakýmu kamarádovi a ten s tím střelil pár selat. Pak se po nějakým čase potkali a on mu vynadal, cože mu to koupil za sr....... Všechno z nástřelu pryč a uvnitř střela totálně roztříštěná. Nakonec objevili na krabici made in China, načež mi to ihned volal, co že tam mám napsáno já. Povídám, že Troisdorf Germany. Takže je také možné, že se v rámci hledání úspor kvalita posunula nějak bokem, protože jsem viděl hodně starších kulí Geco 243W. z velkých prasat a vždy to byl ukázkový hřib do 1/2 střely (žádná latina - až pojedu na návštěvu, tak to nafotím a vložím). Od té doby dle jeho slov už to není, co to bývalo, i přesto, že je na krabici made in Troisdorf Germany. Má někdo obdobné poznatky za delší dobu užívání? Něco na způsob TIG a ID?
klouda
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klouda »

lörinc píše:
kojot píše: nicméně počítej s podlitinama velikosti roztažené dlaně. Za to nemůže Geco, ale malej Winchester (Vínčestr).
.... tak za to právě může Geco. Čekal jsem kdy se k tomu někdo přizná že v této ráži to nebude dělat dobrotu. Je to klasika jako SP od SaB a to je pro tuto ráži snad nejhorší střela.

Nechci nic vychvalovat a zveličovat, ale za 2 měsíce jsem s Geco ( baleno po 50 kusech ) v 243win střelil 6 kusů snrčího - vždycky velice dobrý účinek (4x v ohni, 1x 5m, 1x 70m -srna co přede mnou již utíkala víceméně, takže velký vliv adrenalinu ). Stříleno na vzdálenost 30 - 130m. Vždy komora přez žebra kolmo.
3 kusy jsme viděl stažené, u žádného nebyla podlitina větší než 3-5 cm ( mám to nafocené ), výstřel do 3cm. Občas to vypadá hrůzostrašně - ve výstřelu jsem měl 3x vytažený skoro celý bachor ( tou malou dirkou vystřelu se ten bachor vytáhl tlakem ven - zejména pokud byl bachor prázdný ), ale vždy jsem ho normálně zatlačil zpět - nikdy nebyl bachor prasklý.
To je zatím moje zkušenost.
Bohužel na menší prase jsem s touto kulovnici nenarazil. Cíleně na černou používám 8x57IS.
.22, .243., 7x57, 8x57IS, 9mm, 16/70, 12/76
BecherTomas
Nový návštěvník

Kulová munice zn. GECO 30 06Spr.

Příspěvek od BecherTomas »

Zdravím. zajímalo by mě jestli má někdo zkušenost se střelivem geco 11g v ráži 30 06spr.V příspěvkách jsem nenašel možná jsem přehlédl. děkuji
RADEK
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RADEK »

Ted jsem pořídil geco do 3006 zatím jen 2 rány do terče je to přesné.Uvidíme učinost na zvěři.
CZ 550 standart 30-06springfield,IZ 27 16/16,
Brakýř jezevčíkovitý
RADEK
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RADEK »

Tak jsem vyzkoušel geco na zvěři.Knourek 45kg vstřel zadní kraj plece výstřel za plecí.Průstřel plic,ustřelené srdce,a játra taky na kaši.Prase šlo po ráně ještě cca 140m barvy byl dostatek.Po stažení na vstřelové straně velké podlitiny v pleci i žebrech,u výstřelu jen díra jak pětikoruna.Stříleno na 60m.Ráže 3006,takže napoprvé nic moc.
CZ 550 standart 30-06springfield,IZ 27 16/16,
Brakýř jezevčíkovitý
Odpovědět