SAKO 85 Bavarian, nebo MAUSER M 03

Vše o kulovnicích a malorážkách
bongo
Nový návštěvník

Re: SAKO 85 Bavarian, nebo MAUSER M 03

Příspěvek od bongo »

Zdravim Vás, vlastním kulovnici SAKO 75 v ráži 30-06 spring. je v perfektním stavu - vystřeleno 8.ran a uvažuji o jejím prodeji. Pokud by to bylo pro vás zajímavé, kontaktujte mne prosím.
xxxxx
Nový návštěvník

Příspěvek od xxxxx »

tibi1 píše:no myslim ze srovnavat sako a M03 nejde hlavne z hladiska koncepcie. sako je OK ale odkedy patri pod ciganov od Berrety svedska preciznost a kvalita ide down. Do buducnosti mozu tazit len z prevedenia zaveru a tych optilockov....Ak mas prachy na MO3 tak jednoznacne tento. Ak ta prestane bavit nejaka raz tak dokupis lauf v inej razi.

Mam S202 JagdMatch s optikou a montazou tesne pod 6kg ale putka mi nikdy nevyleteli aj ked som nalozeny s batohom preskakoval stromy a potoky. Ilaflon hrdzu nepustí a neregistrujem hrdzu ani na miestach kde som ho poskrabal do ziveho kovu na hlavni

Neviem z akého zdroja máš informáciu, že sako išlo kvalitatívne dolu, zrejme z overeného........ Ja som si porovnal minimálne kvalitu zpracovania oboch zbraní a rozdiel som nevidel. Skôr naopak....mauser som mal rozobraný, ale nepresvedčil ma. Ale aj tak je to určite super flinta, len nevyhovuje mojim kritériam. Preto som sa rozhodol pre sako. Mimochodom cenový rozdiem medzi varmintom a jagdmatchom nebol, na pár eur ceny rovnaké. A fíni, nie švédi......
xxxxx
Nový návštěvník

Příspěvek od xxxxx »

bongo píše:Zdravim Vás, vlastním kulovnici SAKO 75 v ráži 30-06 spring. je v perfektním stavu - vystřeleno 8.ran a uvažuji o jejím prodeji. Pokud by to bylo pro vás zajímavé, kontaktujte mne prosím.

ďakujem za ponuku, ale chcel som 85, nie 75 a 308 W, nie 30 06....varmint v nerezi...ale aj tak ešte raz dakujem...
sw_fox
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sw_fox »

No popravdě mi Sako 75 přišlo líp udělané a s míň plastem než 85, měl jsem 75 varminta v nerezu (6,5x55) a měl jsem párkrát půjčenou 85 v 8x57 a ta mi přišla trošku řemeslně ošizenější - 75 byla konstrukčně před příchodem italského managementu, 85 až po, je tam tedy znát stejný tlak jako v Berettě a jinde na hospodárnost výroby.
Sportovní střelba, myslivost, motorky.
xxxxx
Nový návštěvník

Příspěvek od xxxxx »

sw_fox píše:No popravdě mi Sako 75 přišlo líp udělané a s míň plastem než 85, měl jsem 75 varminta v nerezu (6,5x55) a měl jsem párkrát půjčenou 85 v 8x57 a ta mi přišla trošku řemeslně ošizenější - 75 byla konstrukčně před příchodem italského managementu, 85 až po, je tam tedy znát stejný tlak jako v Berettě a jinde na hospodárnost výroby.

neviem, 75-ku som v rukách nemal.....možno má lepšie riešení recoil lug oproti 85, ale že by som videl na 85 niekde plast, tak to som z toho tĺk.....asi moc dobre nerozumiem.......jedine čo môžem 85-ke vytknúť je uloženie do pažby....chcelo by to aspom nejaký alu beding (viď. anschutz, T/C)
bongo
Nový návštěvník

Příspěvek od bongo »

V pohodě, jen si myslím,že 75. byla opravdu lepší. Vlastním i 85.a můj názor je, že už to není ono :wink: . Ale nechci to nikomu vnucovat...... je to jako s těmi blondýnkami a brunetami......
jose
Nový návštěvník

Příspěvek od jose »

Koupil jsem si SAKO 85 Bavarian 8x57js do smrti toho budu litovat že jsem si nepřidal 10.000 a nekoupil Mauser m03
nastřílel jsem 115 ran 60 ran Sako Hamerhead zbytek Geko. Neuspěšně jsem zbraň reklamoval na poničený vývrt.
Reklamace neuznaná z důvodu špatného čištění čistící šňůrou po každé ráně + protažení vytěrákem bez výstřelu.
Video vývrtu prohlédnuté endoskopem je možné shlédnout na: Youtube porezita spurný
Mohu dodat video v jakém stavu vývrtu mi byla vrácena z autorizovaného servisu s učtem 600kč za vyčištění hlavně.
Zbraň jsem pro zajimavost vyzkoušel prodat jak je to s tim "pořadnikem"!?,naprostý nezájem.
Momentálmě mě čeká výměna hlavně u puškaře,minimálně za 10.000kč které jsem ušetřil.
Znalecký posudek mi nikdo neudělal buďto je to kamarád,nebo se bojí.
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Zajímavý je to, že kde je původní černění, nevidím žádné krátery. Na mne to dělá dojem, že jde o poréznost tombakovýho otěru. Byl ten vývrt řádně vyčistěn odstraňovačem tombaku a mědi? Samozřejmě jde o dojem z videa.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Reno
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Reno »

jose píše:... Mohu dodat video v jakém stavu vývrtu mi byla vrácena z autorizovaného servisu s učtem 600kč za vyčištění hlavně...
No pro srovnání by to druhé video po vyčištění bylo zajímavé, nedáš ho také na YouTube?
BwanaHunter
Zkušený diskutér

Příspěvek od BwanaHunter »

Video dodej. A co te vedlo k reklamaci zbrane,resp.hledani zavady? Nedrzi nastrel, spatny soustrel nebo co?
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
Toma
Zkušený diskutér

Příspěvek od Toma »

Černění ve vývrtu?
Lovec zabíjí jednou ranou.
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Já to měl u dvou flint. postupně se to střelbou sedře. Je to vrstvička pár mikronů, naprosto pod výrobní tolerancí. Jó dneska se výrobci nijak nemažou s ucpáváním při černění.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
xHonza
Zkušený diskutér

Příspěvek od xHonza »

To vypadá jak důlková koroze. Píšete protažení šňůrou - používal jste kromě toho i nějaký olej na zbraně (konkor, balistol, break free etc.)?
Nejlepší ráže je dobrá střela a nejlepší střela je ta dobře umístěná!

...Jestlipak by v tom desátém přikázání českého mysliveckého desatera nemělo místo sv. Huberta být radši kolegovi svému záviděti nebudeš...
BwanaHunter
Zkušený diskutér

Příspěvek od BwanaHunter »

No mě to z toho videa připadá, že důlky jsou jen v polích, a kladu si stejnou otázku jako Dalas. Docela bych rád viděl to video po vyčištění, bude?
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
Čouda
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Čouda »

Je to sice trochu OT , ale přesto to sem dám. Po zhlédnutí toho videa jsem rozhodil svého Blasera a po prosvícení baterkou jsem s hrůzou zjistil, že mám sice čisté drážky , ale na vrcholech polí mám pěkně nalepený tombak. Běžně čistím pouze plastovým nástavcem a za pokojového světla sem si toho tombaku v hlavni vůbec nevšiml. Tak jsem vzal mosazný kartáček + Konkor a hlaveň je zase jako zrcadlo a naprosto bez čehokoli, co tam nepatří. Píšu to sem proto , že když se tam ten tombak nechá nalepený déle, může ta hlavěň dopadnou tak, jako na tom videu, protože mezi tím tombakem a hlavní může docházet k nějaké chem. reakci ( oxidace apod.). A většinou je to způsobeno tím, že se lidi bojí ( vč. mě) používat ten mosazný nástavec více jak 1x za rok.
Mannlicher SM 12 LH 9,3*62 + Meostar R2 2.5-15x56 +Blaser Dual Brake
Blaser R93 Left Hand Semi Weith 8*57 IS + HIKMICRO Alpex
Odpovědět