Co máte za psy?

Pejskové a jejich výcvik
Odpovědět
BBrit
Pravidelný diskutér

Příspěvek od BBrit »

Dik Leon.Jeden známý kdysi prohlásil,že v jeho příštím životě by chtěl být u nás doma barvářem :)Starého jsme už párkrát odepisovali,hlavně pracovně, 2x rozpáraný divočákem, hlavně podruhé to bylo špatné, zpřetrhané vazy v koleně,má je umělé a záněty kyčelních kloubů, těžká displazije.Ale dohledávku divočáka dělal ještě minulý týden,sice neuspěšnou,ale 2,5 km zvládl bez problémů.
Lukas.Dolezal
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Lukas.Dolezal »

tady je Cita - Písková zahrada (CF) http://album.volny.cz/s.h.o.o.t.e.r/bro ... owse_page=, je jí už 11 a tak přemýšlíme o pořízení nového psa , ale nevím jestli znovu fouska...
LukasD zh 324, 7x57R/16
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

a proč znova né Lukáši fousek z dobrýho chovu a hlavně s dobrým vůdcem je supr pes i když já jsem spíš na hladkosrstý proto u mě vyhrál pointr i když unás má každý fouska.
Lukas.Dolezal
Pravidelný diskutér

no jako s Citou jsem spokojenej, je to jeden z nejlepších psů v našem sdružení, jako jediná tvrdě vystavuje atd., jenže jsem se tedka od známých chovatelů dozvěděl, že fousek už zdaleka není co býval...
LukasD zh 324, 7x57R/16
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

nesmíš každýmu všechno věřit chce to zajet na pár výstav a zkoušek tam si pokecat s majiteli né chovateli :lol: mě taky tvrdili o pointrech že stojej za prd a jsem spokojenej a to ji mám podle jednoho vola :!: :!: od množitele co do pointra přidává maďary
precechtel
Zkušený diskutér

Příspěvek od precechtel »

To - Lukáši, fousky chovám už 20 let - viz příspěvek výše. Pokud se Ti plemeno i nadále líbí a máš pro něj po zkouškách využití, je to dobrá volba. Jinak ta Tvoje obstarožní dáma vypadá stále dobře. Taky jsem kdysi používal jednu hnědku čf až do 11 let a dodnes jsem na ni nezapomněl. No a fousek jako národní plemeno má tu výhodu, že po složení jakékoliv zkoušky z výkonu může? požádat Krajský úřad o příspěvek - dotaci ve výši 1.000,- Kč, tedy né, že by to chovatele psů vytrhlo, ale je to lepší než nic.
politice a politikům zmar
precechtel
Zkušený diskutér

To - Leon, mohl bys upřesnit, co to máš za psa? Nějak jsem nabyl dojmu, že máš křížence mezi pointerem a maďarskou vyšlou? Jinak nic proti pointrům ani maďarům ani jiným plemenům psů. Pokud je to kříženec, pověs foto.
Lukas.Dolezal
Pravidelný diskutér

To precechtel: já jsem zájem o fousky neztratil, Cita je i ve svym věku pořád temperamentní, ale stáří už je znát, majitel je otec ale ted už s ní chodím jen já, až odejde tak si táta vezme jezevčíka a já budu shánět ohaře až po V? chtěl bych sehnat hnědku, ale s dobrými vlohami i na LZ a barvu
LukasD zh 324, 7x57R/16
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

ahoj kříženec to není ale jeden chovatel tvrdí že ?e není možný aby měl pointr takovou barvu že chovatel od kterýho tu naši nádheru mám musí do chovu pointru cpát maďarský ohaře aby získal takovou barvu jmenovat nebudu nemám náladu se pak někde dohadovat a tady jsou fotky mých fen

http://www.lovectvi.wz.cz/forum/viewtop ... 4&start=15
Fery
Zkušený diskutér

Příspěvek od Fery »

To Leon:Tak to musi být nějaký chytrák. Tuhle ?emlouvou barvu jsem už párkrát viděl.
CZ550-3006 Sprg,ZZK601-223 Rem, ZK 99 6,5x57R, BS 9,3x74R/9,3x74R
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

nazdar to chce klídek někdo cizí ůspěch nesnese proto já vždycky radím když se někdo ptá na psa aby si pokecal s majiteli psů a pak teprve s chovatelem tím nechci urazit žádnýho chovatele ale jsou tací co umí akorád pomlouvat mě osobně nezajímá jestli má někdo jednu fenu nebo deset ale jak se psi ?ije osobně bych si nevzal psa z kotce a kór když je ten kotec ještě někde za barákem a ?těńata viděj lidi akorád při krmení .
http://fotoalba.centrum.cz/~$9329433~58 ... offset%3D0
precechtel
Zkušený diskutér

To - Leon, ta pointra má všechny typické znaky plemene ( figura, nos nahoru, držení těla), žemlové pointry už jsem taky potkal, tak se řečmi o křížencích s maďary nezabývej. Angličan je plnokrevník, takže pokud je dobře vychovaný, je radost pohledět na jeho práci. bohužel dnes ta práce před výstřelem je už minimální.... S pozdravem F.
precechtel
Zkušený diskutér

To - Lukáši, pokud bys někde sehnal hnědku z linie Jedlový Vrch, zde je téměř zaručeno několik dobrých vlastností: lehká cvičitelnost, výborný pracovní výkon, voda, ostrost, dobré nervy. Tato linie má také samozřejmě aby se to vyrovnalo, i nectnost a to je nestabilní osrstění, přelo?eno - problémy s lysivostí u čf jsou pro tuto linii vlastní. Tedy vyslovuji svůj názor, aby mně nějaký kynolog nechytal hned za slovo, ale ta moje hnědka z této linie byla. Tato linie je typická vlohovými vlastnostmi, ta moje fena mně tehdy vlastně naučila, co se psy dělat, protože všechno měla v sobě - vystavování, přiná?ení, voda, klid po výstřelu, ostrost na škodnou, ostrost na lidi, lovecký zápal - ta práce ji prostě bavila, ani jsem ji nemusel nějak nutit do poslušnosti. Byla chovná, ale jsem na ní odchoval jenom jeden vrh štěňat, protože při kojení olezla na slechách ( první stupeň lysivosti), tak jsem na ní víc nechoval. Potom jsem ji krmil spooustou zeleniny a kopřiv a už nikdy neolezla. Neměl jsem to srdce na ní chovat, aby za mnou chodili myslivci, že štěně od mé feny náhodou olezlo a co jsem jim to prodal. Jo a ten její vrh byl pracovně velmi vydařený. Dnes lituji, že jsem ji v 8 mi letech nenechal nakrýt a neodchoval štěně pro sebe. Uff to jsem se rozepsal.. S pozdravem F.
w.e.n.aaa
Pravidelný diskutér

Příspěvek od w.e.n.aaa »

Tomfi
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomfi »

Rozený řidič :lol: :lol:
Odpovědět