Malorážka
Re: Malorážka
obvykle je u automatů (pistolí i flint .22LR) problém s municí - málo energie.. ale že by velocitor měl málo energie?:-)
jestli není naopak problém s moc energií... že to neprobíhá tak jak ten automatický mechanismus vyžaduje (náboj je rychle pryč atd...)
jinou méně výkonnou munici to přebíjí v pohodě?
jestli není naopak problém s moc energií... že to neprobíhá tak jak ten automatický mechanismus vyžaduje (náboj je rychle pryč atd...)
jinou méně výkonnou munici to přebíjí v pohodě?
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
Fabarm Elos C
Ano méně výkonou munici to řebíjí bez problému, ale velocitory zrovna ne......
Napadlo mi dát silnější pružinu do zásobníku, aby více tlačil.
???
Napadlo mi dát silnější pružinu do zásobníku, aby více tlačil.
???
a v jaký fázi to nefunguje?
rána vyjde počítám
závěr dojde dozadu a vyhazovač vyhodí?
závěr dojde dopředu ale není tam náboj? nebo se to vzpříčí závěr s nábojem? (to by byla ta pružina)
ještě mě napadlo: když je zásobník plný a pružina stlačená tak třeba ten 1-2 první náboje to podá dobře?
jinak ještě otázka, proč v automatu střílet velicitory? nějakej rockefeller?:-) se známým na střelnici s jeho rugerem přestavěným na MP5 bereme něco za 1,40.. a i tak to z těch 30-zásobníků mizí:-)
rána vyjde počítám
závěr dojde dozadu a vyhazovač vyhodí?
závěr dojde dopředu ale není tam náboj? nebo se to vzpříčí závěr s nábojem? (to by byla ta pružina)
ještě mě napadlo: když je zásobník plný a pružina stlačená tak třeba ten 1-2 první náboje to podá dobře?
jinak ještě otázka, proč v automatu střílet velicitory? nějakej rockefeller?:-) se známým na střelnici s jeho rugerem přestavěným na MP5 bereme něco za 1,40.. a i tak to z těch 30-zásobníků mizí:-)
Naposledy upravil(a) Petr1970 dne ned 27.3.2011, 20:49, celkem upraveno 3 x.
ZKM 456
Fabarm Elos C
Fabarm Elos C
.
ZKM 456
Fabarm Elos C
Fabarm Elos C
Máte pravdu, vystřělím 2 rány potom zmáčknu kohoutek a nic, patron je vzpříčení v závěru.
Tak myslíte, že mám zkusit tu pružinu?
Tak myslíte, že mám zkusit tu pružinu?
no vzal bych to logicky v tomhle pořadí:
1) nestřílet velicotory v automatu - fakt je to asi nejvýkonější náboj, proč v automatu...
2) když ne 1, tak zkusit zpomalit závěr - slabší pružina nebo jak je ten závěr dělán -výhoda že to bude stejný ať už na 1 nebo na 10 v zásobníku, nevýhoda že to nepodá slabší náboje
3) když ne 1 a 2 tak pružinu v zásobníku - ale to zase riskuje problémy - ať už pakárna s nabíjením nebo bude problém s prvníma nábojema v zásobníku....
1) nestřílet velicotory v automatu - fakt je to asi nejvýkonější náboj, proč v automatu...
2) když ne 1, tak zkusit zpomalit závěr - slabší pružina nebo jak je ten závěr dělán -výhoda že to bude stejný ať už na 1 nebo na 10 v zásobníku, nevýhoda že to nepodá slabší náboje
3) když ne 1 a 2 tak pružinu v zásobníku - ale to zase riskuje problémy - ať už pakárna s nabíjením nebo bude problém s prvníma nábojema v zásobníku....
ZKM 456
Fabarm Elos C
Fabarm Elos C
Tak teď opravdu, nevím co budu dělat velocitory jsou pro lov asi nejlepsí ne ?
Jak zpomalím závěr a jak to myslíte, že bude problem s prvníma nabojema při výměně pružiny v zásobníku ?
Jak zpomalím závěr a jak to myslíte, že bude problem s prvníma nabojema při výměně pružiny v zásobníku ?
lovit s "automatem"?:-) - myšleno i samonabíjecí ... ty 2+1 za to stojí?
add zpomalení závěru - záleží na konstrukci zbraně... jestli je to jednoduchý závěr tak to funguje tak, že je tělozávěru (kus oceli) za kterým je pružina - po výstřelu jde střela dopředu, energie a nábojnice dozadu, tělo závěru je bržděno touto pružinou, pružina se smrští-napruží a pak ta energie pružiny dotlačí závěr zase dopředu
to je základní jednoduchá funkce, nebudu řešit systémy s válečky-kuličkami, systémy s odběrem plynů...
co máš za flintu?
add pružina v zásobníku - jednou jsem viděl jak hodně moc natlakovaná pružina v zásobníku se tam zkroutila a víceméně vystřelila náboj do komory, náboj vykoukl prdelí z okénka a závěr se zase skřípnul...
a druhá věc, zase záleží co za zásobník, dát třeba silnější pružinu a tlačit tam 10tý z 10ti nábojů.. nic moc na prsty
add zpomalení závěru - záleží na konstrukci zbraně... jestli je to jednoduchý závěr tak to funguje tak, že je tělozávěru (kus oceli) za kterým je pružina - po výstřelu jde střela dopředu, energie a nábojnice dozadu, tělo závěru je bržděno touto pružinou, pružina se smrští-napruží a pak ta energie pružiny dotlačí závěr zase dopředu
to je základní jednoduchá funkce, nebudu řešit systémy s válečky-kuličkami, systémy s odběrem plynů...
co máš za flintu?
add pružina v zásobníku - jednou jsem viděl jak hodně moc natlakovaná pružina v zásobníku se tam zkroutila a víceméně vystřelila náboj do komory, náboj vykoukl prdelí z okénka a závěr se zase skřípnul...
a druhá věc, zase záleží co za zásobník, dát třeba silnější pružinu a tlačit tam 10tý z 10ti nábojů.. nic moc na prsty

ZKM 456
Fabarm Elos C
Fabarm Elos C
nebylo by lepší si na lov koupit tohle?:-) ze zdejšího fora
kdž si vezmu kolik jsem dal za svojí neupravenou a čínskou levnou optiku kdysi ... zasae ale měla nastřílena 50 ran za celou svou karieru..
viewtopic.php?f=10&t=5535

viewtopic.php?f=10&t=5535
ZKM 456
Fabarm Elos C
Fabarm Elos C
Malorážka CZ 511 já myslím, že na lov není špatná.
Uvidím co provedu, nebo co mi poradíte.
Předem dík.
Uvidím co provedu, nebo co mi poradíte.
Předem dík.
-
- Pravidelný diskutér
Já jsem vlastnil novou CZ 511 lux a přebíjela velmi dobře. Vyzkoušel jsem min 12 - 15 druhů střeliva a veškeré HV přebíjela na 100%. Pokud něco občas nepřebila, tak ve standartní rychlosti a takové ty levné - suché střely- bez vosku nebo grafitu. Jinak ta lehká, krátká, slabá hlaveň, s tvrdou automatovou spouští, uměla 10 mm jako prd! Ještě k tomu přebíjení, já jsem volal do fabriky a nějaký praktik mi řekl, že by to chtělo krabku - myšleno 500 ks nějakých mrch (levné munice) a vypráskat to jen tak na rozhýbání a uvolnění závěru. Flinta už je bohužel z baráku, dobrý dojem zůstal........
Pro: Krcoun 308
Tak to sem rád, že to slyším.
Nejspíš to bude asi kvůli zásobníku (slabá a vyběhaná pružina).
Jak to myslíte s tím 10 mm jako prd?
Myslíte, že na lov se nehodí?
Předem dík.
Tak to sem rád, že to slyším.
Nejspíš to bude asi kvůli zásobníku (slabá a vyběhaná pružina).
Jak to myslíte s tím 10 mm jako prd?
Myslíte, že na lov se nehodí?
Předem dík.

-
- Pravidelný diskutér
Bylo to myšleno tak, že jsem s ní dokázal nastřílet skoro jako s 456, co mám upravenou na k4m. Prostě česká malorážka, ve své cenové relaci, co do přesnosti a životnosti NEMÁ konkurenci. Jinak k tomu podávání nábojů, nedávno jsem ladil jeden starý německý automat a už jen změna oleje použitého k namazání dyn. závěru způsobila velké rozdíly ve funkci. Více sz.
tak nevím jestli střílíte malorážku "k4m"... přebíjení .22LR? to myslíte vážně? právě proto je to takové woodoo protože se jede pouze na fabrické náboje, to se ani pořádně přebíjet-vyrábět nedá..
doporučuju forum strelectvi.cz - spousta lidí, náboje typu "schoenbeck, lapua atd.."
zbraně jsou woodoo, i když by neměly, té změně oleje klidně věřím.. čím složitější mechanismus (cokoli kromě mauser závěru je složité) dělá divy občas...
jinak velicitory je fakt to "nejvíc".. když jsem střílel SB HV a jiné náhražky tak jsem si myslel jak výkonné náboje používám....... kdo si nevystřelil Velicitor tak neví co je to rána z .22LR
jinak použivat takovéto náboje v "automatech" je dost šílené, tyhle náboje už i ohrožují občas i trvanlivost zbraně, hlavně když je to hliníkové atd..(bavím se o větším střílení..)
doporučuju forum strelectvi.cz - spousta lidí, náboje typu "schoenbeck, lapua atd.."
zbraně jsou woodoo, i když by neměly, té změně oleje klidně věřím.. čím složitější mechanismus (cokoli kromě mauser závěru je složité) dělá divy občas...
jinak velicitory je fakt to "nejvíc".. když jsem střílel SB HV a jiné náhražky tak jsem si myslel jak výkonné náboje používám....... kdo si nevystřelil Velicitor tak neví co je to rána z .22LR
jinak použivat takovéto náboje v "automatech" je dost šílené, tyhle náboje už i ohrožují občas i trvanlivost zbraně, hlavně když je to hliníkové atd..(bavím se o větším střílení..)
ZKM 456
Fabarm Elos C
Fabarm Elos C
jinak těch 10mm bylo myšleno jak? na 50, 100metrů? na střed střel?:-)
nevěřím že slabá-lehká-krátká hlaveň bude schopná nějakých super-výsledků (proti manual-flintám)... to by s tím stříleli všichni co upravují vostoky, zkm, suhlky...
přijde mi to jako "myslivecká přesnost střelby".. dlaň na 100 metrů je brána jako super výsledek, každý "sniper" to považuje za fail...
nevěřím že slabá-lehká-krátká hlaveň bude schopná nějakých super-výsledků (proti manual-flintám)... to by s tím stříleli všichni co upravují vostoky, zkm, suhlky...
přijde mi to jako "myslivecká přesnost střelby".. dlaň na 100 metrů je brána jako super výsledek, každý "sniper" to považuje za fail...
ZKM 456
Fabarm Elos C
Fabarm Elos C