Maso ze hřbetu nebo kýty dobře odblaníme, nařežeme na plátky které lehce naklepeme, nakořeníme pepřem a solí a lehce poprášíme paprikou, lehce počesnekujeme. Plátky skládáme na sebe do misky, nahoře zakápneme olejem a rozetřeme aby neosychaly, necháme několik dnů odležet, v ledničce i týden. Rozřežeme cibuli na čtvrtky a rozloupeme na lístky. Napichujeme na polovinu špejle první cibuli na ni plátek uzeného bůčku a maso ,to samé stále až do konce špejle. Nesmíme dlouho smažit abychom maso nevysušili. Příloha brambor nebo hranolek, tatarka, zeleninová obloha. Je to sváteční pochoutka.
Srnčí ražničí
-
nohavica stanislav
- Pravidelný diskutér
- Příspěvky: 119
- Registrován: pon 25.9.2006, 16:25
Srnčí ražničí
Srnčí ražniči:
Maso ze hřbetu nebo kýty dobře odblaníme, nařežeme na plátky které lehce naklepeme, nakořeníme pepřem a solí a lehce poprášíme paprikou, lehce počesnekujeme. Plátky skládáme na sebe do misky, nahoře zakápneme olejem a rozetřeme aby neosychaly, necháme několik dnů odležet, v ledničce i týden. Rozřežeme cibuli na čtvrtky a rozloupeme na lístky. Napichujeme na polovinu špejle první cibuli na ni plátek uzeného bůčku a maso ,to samé stále až do konce špejle. Nesmíme dlouho smažit abychom maso nevysušili. Příloha brambor nebo hranolek, tatarka, zeleninová obloha. Je to sváteční pochoutka.
Maso ze hřbetu nebo kýty dobře odblaníme, nařežeme na plátky které lehce naklepeme, nakořeníme pepřem a solí a lehce poprášíme paprikou, lehce počesnekujeme. Plátky skládáme na sebe do misky, nahoře zakápneme olejem a rozetřeme aby neosychaly, necháme několik dnů odležet, v ledničce i týden. Rozřežeme cibuli na čtvrtky a rozloupeme na lístky. Napichujeme na polovinu špejle první cibuli na ni plátek uzeného bůčku a maso ,to samé stále až do konce špejle. Nesmíme dlouho smažit abychom maso nevysušili. Příloha brambor nebo hranolek, tatarka, zeleninová obloha. Je to sváteční pochoutka.
-
František Fořt
- Věčnej rejpal ;-)
- Příspěvky: 662
- Registrován: pon 09.10.2006, 11:25
-
František Fořt
- Věčnej rejpal ;-)
- Příspěvky: 662
- Registrován: pon 09.10.2006, 11:25
-
nohavica stanislav
- Pravidelný diskutér
- Příspěvky: 119
- Registrován: pon 25.9.2006, 16:25
Já na tu jehlu s masem cibulí a ?pekem přidávám natenko nakrájená kolečka jablek bez slupky. celé to obalím alobalem a dám péct do trouby na 170°C skoro na hodinu. pak to vybalím nechám ten alobal s jehlami na pekáči přidám 20°C na teplotě potřu medem a ?oupnu to do trouby ještě tak na patnáct minut nepřikryté. Není potřeba to kazit nějakou přílohou...nejvýš krajíc chleba se hodí ještě před jídlem na utření uslintaných vousů...

Nežli pošleš střelu v dál,napřed mysli potom pal.