Už se Vám někdy stala na závodech brokových, nebo kulových nějaká křivda?
Já si teď upustím trochu ventil,protože mě se stala v sobotu taková první vážnější.
Ve Zlíně se střílel automatický trap 2x25 + finále. Střílelo se podle platného střeleckého řádu ČMMJ.
Po základním závodě jsem se měl (jak jsem později skutečně zjistil v řádu ČMMJ tak ČSS) rozstřelovat při rovnosti bodů o postup do finále s jistým člověkem,který byl na onom závodě současně jako střelec i rozhodčí.
Samozřejmě,že si to při psaní výsledkové listiny vyrozhodcoval tak, že on jako postupuje do finále podle pravidla poslední lepší položky. Vůbec se o tom nechtěl bavit. Což je samozřejmě nesmysl!!
V řádech ČSS ,který v plném rozsahu stanovuje pravidla pro tuto disciplínu dle dodatku SŘ 1/2009 ČMMJ se mimo jiné praví, že:
9.12.1.2.1 Jestliže jsou nerozhodné výsledky u prvních šesti (6) střelců po kvalifikačních
položkách, pak k určení pořadí, ve kterém budou střelci střílet finále, bude aplikováno
pravidlo „Count Back“ (viz P 9.12.2).
ale:
9.12.1.4 Přichází-li pro shodný výsledek v úvahu pro finále více než šest (6) střelců (jejich tedy
více než míst pro finále), musí být o jejich postupu rozhodnuto rozstřelem podle
P 9.12.5 a P 9.12.6 (trap), P 9.12.7 (automatický trap), P 9.12.8 (double trap) nebo
P 9.12.9 (skeet).
Takže je třeba znát řády,nevěřit rozhodčím pokud mohou být na výsledku zainteresováni a protestovat.
Střelbě zdar:-)
Jako bonus přikládám citaci střeleckého řádu ČMMJ bod 6.2.
Rozhodčí:
- musí být objektivní a musí dokonale ovládat pravidla střelby v disciplíně, ve které rozhoduje
- jako závodník se nesmí zúčastnit soutěže, ve které rozhoduje
- případná neserioznost nebo vědomé obcházení pravidel rozhodčím musí být předmětem disciplinárního řízení
Levárny na závodech
Re: Levárny na závodech
Stalo sa niečo podobné, a síce to, že rozhodca zle spočítal zásahy (matematický súčet) v M-600. Stalo sa to viackrát, mne aj kamarátovi, niekedy som to úspešne stihol "vyreklamovať". Ak mám solídnejší výkon, tak skoro vždy kontrolujem nielen vyhodnotenie zásahov, ale aj kontrolujem súčet. 

Brno 502.3 7x65R, Brno Effect 8x57R, ZBK 110 .222Rem,CZ 527 Carbine 7,62x39, Iž 27E1C 12/12, Iž 58 16/16, zkm 452