Černí rytíři / způsoby lovu

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
Tomfi
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomfi »

vhool píše:no ruku na srdce.pri nahance predsi neplati zadny recept jako pri samostatnem lovu :wink:
Na naháňce, já osobně vždy na menší a je jedno jestli jde druhé, nebo osmé. Nikdy vodící kus, a když jich jde více tak menší, a pokud jde samotné tak na nad středně těžkého lončáka více už pouštím.
Pepa
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Pepa »

Máme ted stop stav u černé zvěře,bachynky sou plný a v loni se střelily 2 prasata ,jinak to bývá kolem 20 a tak se rozhodlo že se ted nebude střílet raději nic.Třeba se stav černé v okolí trošku zvedne.
Andy
Administrátor

Příspěvek od Andy »

Tohle je zajimavy zpusob lovu panove... (vydrzte az do konce)
http://www.youtube.com/watch?v=ubfyYKHwFlU
vhool

Příspěvek od vhool »

tak zrovna tohle je zpusob ktery ja osobne odsuzuju.jeste tam mohly dat zaber jak dotycnej toho cunika podrizl.co to ma s lovem dle mysliveckych zasad spolecneho?podle me vubec nic a je to spis adrenalinovej sport pro ne zcela normalni jedince :wink:
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Sado-maso.To raději zůstanu obyčejným českým myslivcem. :oops:
Andy
Administrátor

Příspěvek od Andy »

Je to takova psi nahanka spojena s naslednou zabijackou :roll: ... jen jsem chtel ukazat jak to delaj jinde... viz nazev threadu.
vhool

Příspěvek od vhool »

:lol: "psi nahanka" to slysim prvne :lol: ale natlacka se slidenim to uz je jina akorat pri ni se cerna streli a ne takhle brutalne "zabije".i tak je to ale spis zabijacka nez lov :evil:
Andy
Administrátor

Příspěvek od Andy »

Vis co... me osobne je to jedno. Jestli ho zapichnou... nebo zastreli? Myslis si, ze je v tom takovy rozdil? Ti psi ho trhaj... to prase je samej adrenalin a ani dle meho neciti, ze do nej nekdo vrazil dyku. Ale nejsem to spravne "prase" tak to nevim presne :)

A strilet mezi psi dost dobre nelze.

Drive pouzivali ostep.

Nejsem zastancem nazoru, ze jedine soucasny zpusob lovu je ten "jediny spravny". Lov je lov.

Kdyz lev lovi buvola nebo pakone... taky to nevypada zrovna lakave.
Naposledy upravil(a) Andy dne pát 23.3.2007, 17:09, celkem upraveno 1 x.
Fery
Zkušený diskutér

Příspěvek od Fery »

Je to maso. :? Možná, že to to prase necítí, ale mě se to nelíbí. Zlatá česká myslivost.
CZ550-3006 Sprg,ZZK601-223 Rem, ZK 99 6,5x57R, BS 9,3x74R/9,3x74R
Andy
Administrátor

Příspěvek od Andy »

jj zlaty cesky dohledavky po nahankach na cernou zver :lol:
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

česká myslivost prosim vás přestaňte vždycky když to sly?ím tak se mi je?ej chlupy na pr.......tady je česká myslivost
http://www.alpskybrakyr.cz/ostatni/EraS ... viacar.wmv
Fery
Zkušený diskutér

Příspěvek od Fery »

Tak dobře. trošku jsem přestřelil. Momentálně je ?česká myslivost? v troskách. Chtěl jsem říct, že prase raději střelím ?podle? :wink: ze zálohy z posedu než abych na něj štval smečku psů a pak ho probodl. když si počkám a střelím ho na jistotu tak se skoro netrápí a nebo jen chvilku. Na rozdíl od té štvanice kde trpí i ti psi, protože se to prase brání a určitě to některý odnesl. bohužel někdy o naháňkách se prase postřelí a musí se dohledat a tam nějaké to nebezpečí hrozí, ale toto se děje z nutnosti a ne pro zábavu jako v USA.
CZ550-3006 Sprg,ZZK601-223 Rem, ZK 99 6,5x57R, BS 9,3x74R/9,3x74R
vhool

Příspěvek od vhool »

To andy:ja zde prezentuji pouze SVUJ nazor a nikomu ho nenutim :wink: nerikam ze soucasny zpusob je jediny spravny ale osobne se ridim tim,ze zver usmrcuji pokud mozno aby netrpela a to opravdu tento zpusob co je zde ukazan neni.navic kdyz lev lovi tak je to protoze potrebuje potravu a ne zabavu,navic neumi strilet :wink:
To leon:souhlasim s tebou co se tyka pojmu "ceska myslivost",je to dost zprofanovany pojem ale to co ukazuje tvuj prispevek tak mi fakt hnulo zluci.skoda ze to bylo sele a ne 80kg sekac.navic ti co to natacely by potrebovali prinejmensim par pres hubu.vyzivat se v tom jak pes trha sele a jeste mu to usnadnit tim ze to sele zariznu a jeste se u toho kralovsky bavit.to se na mne nezlob ale to je opravdu uchylny.prijde mi to stejne blby jako ti co prozivaji vzruseni pri psich zapasech.je to stejna banda uchylu.

ZNOVU UPOZORNUJU NA TO ZE TOTO JE MUJ POHLED NA VEC !!!
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

vhool já na to video mám stejný názor a nevím jesli jsi četl na myslivosti jak se za něj do mě pustili ale pokuď ti na naháńce vysej na 30kg selátku tři čtyři teriéři tak určitě bys ani ty nestřílel protože život psa by nikdo normální neriskoval akorád to chce pořádnej vercajk a né pišlátko jako na tom videu :!:
vhool

Příspěvek od vhool »

To Leon:na myslivost nechodim,neni to pro mne prinosem :wink: ale jsem rad ze se shodnem v nazoru na takoveto jednani.navic je samozrejme ze kdyz budou pri dosledu ohrozeni psi tak strilet nebudu.zazil jsem v nemecku nahanky se slidenim a tam nebyla o takoveto situace nouze.tyto zazitky mi znechutili spolecne akce typu nahanek.to ale nemeni nic na tom,ze v srn jsem videl opravdu perfektni sehranost psa a lovce.ke kontaktu psa a cerne tam dochazelo opravdu minimalne a v krajnim pripade byl pouzit lovecky tesak.to jsem zazil pouze jednou a to u selete 15 kg.jinak kupodivu tam meli disciplinu i ti psi.muj pes nema zadne zkousky ale pri dosledu pracuje bezvadne jak na barve tak pri zastaveni dohledaneho kusu.zatim vzdy bylo dostreleni bez problemu a bez rizika i ve vysokem rakosu :wink:
Odpovědět