Ač jsem celoživotním odpůrcem R93, docela mě zaujala R8 díky variabilitě a celkově kratší délce oproti ostatním kulovnicím. Už by neměla mít problém "vyfouknutí závěru jako R93" takže jelikož odstranili tento konstrukční problém, tak jsem ochoten přehlídnout ten nesmysl s vyndáváním spoušťáku (což bude mít jistě vliv na precizi spouštění) a uvažovat o koupi této hračky (ač kvůli ní budu muset nejspíš něco prodat, neb s počtem kulovnic nechci jít přes 25 kusů - skladovací prostory jsou omezeny).
Zajímá mě otázka, na kterou jsem nějak nevygooglil odpověď:
JSOU ZAMĚNITELNÉ HLAVNĚ MEZI R8 A R93?
Důvod je prostý, jsou hromady hlavní pro R93, mnohé v zajímavých rážích....
Zaměnitelnost hlavní u opakovaček Blaser
Zaměnitelnost hlavní u opakovaček Blaser
Sportovní střelba, myslivost, motorky.
Re: Zaměnitelnost hlavní u opakovaček Blaser
Nie, laufy nie su zamenitelne medzi R93 a R8. To bolo viac-menej vopred jasne, marketing nepusti. Chlap by si len objednal novy system a nastrkal laufy, co ma doma. Nie,nie,nie, pekne kupit aj nove laufy.
Ja som to objednal bez vyberania toho spusto-zasobnika, tiez sa mi to nepacilo. Nastastie existuje aj takato moznost.

Ja som to objednal bez vyberania toho spusto-zasobnika, tiez sa mi to nepacilo. Nastastie existuje aj takato moznost.
Naposledy upravil(a) lovec dne stř 13.4.2011, 19:55, celkem upraveno 1 x.
458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
Every Shot Counts
No asi máš pravdu, američani si psali na forech o tom, že když je na každé hlavni vyraženo R93, tak by evropští byrokrati nepřenesli přes srdce, kdyby to šlo nasadit do flinty jiného typového označení....
Nadto marketing velí jasně
Dost nad tím uvažuju, už jsem si nahledal i to, že to opravdu dělají i bez "sprostozásobníku" takže teoreticky proč ne, nicméně budu to dál sledovat a vyhodnocovat, nedávno mě cvrnknul do nosu Mauser 66 v 8x68S a říkal jsem si, že by to na cesty po africe nemuselo být špatné, nicméně letos jsem koukal, že všichni stejně střílí antilopy .30-06

Nadto marketing velí jasně

Dost nad tím uvažuju, už jsem si nahledal i to, že to opravdu dělají i bez "sprostozásobníku" takže teoreticky proč ne, nicméně budu to dál sledovat a vyhodnocovat, nedávno mě cvrnknul do nosu Mauser 66 v 8x68S a říkal jsem si, že by to na cesty po africe nemuselo být špatné, nicméně letos jsem koukal, že všichni stejně střílí antilopy .30-06

Sportovní střelba, myslivost, motorky.
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------lovec píše:Nie, laufy nie su zamenitelne medzi R93 a R8. To bolo viac-menej vopred jasne, marketing nepusti. Chlap by si len objednal novy system a nastrkal laufy, co ma doma. Nie,nie,nie, pekne kupit aj nove laufy.![]()
NE zaměnitelnost hlavní a závěrů je úmyslné řešení. Kdo chce nový model musí nakupovat všechno od začátku. Stejně jako u modelu R93 tak i u R8 jsou taky 4.druhy kleštin do závěru. ( malorážková= okrajový zápal / Standart od 222 Rem. po 9,3 x 62 / Medium pro 8 x 68S a cosi švýcarského / a Magnum pro kalibry Magnum. ) Rozdíl spočívá v průměru kleštiny podle šířky dna nábojnice a je nezaměnitelný. Taky závěr u R-8 je mohutnější a má dva bezpečnostní záchyty, narozdíl od R-93 , ta má jeden. Co se vyjímání zásobníku se spouští týká, ten považuji u R-8 za hooodně povedený. Kdo nechce vytahovat, ten při zaklapnutém zásobníku prstem posune plastovou pojistku do přední polohy a celý vytahovací systém je pevný, jako u R-93. Který model / R-93 nebo R-8 / je lepší ? Na to neexistuje odpověď. Každému pasuje něco jinačího. Záleží na tom, jak puška sedne do ruky a do ramene. Prakticky jsou si zbraně rovnocenné.