Úprava loveckých trofejí
Re: Úprava loveckých trofejí
Ten pytel to vydrží ? Mám na mysli účiinek 30% peroxidu...nejspíš jo, když to používáš
, Ale překvapuje mě to.

.22, .243., 7x57, 8x57IS, 9mm, 16/70, 12/76
-
- Zkušený diskutér
igelitovy pytlik vydrzi i muj 70%-ni...
Ceska myslivost bude takova, jakou si ji my, cesti myslivci a lovci, udelame
Tím pádem ale dojde k vybělení chrupu, který je pak důležitý při určování chovnosti daného jedince a také samozřejmě jde o estetickou-pohledovou vadu, nebo se pletu? Rozprašovačem postříkat 30-ti % roztokem peroxidu a to stačí pouze jednou a by se dostal do všech zákoutí a dokonale vybělil lebku? Pokud to skutečně je takto jednoduché, tak to budu muset zkusit. Já bělím i 3-4 dny, poctivě potírám malým zubním kartáčkem.....
chrup namáčím do parafínu a po vybělení to sloupnu.
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Taky používám rozprašovač, dvakrát zhruba po dvou hodinách to důkladně postříkám (peroxid musí ze všech částí doslova téct) a pak už stačí pár hodin (2-3) ve vlhké tmavé místnosti a je hotovo. Při takto dlouhém působení chrup neztratí svojí přirozenou barvu. Při delším působení je tomu samozřejmě jinak. Jinak chrup se dá samozřejmě proti účinkům peroxidu ochránit, jak již bylo psáno.
-
- Zkušený diskutér
teoreticky ano, prakticky ne - zuby ochranim napr. modelinou. ne, ze by to bylo na 100%, ale vypada to pak stale dobreVojta píše:Tím pádem ale dojde k vybělení chrupu.....
Ceska myslivost bude takova, jakou si ji my, cesti myslivci a lovci, udelame
ještě se mi nestalo aby mi peroxid odbarvil zuby... lebku vždy obalim vatou nebo netkanou textilíí a položim na oválnej talíř pak optarně poleju peroxidem... postavim na sluníčko a během dne to lžící polejvám aby vata byla stále mokrá.. večer lebku opláchnu odrbu tvrdym kartáčem a postavim na okno a nechám uschnout... lebka je krásně vybělená a zuby maj pořád stejnou barvu...
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Ta doba kterou to bělíš není zas tak dlouhá, aby se zuby vybělily, já na trofej jednou zapomněl a za tři dny byly zuby bílý jak u modelky
. Jinak pokud jde o peroxid preferuji jeho působení ve vlhké tmavé místnosti. Slunce a teplo jeho účinek nezvyšuje, naopak rychleji pak ztrácí svojí koncentraci...

Přesně tak, bělení má probíhat v tmavé místnosti, a ne v teple. Zrovna tak není dobře dávat vybělenou trofej sušit na slunce. Trofej má kvůli možným deformacím a praskání spojů kostí schnout pomalu.
V pondělí u nás srazilo auto srnce, je to pravidelnej šesterák a je už malinko vytlučenej. Chtěl bych ho vypreparovat i s lýčím, ale mám strach, že když ho budu vařit tak se zbytek navlhčí od páry a sloupne. Přemýšlel jsem, že každý parůžek pořádně zabalím a navrch nějaký nepromokavý plátno. Máte někdo s preparací takové trofeje zkušenost?
Parůžky zamotej do mikrotenovéo sáčku, zavaž pod růžemi a opatrně vař. Lýčí zustane na parůžkách. Po vybělení namáčím líčí do solného koncentrátu a nechám to tam tak týden. po týdnu vyjmu a nec´hám pozvolna usnout. Lýčí po vyschnutí trochu upravím kartáčkem.
Díky. Kamarád mi ještě radil ovázat parůžky prvně alobalem. Ale prosím proč ten solný koncentrát, jakej to má význam?VJM píše:Parůžky zamotej do mikrotenovéo sáčku, zavaž pod růžemi a opatrně vař. Lýčí zustane na parůžkách. Po vybělení namáčím líčí do solného koncentrátu a nechám to tam tak týden. po týdnu vyjmu a nec´hám pozvolna usnout. Lýčí po vyschnutí trochu upravím kartáčkem.
Naposledy upravil(a) Hanzi216 dne pon 18.4.2011, 20:31, celkem upraveno 1 x.
Nejdou do toho moli, ani jiná avěť. Je to konzervát. Poradil mi to jeden preparátor.
Aha. Vidíš to mě vůbec nenapadlo nějakej mol. Příští týden zkusím všechny rady a jdu na to, tak se pak pochlubím, jak to dopadlo. Ještě jeden dotaz - není tam potom vidět ta sůl až to uschne. Ona většinou dělá takový mapy.VJM píše:Nejdou do toho moli, ani jiná avěť. Je to konzervát. Poradil mi to jeden preparátor.
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Znám jednoduší způsob,voda musí pod růže omotat obvazem bez pokličky uvařit.Do sklenice formalín a namočit na hodinu a druhý den ještě jednu a žádná brebera si toho už nevšimne.