montáž na BO 98.
-
- Nový návštěvník
montáž na BO 98.
Zakupil jsem kulovnici BO 98 v ráži 8x57 JS. Chci ji nechat osadit nejspí? Meoptou 7x50. slyšel jsem však názor, že ty 4 šroubky, co drží montáž jí s poměrně těžkou Meoptou neudrží. Chci se zeptat na Va?e zkušenosti. Díky..
ja to osobne resim tak ze predelam sroubky misto M3 na M4 a predni cast lepim.zadni cast je lepsi letovat.osobne si ale myslim ze meoptu 7x50 ti udrzi i ty M3 kdyz montaz jeste podlepis.zalezi vsak na tom jak kvalitne to provedes a aby ti opravdu sedel po celem povrchu radius dosedaci plochy tak jak ma.vetsinou je problem v tom (alespon u zbrani ktere jsem znamym opravoval) ze dotycny zakoupenou montaz namontoval tak jak ji vybalil z pytliku a jenom zalepil sroubky aniz by si dal vice zalezet 

Zásadou je, aby dosadací polochy dobře dosedaly, jak píše Vhool. Následně je důležité to buď přilepit, nebo přiletovat. V dne?ní době jsou již velice kvalitní lepidla na kovy, takže by se dal i setřít rozdíl mezi lepením či letováním. No a samozřejmě při?roubovat. /plně nejlepší a nejjednodušší by bylo svěřit to šikovnému puškaři. Celková montáž i s kameny stojí cca do 600 Kč, takže bych v tom neviděl problém. A odborník je vždy odborník (případně někdo kdo o tom něco hodně ví, asi jako Vhool).
CZ 550, 308 Win. / CZ 527 Varmint 223Rem / CZ 550 300WinMag / BO 98 9,3x62
ZG 47 8x57 JS / ZBK 110, 5,6x50 RM + 12x70 / ZP 16x70 / IŽH-27EM-1C 12x70
ZG 47 8x57 JS / ZBK 110, 5,6x50 RM + 12x70 / ZP 16x70 / IŽH-27EM-1C 12x70
Brno
HonZZZ: Ako si s tou flintou spokojny?
může? si ho zakoupit u Kozapu a to i na bobírku.http://www.kozap.cz/ nebo většina prodejců zbraní ti ji sežene.
Já mám BO98 a mám na pouzdru závěru závity m4 origo?vhool píše:ja to osobne resim tak ze predelam sroubky misto M3 na M4 a predni cast lepim.zadni cast je lepsi letovat.osobne si ale myslim ze meoptu 7x50 ti udrzi i ty M3 kdyz montaz jeste podlepis.zalezi vsak na tom jak kvalitne to provedes a aby ti opravdu sedel po celem povrchu radius dosedaci plochy tak jak ma.vetsinou je problem v tom (alespon u zbrani ktere jsem znamym opravoval) ze dotycny zakoupenou montaz namontoval tak jak ji vybalil z pytliku a jenom zalepil sroubky aniz by si dal vice zalezet