Ten název mě napadl právě kvůli dvěma kolegům. Jeden za deset let "myslivosti" ulovil 58ks černé zvěře, z toho jsou jen co já vím, 4 za hranicemi naší honitby a většinu za pomoci baterky. Nezpočet kusů srnčího, a laň po půlnoci na krk na 150 m taky s baterkou. To je jen to co vím. Druhý kolega je členem 1 rok z toho má tři kusy černé. První loni v březnu 115 kg podle úbrusu 7-letý kňour. Zbraně 19,8cm. V létě v p?enici čtyřletý sekáč 85kg. A před týdnem kňour 120 kg(když jsem viděl ?káru, řekl jsem jen "prase jak stodola"). Byl pětiletý zbaně 16,5cm. Oficiální verze zněla třikrát lončák 50kg,60kg, 65kg.O všech hospodář ví. Rozváží příděly. když jsem se ho ptal, proč střílí takové kusy, tak mi odpověděl, že když chodí dva měsíce do lesa a najednou mu příjde prase, tak ho přeci nepustí a že musí dohnat kolegu XY, který to tak přeci dělal taky a to je syn hospodáře. Mimochodem, na všechny tři kusy si posvítil. Tak co, stačí Vám to??? Ten típek má 19roku a ten první 30. To nepočítám předloňskou "naháňku na srnčí". To jsem se jen dozvěděl. když mi to jeden ze spoluúčastníku řekl, málem jsem omdlel. Oni si k tomu pozvali i nějákýho hosta. Střílelo se po srnčím v běhu. Jeden si přes sebe hodil bílou plachtu, zalehl a pak začal střílet. Padl jeden kus, srnčí nevidělo žádné nebezpečí, pobíhalo v kruhu a tak stihl další tři. To pak na něj byl naštvaný zbytek průvodu, protože něměli co střílet. Je to hnus, z kterým jsem se setkal ve své rodné vesnici a s kterým teď nic neudělám. Co nějaký průběrný odstřel?? když jeden kamarád, opravdový myslivec, střelil koncem října 5kg srnče, tak ho hospodář zdupal, že to nemůže dát někomu jako příděl a že je to dobrý akorát pro psy. Tak nevím, nevím. A to nás tihle lidé měli v kurzu o lovecký lístek. Ale snad to mám dobře na?lapnuté a za čas se mi a dalším mladším podaří dostat i do výboru a budem moci některé věci změnit. Co k tomu jiného dodat. Snad jen, vždycky může být hůř.