Prodejci zbraní a střeliva, puškaři aneb šmejdi či poctivci?

Vše o střeleckých dovednostech nutných k lovu
Odpovědět
figi
teoretik fora

Re: Prodejci zbraní a střeliva, puškaři aneb šmejdi či poctivci?

Příspěvek od figi »

U Merkla je to časté :D
Pak na střelnici stojí nešťastný chlap, v rukou flintu skoro za čtvt mega a neví, co si počít ...
! 243W ! 6XC!! 222 Rem, 223 Rem, 308W, 8x57JS
figi63@seznam.cz
http://www.loveckastrelba.cz/
Mira308
Nový návštěvník

Příspěvek od Mira308 »

Asi před třemi lety jsem si u FAO objedbával násuvnou montáž na CZ 550. Tehdy naprostá spokojenost, jak s jedáním, tak s dodávkou. Stačil jeden telefonát a jeden mail a za dva dni jsem měl montáž na poště. Po namontování montáže na zbraň nastřelení na tři rány a montáž držela tři roky bez problémů i po opakovaném sundavání a nasazení na zbraň. S montáží jasem byl 100% spokojený a doporučoval jsem ji každému. Letos jsem vyměnil zbraň za Rosslera a když jsem scháněl montáž, tak jsem se automaticky obrátil opět na FAO. Letošní zkušenost absolutně tragická. Web mrtvý, stejně tak e-mail. Telefonicky jsem se obrátil na p. Sentivaniho, s kterým jsem se domluvil na montáži na tuto zbraň. Dostal jsem spoustu rad o které jsem nestál, ale byly zadarmo. Když jsem poslal objednávku na montáž na soukromý e-mail p. Sentivaniho už jsem se odpovědi, natož dodání montáže nedočkal. Asi pro ně není jedna montáž, žádný kšeft. Nakonec jsem z nutnosti koupil montáž od Kozapu, která zatím funguje bez problémů. Na závěr můžu jen říct, že i solidní firmy se bohužel mohou změnit a přijít o svou dobrou pověst. FAO pro mě skončilo a příště už se nebudu obtěžovat s komunkací s nimi. Ušetřím za telefon a čas zbytečného čekání.
Petr1970
Zkušený diskutér

Příspěvek od Petr1970 »

když sme u těch firem..
máte zkušenost někdo s CIDem praha v porovnání s alfa-proj brno? ke komu byste šli pro funglovku? (jezdím tam i tam... jednou za 14 dní..) takže cestu bych neřešil..
nechci ani žádné ladičské úpravy, ale když už u nich koupím flintu tak předpokládám že se občas vrátím - pro doplňky, nedejbože pro reklamaci..
jde mi o ochotu, servis.. zatím co sem testoval email a telefon je to u obou stejně blbý :-)

flinta není důležitá, je stejná u obou...
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
sw_fox
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sw_fox »

Urcite Alfa-Proj, u CIDu jsem nekolikrat zazil chovani "jdes si pro jednu flintu (nejses statni zakazka) - ses nula".

V Alfe na Sumavske je skvely pan Pekarik, ktery ochotne poradi a ke kukackovym hodinam ti proda i pytel obili :-) proste vyborny obchodnik. Vi a zna, prodava co je zrovna k mani, takze jako kamarad, muzes si od nej odnest mimo jedne zbrane pro kterou jdes i dalsi dve ktere na nic nepotrebujes, ale kdyz ses projevil ze na ne mas, tak ti jen tak mimodek podsune myslenku ze je potrebujes...:-)
Sportovní střelba, myslivost, motorky.
Reno
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Reno »

sw_fox píše:...bohužel mnozí naši výrobci nedbají svého kdysi dobrého jména a nestydí se tu a tam dodávat výrobky opravdu podpůrměrné kvality...
Kdyby jen naši výrobci... :( Většina firem zvučných značek je dnes v rukou nadnárodních finančních společností, kterým jde jen o jediné - co největší finanční zisk :idea: Na nějaké tradice a dobré jméno samozřejmě z vysoka kašlou. Managementu, který meziročně nedosáhne předepsaného nárůstu zisku, pak hrozí ztráta svých dobře placených korýtek... A protože výrobní technologie i lidská produktivita má své limity, v honbě za snižováním nákladů a růstem zisku pak zbývá jediné - použít levnější (tudíž méně kvalitní) materiály a omezit počet dokončovacích operací (tam kde to není na první pohled vidět). Spousta věcí se dnes vyrábí v Číně a jen se na to dávají cedulky někdejších původních výrobců. Kvalita pak bývá někde jinde, ale ne kvůli tomu, že by to v Číně nedokázali tak kvalitně vyrobit! Oni dokážou dodat i špičkovou kvalitu, ale proč si od nich nenechat vyrobit ještě levnější verzi s pochopitelně nižší kvalitou, když to ti hloupí, značce věrní zákazníci stejně koupí a zvýší se tím zisk? Pak si takhle koupíte identický, pouze o pár let mladší výrobek a co to? :shock: Jak to, že toho oproti tomu staršímu vydržel sotva polovinu? :cry: Já CZ dosud považuji za celkem kvalitní značku (přesněji průměrnou), která si ovšem u mnoha kusů žádá "DODO" (tedy DOdělej DOma - zaleštění funkčních ploch atd.). Pokud ale začnou nebo začali šetřit i na materiálu samotném, tak nevím... :?

Omlouvám se za částečný OT, ale týká se to i výrobců zbraní... :oops:
sw_fox
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sw_fox »

Bud klidny, na kvalite materialu se setri cca od 96' roku. Od te doby nic z kvalitnich materialu (vcetne premiovych vyrobku typu cz750 nevyrobili... Pokud vim pro urcite "referencni kusy" pouzili hlavne LW.
kojot
Zkušený diskutér

Příspěvek od kojot »

Petr1970 píše:když sme u těch firem..
máte zkušenost někdo s CIDem praha v porovnání s alfa-proj brno? ke komu byste šli pro funglovku? (jezdím tam i tam... jednou za 14 dní..) takže cestu bych neřešil..
nechci ani žádné ladičské úpravy, ale když už u nich koupím flintu tak předpokládám že se občas vrátím - pro doplňky, nedejbože pro reklamaci..
jde mi o ochotu, servis.. zatím co sem testoval email a telefon je to u obou stejně blbý :-)

Alfa Proj můžu doporučit, skvělá komukace a pan Pekařík, jak píše SW Fox se opravdu vyzná. Je to střelec a lovec, načež je vidět, že si ve zbraních opravdu libuje. Jo a toho Elose jsem s ním taky konzultoval. Samozřejmě mi ho vychválil, ale měl jsem možnost prohlédnout detaily zpracování a musím jeho slova potvrdit. Ostatní vlastnosti ukáže až praxe............
Kdo netermí s námi, termí proti nám
Hans88Vagus
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Hans88Vagus »

Pan Pekařík má opravdu přehled a umí dobře poradit, testuje zbraně i pro časopisy a má toho opravdu hodně nastříleno. Ale při nákupu bych si dával pozor, protože se mi už několikrát stalo, že mě málem zlomil ke koupi něčeho co opravdu nechci, např. jsem sháněl Brno 500 a málem mi nacpal starýho Browninga, ikdyž měl pažbu jak na malý děcko. Jinak je však z Brna asi nejlepší co se týče ochoty, péče o zákazníka a odbornosti.
sw_fox
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sw_fox »

Dyť říká výborný obchodník, málem sis koupil něco pro co jsi ani nešel :-)
kounek
Zkušený diskutér

Příspěvek od kounek »

Petr1970 píše:když sme u těch firem..

Mám zkušenost pouze s CIDem Praha, kupoval jsem tam několikrát střelivo a potom taky brokovou kozlici Zabala Hermanos. Na prodeji střeliva není co zkazit, co mají na webových stránkách tak to mají většinou i skladem a po telefonu se s nimi domluvíte. Cena taky na spoustu věcí dobrá.

Ale při té koupi zbraně se mi to moc nezamlouvalo. Nic moc mi o ní neřekli, nevím jestli nevěděli, nebo nechtěli hanit to co prodávají... Potom když jsem u nich sháněl choky tak mi ani nebyli schopni zjistit jestli se dají nebo nedají vůbec dodat, přitom jsem to sám po pár mailech s výrobcem zjistil sám. Možná proto že opravdu jeden člověk s jednou flintou není zajímavej....
Mauser M12MAX 308w; Blaser 750/88 5,6x52r/9,3x74r; Brno 502 243/12,Brno Stopper 458WM, CZ457
Dříve:CZ550Safari 375hh; CZ527; BO803.8; CZ550 9,3x62; IZH94; PPK K1 308w; Rössler Titan6 308w; Merkel Suhl 220E 9,3x74R/9,3x74R; ZKK600 30-06
Petr1970
Zkušený diskutér

Příspěvek od Petr1970 »

tak potvrzuji, p. Pekařík hodně dobrý.. poradil, ochotný, jediná obrana - nosit si peníze přesně, neberou karty :-) (to je docela záchrana) :-)
ZKM 456
Fabarm Elos C
František Fořt
Věčnej rejpal ;-)

Příspěvek od František Fořt »

Musím se s vámi podělit o naprosto tragickou zkušenost s prodejnou DAVE WESTERN GUNS v Praze, Opletalova.

Před nějakou dobou jsem tam zavítal poprvé. Chtěl jsem tam nakoupit nějaké náboje a vokouknout westernové zbraně. První podivný dojem jsem měl z prodavačky - blondýny s neochotným výrazem, která stála u pultu a hrála si s kočkou promenádující se kolem pokladny. Zeptal jsem se, jestli mají náboje, které jsem si ověřoval den předem telefonicky a odpověď byla NEMÁME. Na mou rekaci, proč sem si tam teda předem volal a řekli mi, že jich mají dost, byla odpověď že mám smůlu, a že zase někdy budou.

Tak jsem si řekl, že si prohlídnu nějaké revolvery, protože si již delší dobu chci udělat radost něčím v .45LC. První reakce blondýny byla, ať jí nejdříve dám zbroják. Za 20 let, co mám zbroják se mi tohle ještě nestalo. Ptal jsem se k čemu, že ty zbraně chci jenom vokouknout, mi řekla, že to prostě chce a jinak mi neukáže nic. Konsternován jsem jí ho dal (nechápu, proč jsem už dávno nevypadl) a už ani pořádně nevím, co jsem prohlížel, protože blondýna začala nadávat na čechy, že jsou jediní, kdo u western zbraní hledí na vůle a kdo ví co, že ve světě je to jinak a jak jsou češi děsní zákazníci.

S tak úděsným, negativním a konfrontačním chováním prodavače jsem se za poslední dobu dlouho nesetkal. Nekecám.

V této prodejně s obsluhou a přístupem neochotné blondýny jsem si připadal jako někdy v roce 1978. Pokud možno, v tomhle krámě si nekoupím ani terč za 5 Kč.
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Ten zbroják bych ještě pochopil, chtěla mít něco do zástavy, aby jsi jí nefouk i s kvérem. :lol: Mě se to dříve taky stávalo. Vypadá to, že je to samosvorný. Blondýna nic neprodá, protože je nakakaná a protože nic neprodala, tak se nakaká ještě víc. Z toho není úniku.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Petr1970
Zkušený diskutér

Příspěvek od Petr1970 »

no divný že je nezlikviduje "trh" - nic neprodá, nemá na nájem, zboží atd...
nejsou náhodou nějací dovozci-výhradní zstoupení něčeho? že prodávaj prodejcům v cz a tohle je jen "aby měla bloncka zaměstnání"?

přijde mi to tak - nejhorší zkušenost mám s takovýma krámama (jediný dovozce, výhradní zastoupení, generální zastoupení a jak tomu nadávaj).. maj svý jistý, koncák je pro ně nedůležitej..
tak proč potom otvíraj krámy pro koncáky? člověk si tam připadá jak prosebník
ZKM 456
Fabarm Elos C
Toma
Zkušený diskutér

Příspěvek od Toma »

S kamarádem coby budoucí myslivci jsme navštěvovali prodejnu v Brně, dnes na Rašínově,tenkrát myslím 9.května?.Bylo nám šestnáct ,a nechali jsme si podat zbraně které se nám líbili bez ptaní se po zbrojáku.Vzpomínám na brněnskou kulovou kozlici 7x57R,stála tehdy nekřesťanských 17000.
Lovec zabíjí jednou ranou.
Odpovědět