Prodejci zbraní a střeliva, puškaři aneb šmejdi či poctivci?

Vše o střeleckých dovednostech nutných k lovu
Odpovědět
kounek
Zkušený diskutér

Re: Prodejci zbraní a střeliva, puškaři aneb šmejdi či poctivci?

Příspěvek od kounek »

Máte někdo zkušenost s panem Staňkem z Křelova? Potřebuji opravit soustřel u starší kulové kozlice, nabízí slušnou cenu i termín, proto bych rád věděl, jestli náhodou někdo nevíte, jaké jsou jeho výsledky. Nebo pokud jste si někdo nechal někde rozletovat svazek a opravit soustřel, nebo vyrobit nový kulový svazek a máte dobrou zkušenost, napište prosím... Děkuji předem...
Mauser M12MAX 308w; Blaser 750/88 5,6x52r/9,3x74r; Brno 502 243/12,Brno Stopper 458WM, CZ457
Dříve:CZ550Safari 375hh; CZ527; BO803.8; CZ550 9,3x62; IZH94; PPK K1 308w; Rössler Titan6 308w; Merkel Suhl 220E 9,3x74R/9,3x74R; ZKK600 30-06
Pilgrim
Nový návštěvník

Re: montáže

Příspěvek od Pilgrim »

Zdravim, jsem tu novy a zatim jsem spis cerpal informace a nazory
(stavim si do lesa CZ 550 Varmint 308w s optikou Sightron SIII).

Montaz jsem vyresil nabidkou od firmy FAO Olomouc. To, ze sem pisu - je hlavne s cilem vyzdvihnuti skvele komunikace ze strany p. Milana Sentivaniho z FAO. Vse se vyresilo po telefonu a druhy den jsem mel montaz v poste ... Navic jsem dostal dobre rady.

Po zkusenosti z minulych let s ruznyma montazema muzu co se kvality a hlavne servisu a pristupu FAO maximalne doporucit.
P
sw_fox
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

montáže

Příspěvek od sw_fox »

Dobry den pane Sentivani,
moc pekny PR prispevek, nicmene chtel bych videt alespon jeste jednoho obdobne spokojeneho zakaznika abych uveril. Sam mam uplne o 100% opacnou zkusenost a FAO spolu s Kozapem a Rehakama mam v TOP-10 nejhorsich obchodnikach v CR...
Sportovní střelba, myslivost, motorky.
Pilgrim
Nový návštěvník

Re: montáže

Příspěvek od Pilgrim »

Tohle byla pozitivni zkusenost, kterou jsem ziskal a byla natolik dobra, ze jsem ji dal sem a doporucil tohoto pana a firmu dalsim.
Nikdo me k tomu nenutil ani nenavadel :x a pokud mas jinou zkusenot je mi lito

Jo, myslel jsem ze tozo forum je o radach a vymene zkusenosti a ne napadani a podezirani. Pokud ano, tak zase rychle pujdu.
sw_fox
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

montáže

Příspěvek od sw_fox »

Prvni prispevek a hned reklama, uznej ze to vypada podezrele :-)

Nadto vetsina strelecke verejnosti i obchodnich partneru ma zkusenosti zrovna s timhle jedincem spis tragicke ( i ja s miridlama na pistoli) kamarad byl zase jeho dodavatel kteremu hazel klacky pod nohy, umyslne skodil a donasel na nej dovozci nepravdiva narceni. Kolegovi z klubu zas rekl po telefonu nejakou cenu, ten jel 70km a tam mu po provedeni montaze rekli cenu vyrazne jinou a tak.

Po vlastnich zkusenostech i zkusenostech mych blizkych od nej nechci ani naboje...
Pilgrim
Nový návštěvník

Příspěvek od Pilgrim »

OK, vratim s k tematu vlakna. Duvod prvniho prispevku byla moje spokojenost je s jednodilnou ocelovou monazi FAO, ktera po zkusenostech s Kozapem vypada min. o jeden level vis a toj kvalitou zpracovani (subjektivne) tak moznosti regulace.

Jediny zadrhel je v sehnani puskare na povoleni spodniho sroubu pod zadnim krouzkem ktery ma atip povolovani (dve dirky na okrai sroubu)
Pisu jeste bez nastreleni. Az dam vse dohromady bude informaci vic a presnejsich
kojot
Zkušený diskutér

Příspěvek od kojot »

Osobní zkušenost s FAO Olomouc: Telefony nikdo nebere. Stránky mají neustále buď nefunkční, nebo v rekonstrukci, či zavirované a o vstřícnosti bych hovořil taky střídměji, protože jsem psal několik mailů (když nebrali telefon) ohledně koupě a montáže Schwenku na kulovnici a nikdo se mi za tu dobu (cca 2 měsíce) ani neuráčil ozvat, natož odepsat.
Nakonec jsem koupil Prim od CZUB a maximální spokojenost (prozatím), přičemž jsem se přednostně ptal prodavače na Schwenk FAO, který mi následně odvětil, že pro velký počet reklamací je přestali odebírat. Následně jsem jel k puškaři (Matýškovi) nechat montáž namontovat, načež ani on nepěl na jejich práci chválu a povídal, že jsem koupil dobře, protože za posledních pár měsíců opravoval FAO montáže několikrát a nebo je měnil právě za PRIM. Takže toliko o té super firmě, kterou tu kdosi vychvaluje.
Kdo netermí s námi, termí proti nám
Reno
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Reno »

Já sám tu zmíněnou firmu vůbec neznám a jestli ten první příspěvek je či není skrytou reklamou raději nebudu řešit, ani ve mně ale moc důvěry nevzbuzuje... :? Co už vůbec nechápu je fakt, že tady někdo vychvaluje kvalitu něčeho, co zatím ani nenastřelil, natož aby získal nějaké dlouhodobější praktické zkušenosti... :roll:

Celé to má vypovídající hodnotu na úrovni:

"Potreboval sem novej puskohled a nakonec sem to vyresil nabidkou od firmy Chuy Long z Ciny, komunikace skvela, vse se vyresilo po internetu nekolika kliknutima mysi, hned ho dali do posty a navic zadarmo pridali i reklamni letak s dalsima jejich vyrobkama. Este sem s nim nestrilel, ale kvalita supr, normalne se skrz nej da i koukat a a taky ta nalepka s lebkou ho zveda o nekolik trid nahoru. Po predchozich zkusenostech s puskohledama z ruznych hrackarstvi a vietnamske trznice mohu puskohledy Chuy Long maximalne doporucit.
Pilgrim
Nový návštěvník

Příspěvek od Pilgrim »

OK, strilim uz dost dlouho (14 let) a nejake zkusenosti mam, ale uznavam, ze jsem tento prispevek na forum povesil moc brzy. Bez nastreleni a delsi doby pouzivani. Toto byla chyba, kterou za par mesicu napravim ...

Nechci se obhajovat - jen jsem byl nadseny z prvního dojmu kvality a pro mne za nekolik poslednich let z nejmene obtizneho nakupu a jeho rychlosti. Mozna u FAO vyjimka, ale to jsou me zkusenosti. Nic vic / min.

Jak jsem rekl, az vse nebude jen prvotni dojem a optimismus a bude to stat za popis a fotky, rad vse doplnim.
A jen poznamka Čínu nepropaguju! I když také něco umí dobře ... ale levné / nekvalitní zboží mezi, které jsi měl asi na mysli doma fakt nemám.
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

K montážím tady
viewtopic.php?f=19&t=316&hilit=mont%C3% ... o&start=15

FAO , konkrétně p. Brodický mi dělal dvě montáže ( ten typ, co má pilgrim ), s náklonem, nalícované na drážky na pouzdře závěru, na mém Varmintu 243W drží nástřel několik let bez korekce, na Sniperu 308W to samé.

sw-fox zřejmě nesnáší vše, co je české, inu, takoví musí být mezi námi také :D .
! 243W ! 6XC!! 222 Rem, 223 Rem, 308W, 8x57JS
figi63@seznam.cz
http://www.loveckastrelba.cz/
sw_fox
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sw_fox »

To mi trochu krivdis, kvalitni praci rad pochvalim a ocenim. Naprihlad tady v sousedni vsi mam pazbare ktery dle meho nema konkurenci ani ve Ferlachu ani v Herstalu ci jinde.

Mam rad kvalitni remeslnou praci a jsem ochoten za ni zaplatit.
Zato nemam rad "podnikavce" kteri potrebuji rychle zbohatnout, zakaznik je jim ukradeny a kvalita taky.

Mam rad ceske zbrane, ale jen ty kvalitni. Mam vsechny 4 typy brodskeho "automatu", nedam dopustit na ZH po dedovi (sportovni prototyp, nedavno jsem s nim bouchnul na trapu 24), mam rad ZG a kdybych na nejakou peknou trefil rad koupim. Mam CZ75 z roku 93, kdy je jeste delali z poradneho materialu. Mam na baskuli ZP postavenou luparu a budu mit na ZP i kulovy dvojak.

Kvalitni praci starych i novych mistru hluboce obdivuji, nemam vsak uctu k slendrianu, nekvalitni velkoseriove produkci pro "masy" a tem co potrebuji hlavne rychle zbohatnout....
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

Tak se omlouvám, křivdit ti nechci, ale podle tvého vyjadřování k CZ 550 a Meoptám už to tak vypadalo.
figi63@seznam.cz
sw_fox
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sw_fox »

No, bohužel mnozí naši výrobci nedbají svého kdysi dobrého jména a nestydí se tu a tam dodávat výrobky opravdu podpůrměrné kvality.

Kdysi jsem měl CZ550 (opravdu dobrou, z prvních výrobních serií pro USA) s těma krumplama co dělají teď se to nedá srovnat, jenže to bylo v době kdy jsem měl tuhle 550 v 6,5x55SE a v téže ráži i Sako 75 Varmint, takže CZ šla z domu. Druhou podobně hezky zpracovanou jsem od té doby neviděl. Co se týče pažeb, to by jeden brečel, ani tvary ani kvalita dřeva, to už spíš připomíná přibližně otesaný železniční pražec....nadto o nějakém volném kmitání hlavně nemůže být řeč.....

Meopty s utrženým křížem apod. už jsme taky probírali.....

Takže když se vrátím k tématu, je plno poctivých malých puškařů, kteří dělají pěknou práci, jsou pažbaři kteří dělají krásné, elegantní a ergonomické pažby, nicméně větší firmy se poslední dobou vrhly na sprostou komerci, tedy za nejnižší cenu udělat co nejvíc průměrných až podprůměrných výrobků, vyváží to do US, kde to kupují sedláci, kteří snesou hodně, hlavně když je na tom značka.
O výrobě hlavní kováním v CZUB bych mohl obšírně poreferovat, nicméně by vám mohlo postačit, že když se používá ten materiál co na hlavně patří (a dřív z něj dělali), tak by se moc opotřebovávala kovací soustava, takže s použije materiál levnější a méně kvalitní, ale déle vydrží mašina, nákupní cena je nižší a běžný myslivec co za život vystřelí 200 ran nikdy na nic nepřijde..... to je logika maximalizace výnosů, minimalizace nákladů a tak.
Jestlipak víte, že v CZUB měli konstrukčně vyřešenou spoušť "ala Timney" jenže se rozhodlo, že se nebude montovat, protože by zvedla výrobní cenu kulovnice o 350,- Kč a pak by se nedosahovalo patřičných obchodních marží a management by to asi pocítil na výplatách, protože by zas nepřekročili nějakou hranici snižování nákladů a růstu výnosů....takže se tam dál montuje to co se tam montuje, a ani se to nezalešťí (zase moc práce).

Jinak vím o CZ550 která se vrátila do fabriky se zaseklým závěrem po výstřelu, první obvinění padlo hned při předávání reklamace: "vy jste stříleli přebíjené", když byla předložena krabička továrních tak zavřeli klapačku, "oprava" provedena výměnou celé flinty bez řečí a ticho po pěšině, teprve na přímý dotaz z nich vypadlo že zapomněli tepelně upravit závěr.....:-))))

Takže když si něco pořizuju, tak jdu buď do starší poctivé produkce a prověřím si jestli je zbraň v pořádku, nebo jdu k výrobci který nedodává výrobky stylu DO-DO (dodělej si doma). Spoušť má chodit první den stejně jako po 1000 výstřelech (a ne že se to zaběhá - to má být vyleštěné už z výroby), pažba má mít nějakou základní ergonomii a neležet na hlavní (botku si když tak vyměním očka na řemen osadím), bedding v základu potěší.....atd....
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

To by bylo na dlouhou diskusi, historek o nepodarcích jiných firem věhlasných značek a opakovaných reklamacích znám také dost.
Bohužel celý svět až na pár vyjímek se snaží šetřit výrobní náklady, jak jen to jde. A je jedno, zda je to Sako, Tikka, CZ 550, Leupold, Nightforce nebo Meopta, nehledě k tomu, že všichni mají páteční kusy ...
figi63@seznam.cz
sw_fox
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sw_fox »

Taky jsme nadvakrat reklamovali a nakonec vratili dvojakovy trojak Merkel, zpracovani nadherne, ale soustrel hlavni nebyl.
Odpovědět