Zaměnitelnost hlavní u opakovaček Blaser

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
sw_fox
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Zaměnitelnost hlavní u opakovaček Blaser

Příspěvek od sw_fox »

Ač jsem celoživotním odpůrcem R93, docela mě zaujala R8 díky variabilitě a celkově kratší délce oproti ostatním kulovnicím. Už by neměla mít problém "vyfouknutí závěru jako R93" takže jelikož odstranili tento konstrukční problém, tak jsem ochoten přehlídnout ten nesmysl s vyndáváním spoušťáku (což bude mít jistě vliv na precizi spouštění) a uvažovat o koupi této hračky (ač kvůli ní budu muset nejspíš něco prodat, neb s počtem kulovnic nechci jít přes 25 kusů - skladovací prostory jsou omezeny).

Zajímá mě otázka, na kterou jsem nějak nevygooglil odpověď:

JSOU ZAMĚNITELNÉ HLAVNĚ MEZI R8 A R93?

Důvod je prostý, jsou hromady hlavní pro R93, mnohé v zajímavých rážích....
Sportovní střelba, myslivost, motorky.
lovec
Zkušený diskutér

Re: Zaměnitelnost hlavní u opakovaček Blaser

Příspěvek od lovec »

Nie, laufy nie su zamenitelne medzi R93 a R8. To bolo viac-menej vopred jasne, marketing nepusti. Chlap by si len objednal novy system a nastrkal laufy, co ma doma. Nie,nie,nie, pekne kupit aj nove laufy. :mrgreen:

Ja som to objednal bez vyberania toho spusto-zasobnika, tiez sa mi to nepacilo. Nastastie existuje aj takato moznost.
Naposledy upravil(a) lovec dne stř 13.4.2011, 19:55, celkem upraveno 1 x.
458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
sw_fox
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sw_fox »

No asi máš pravdu, američani si psali na forech o tom, že když je na každé hlavni vyraženo R93, tak by evropští byrokrati nepřenesli přes srdce, kdyby to šlo nasadit do flinty jiného typového označení....:-)

Nadto marketing velí jasně :-)

Dost nad tím uvažuju, už jsem si nahledal i to, že to opravdu dělají i bez "sprostozásobníku" takže teoreticky proč ne, nicméně budu to dál sledovat a vyhodnocovat, nedávno mě cvrnknul do nosu Mauser 66 v 8x68S a říkal jsem si, že by to na cesty po africe nemuselo být špatné, nicméně letos jsem koukal, že všichni stejně střílí antilopy .30-06 :-)
Sportovní střelba, myslivost, motorky.
Myslivec Milda
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Myslivec Milda »

lovec píše:Nie, laufy nie su zamenitelne medzi R93 a R8. To bolo viac-menej vopred jasne, marketing nepusti. Chlap by si len objednal novy system a nastrkal laufy, co ma doma. Nie,nie,nie, pekne kupit aj nove laufy. :mrgreen:

Ja som to objednal bez vyberania toho spusto-zasobnika, tiez sa mi to nepacilo. Nastastie existuje aj takato moznost.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NE zaměnitelnost hlavní a závěrů je úmyslné řešení. Kdo chce nový model musí nakupovat všechno od začátku. Stejně jako u modelu R93 tak i u R8 jsou taky 4.druhy kleštin do závěru. ( malorážková= okrajový zápal / Standart od 222 Rem. po 9,3 x 62 / Medium pro 8 x 68S a cosi švýcarského / a Magnum pro kalibry Magnum. ) Rozdíl spočívá v průměru kleštiny podle šířky dna nábojnice a je nezaměnitelný. Taky závěr u R-8 je mohutnější a má dva bezpečnostní záchyty, narozdíl od R-93 , ta má jeden. Co se vyjímání zásobníku se spouští týká, ten považuji u R-8 za hooodně povedený. Kdo nechce vytahovat, ten při zaklapnutém zásobníku prstem posune plastovou pojistku do přední polohy a celý vytahovací systém je pevný, jako u R-93. Který model / R-93 nebo R-8 / je lepší ? Na to neexistuje odpověď. Každému pasuje něco jinačího. Záleží na tom, jak puška sedne do ruky a do ramene. Prakticky jsou si zbraně rovnocenné.
Odpovědět