Noční vidění + (Mimořádně dlouhé OT)
- yardaz
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Noční vidění + (Mimořádně dlouhé OT)
Smazáno uživatelem.
Naposledy upravil(a) yardaz dne ned 03.7.2011, 18:22, celkem upraveno 1 x.
Přání bývá nebezpečně často otcem myšleky!
Nepište mi prosím SZ. Pište mi na mail: info@naposed.cz
www.pumaknives.cz
www.pumaknives.cz
-
- Zkušený diskutér
Ano přísvit ruší vždy, kdy narazíš na kus, který už má při přísvitu zkušenost se střelbou. Odpozorováno bezpečně v honitbách, kde se nv s přísvitem používá (já vlastním jen aktiv/pasiv pozorovák gen.II+) a i ten už má problém na pasiv, když to srovnám s obyč steinerem 7x50. Takže ani ten už většinou nenosím.
NV a TV je povoleno na výjimku u PČR - zakázaný doplněk zbraně (kat. "A")
lov je povolen jen na výjimku MŽP v konkrétní oblasti, většinou okres
- za těchto podmínek se stím lovit legálně dá
TV má stoprocentní výhodu taky v bezpečnosti střelby, kdy i na dálku a za úplné tmy s jistotou rozeznám siluetu člověka, což i s NV gen.II+ je někdy problém. Dále pak porovnání velikostí kusů bude komfortnější, výběr kusu k odlovu a zamíření.
NV a TV je povoleno na výjimku u PČR - zakázaný doplněk zbraně (kat. "A")
lov je povolen jen na výjimku MŽP v konkrétní oblasti, většinou okres
- za těchto podmínek se stím lovit legálně dá
TV má stoprocentní výhodu taky v bezpečnosti střelby, kdy i na dálku a za úplné tmy s jistotou rozeznám siluetu člověka, což i s NV gen.II+ je někdy problém. Dále pak porovnání velikostí kusů bude komfortnější, výběr kusu k odlovu a zamíření.
ZG47- 458 Win.
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
nojo Nimrode ale myslím že zase v TV nezaregistruješ případné překážky v dráze střely jako jsou tenčí větvve a nebo stébla trávy oproti NV kde když přisvítíš vše todle vidíš ale možná se pletu nemám s TV žádnou osobní zkušenost.
U těch lacinýchrimar77 píše:nojo Nimrode ale myslím že zase v TV nezaregistruješ případné překážky v dráze střely jako jsou tenčí větvve a nebo stébla trávy oproti NV kde když přisvítíš vše todle vidíš ale možná se pletu nemám s TV žádnou osobní zkušenost.

- yardaz
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Smazáno uživatelem.
Naposledy upravil(a) yardaz dne ned 03.7.2011, 18:22, celkem upraveno 1 x.
www.pumaknives.cz
www.pumaknives.cz
Abr aha díky za info
Yardaz ono ti to potvrdí majitelé fotopastí že stačí aby někdo v okolí začal používat NV I gen s přísvitem a prasata jim začnou utíkat když na ně ta kamera nasvítí vím minimálně o jednm příspěvku na toto téma tady ba fóru. moje osobní zkušenost s NV to potvrzuje zvěř to vidí parádně odehnal jsem tím i srnčí prostě to na ně šajnuje moc řešením je právě ten přídavbnej laser kterej má 9 úrovní intenzity pořísvitu takže to nasvítíš tak aby je to ještě neplašilo. Pokud se stím setká prase poprvé reakce většinou nenastane
Yardaz ono ti to potvrdí majitelé fotopastí že stačí aby někdo v okolí začal používat NV I gen s přísvitem a prasata jim začnou utíkat když na ně ta kamera nasvítí vím minimálně o jednm příspěvku na toto téma tady ba fóru. moje osobní zkušenost s NV to potvrzuje zvěř to vidí parádně odehnal jsem tím i srnčí prostě to na ně šajnuje moc řešením je právě ten přídavbnej laser kterej má 9 úrovní intenzity pořísvitu takže to nasvítíš tak aby je to ještě neplašilo. Pokud se stím setká prase poprvé reakce většinou nenastane
- yardaz
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Smazáno uživatelem.
Naposledy upravil(a) yardaz dne ned 03.7.2011, 18:23, celkem upraveno 1 x.
www.pumaknives.cz
www.pumaknives.cz
yardaz ale ten vnímají taky, je ve vlnové délce kterou zvěř vidí, kdysi jsem to řešil a pptal se u volwerinu a tam mi to potvrdili, jediná jeho výhoda je v té regulaci intenzity a šířky paprsku oproti klasickému přísvitu na NV, proto se mi líbí dedal kterej má přímo v sobě 3 stupně intenzity u zabudovaného přísvitu
-
- Zkušený diskutér
Ta regulace intenzity ti stejně nepomůže, pokud svítíš málo uvidíš jen odlesk světel (očí) a nic víc, pokud přisvítíš abys skutečně viděl - jako když do nich střelí
ve většině případů (lišky ani jezevec mi na to nereagoval, jedná se o naučené chování, pokud na to reaguje srnčí, znamená to že už někdo po něm střílel)

ZG47- 458 Win.
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
-
- Zkušený diskutér
Nevím jak levné verze, ale na záběrech z youtube, je to pěkně rozlišítelné - střelba prasat v trávě apod. http://www.youtube.com/watch?v=otLq1rAlR3srimar77 píše:nojo Nimrode ale myslím že zase v TV nezaregistruješ případné překážky v dráze střely jako jsou tenčí větvve a nebo stébla trávy oproti NV kde když přisvítíš vše todle vidíš ale možná se pletu nemám s TV žádnou osobní zkušenost.
netvrdím ale že mají levné verze přístrojů. Problém bude u těch kamer zřejmě s odolností na zpětný ráz, nejvýkonnější flinta se kterou střílí je 308win + ještě úsťová brzda. Takže na mou ZG, nevím nevím

ZG47- 458 Win.
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
nimrod no jsme hnedka vedle města a navíc je to bejvalej vojenskej prostor a občas tady ještě na části zelený mužíci cvičí takže bych se nedivil kdyby nám tu někdo stím pytlačil i klidně ta armáda, todle mne nenapadlo že by ktomudla tady mohlo docházet
-
- Zkušený diskutér
Ono stačí stres z aut avojenské techniky s IR přísvitem ikdyž té už moc není, neb svítící voják je mrtvý voják
proto je dnes v armádě čistě pasiv nebo termovize

ZG47- 458 Win.
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
Dobrý den
chci se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s tímto http://www.optickysvet.cz/nocni-videni/ ... yle-zdarma a s tímto http://www.e-lovec.cz/shop/index.php?ma ... cts_id=657
popřípadě co byste doporučili za značku z vlastní zkušenosti
PS: prosím nepište příspěvky o tom co je a není myslivecké.. toho je tu už spousta.. chtěl bych přímo zkušenosti.. díky
chci se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s tímto http://www.optickysvet.cz/nocni-videni/ ... yle-zdarma a s tímto http://www.e-lovec.cz/shop/index.php?ma ... cts_id=657
popřípadě co byste doporučili za značku z vlastní zkušenosti
PS: prosím nepište příspěvky o tom co je a není myslivecké.. toho je tu už spousta.. chtěl bych přímo zkušenosti.. díky

- yardaz
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Smazáno uživatelem.
www.pumaknives.cz
www.pumaknives.cz