Bulterier

Pejskové a jejich výcvik
Odpovědět
Leon
Moderátor

Re: Bulterier

Příspěvek od Leon »

doufám že se Petře neurazíš shrnuté to je velice dobře ale podle mě na jiné plemeno a na jiný způsob lovu protože pokud chci bůlíka na lov a dosled černý tak mu nebudu blbnout hlavu drobnou ale budu se snažit aby upřednostňoval pouze černou a né že je při naháňce nebo dosledu půl hodiny v pr... za zajícem nebo srnčím a až bude starší a zapracovaný na černý tak teprve pokračovat s další zvěří. Tak že podle mě pořídit dřeváky sehnat škáru na konec stopy spárky uložit do mrazáku do těch modrejch pytlíku vydrží dlouho a trénovat stopy černý a klidy před ostatní zvěří.
CZ 550 american 308win.
Petr1970
Zkušený diskutér

Příspěvek od Petr1970 »

fesoj: to rozhodně není dobré, jeto zmatené, psal jsem to z mobilu :-) a co se týče všechn informací - rozhodně si nedělám patent na rozum a vím že to není "všechno"

leon: neurazím, i píšu že je to na jiné plemeno.. taky jsem se snažil odpovídat na ty obecnejší otázky, ne dostřelení prasete kde visí pes atd...

ptal se na vlečky, tak počítám že je chtěl dělat.. osobně si nemyslím že barva hned po vlohách má smysl, barva je nejtěžší a nejchutovější discplína a když mladej pes dostane do nosu barvu a nemá poslušnost, přivolání a klid tak to není dobré (je to dost špatné :-)) )

ptal se na možnost výcviku když není myslivec - to taky jde řešit....
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
Zvědavec
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Zvědavec »

Díky za rady, jsem za ně rád. Někde v E-shopu jsem našel nabídku na "pach zvěře" ve flašce a byl tam i "pach černé zvěře" Máte s tím nějaké zkušenosti? Technicky by to pro mne bylo jednodušší, než skupovat "mrtvolky" :-).
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

Petře podle toho jak píše neví pomalu nic tak že proto radím pouze černou trénovat klidy před ostatní zvěří základní poslušnost a studený stopy se spárky kde mu na konci necháš škáru to je pro tato plemena super hračka a když jí pověsíš hodně vysoko tak se dost často ze vzteku :lol: i rozhlásí a občas když má možnost obůrka ale opravdu jenom občas aby to nebyla normální věc ale odměna dost vůdců to přežene už v mladém věku a pak se diví že to psa nebaví když se na černou nemůže dostat a to by byl problém na zkouškách.Pachy jdou také použít ale zadní spárky jsou lepší já pachy používám pro ohaře
CZ 550 american 308win.
Petr1970
Zkušený diskutér

Příspěvek od Petr1970 »

nevím jak funguje (jestli je dobrej) pach černý zvěře, ale pachy "drobné" co jsou tak fungují dobře.. asi jim to voní.. já se svým nosem to nejsem schopnej posoudit, v mrazáku jsou ještě 4 kachny a 2 bažanti
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
RuStaff
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RuStaff »

...
Naposledy upravil(a) RuStaff dne pát 22.3.2013, 10:50, celkem upraveno 1 x.
6,5x55SE☝️❤️ 8)
sided
Pravidelný diskutér

Příspěvek od sided »

Už jsem to tady kdysi psal ale po po hysterických reakcích smazal. Nedá se srovnávat Staffbull nebo AmStaff s Bullterierem. Staff je ochotný lehký pejsek, který má víc za služebních plemen než z teriera. Bulík je paličatý dominantní torpédo. Přestože dlouhodobě mám bully tak nezavrhuju ani jedno, a spoustě lidí už jsem Bullteriera úspěšně rozmluvil ve prospěch Staffbulla. Na toho psa musí mít člověk náturu a lecos tolerovat. Vyžadovat poslušnost jako u ohaře, fouska a nebo vlčáka je cesta do Beřkovic pro obě strany. Nechci tuhle debatu dál rozvádět protože kdo to nepochopí rovnou tak další debaty jsou zbytečný, ale byl bych opravdu nerad kdyby si někdo podle nátzvu vlákna pořídil bullterira "protože jsou to podobný plemena" a potom byl neštastnej.
RuStaff
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RuStaff »

...
6,5x55SE☝️❤️ 8)
MiraDuchek
Zkušený diskutér

Příspěvek od MiraDuchek »

U všech plemen je nutné začít základní výcvik(poslušnost) a vzbudit zajem o zvěř (probouzet lovecké vlohy),no a když má vudce plemeno typu bull musí přidat socializaci(snášenlivost k ostatním psum) není nic hloupějšího než mít supr pracovního psa na černou a nemoct sním jít na nadháňku,protože zmuchlá prvního psa kterého potká v leči u zhaslého kusu.
CZ 550 medium,7mm rem.mag.+Swarowski Z6i 2,5-15
Ruger No.1 9,3 x 74 R, Meostar 7x56
Stafordšírský bulteriér Alli Staf Anatol,Christopher Blue Nijada
http://jana-duchkova.webnode.cz/
RuStaff
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RuStaff »

...
6,5x55SE☝️❤️ 8)
běžkař
Častý návštěvník

Příspěvek od běžkař »

To RuStaff:

Rudolfe, klobouk dolu!!!!!!!!!!
Velká gratulace ke všem složeným zkouškám a taky velký dík za prezentaci těchto plemen. To je ta nejlepší cesta, kterou lze dosáhnout obratu ve vnímání některých lidí o těchto rasách. Hlavně pokud se bude zvyšovat počet lidí, kteří budou s touto rasou správně a s rozumem zacházet, dočkáme se možná obratu ve vnímání o těchto plemenech.

Je opravdu vidět, že tomu dáváš hodně a děláš to s láskou a chutí. Proto se pořád culí a usmívá tvoje Chillina na fotkách :D
Je paráda, že plánuješ nakrytí fenky. Každá by si to měla zkusit. Taky jsme přemýšleli o nakrytí naší fenky, ale její matka měla vrozenou vadu (veterináři nedokázali moc popsat), která se projevovala po porodu záchvatovými stavy (z ničeho nic lehla na bok a většinou se prý dusila - je to zprostředkovaná info) a samozřejmě hrozil genetický přenos. Takže jsme se nakonec rozhodli jí tu radost neudělat. Je to vždy těžké. Na jednu stranu člověk ví, že by to fenka chtěla, a že k vůli absenci březosti může mít problémy se zdravím, např. k vůli časté falešné březosti (rakovina dělohy atd.). Na druhou stranu vidět tvora, kterého má člověk tak rád v takových stavech.... Je to v těchto případech těžké rozhodnutí. My jsme se rozhodli tak a i já myslím, že správně...... Rodiče ji pořídili, alespoň štěně jezevčíka. Samozřejmě se pár týdnů cítila jak největší mamina.
V každém případě tobě přeji nikdy o takový problém nezakopnout a vybrat toho nejlepšího partnera. Ať se vše zdaří a hlavně ve zdraví. Upřímně, kdybych byl přesvědčený, že můžu v současnosti dát psovi vše, tak bych byl první, kdo by o štěně žadonil.
Vždy jsem si říkal, že svého prvního psa si pořídím až ve chvíli, kdy budu vědět, že mu můžu dát tolik času, kolik si opravdu pes zaslouží. Bohužel teď si vlastního psa z časových důvodů nemůžu dovolit, takže třeba budu prosit za pár let. Člověk nikdy neví............
V každém případě ti přeji a držím palce ve všem, co máš s tvojí čtyřnohou slečnou naplánované :)

PS všem negativistům těchto plemen (nebudu jmenovat).
Mrkněte se na na odkaz-y, které RuStaff výše uvedl. Nic víc k vám nebudu promlouvat. Třeba to ve vás taky pohne trochu jiným směrem.
RuStaff
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RuStaff »

...
Naposledy upravil(a) RuStaff dne pát 22.3.2013, 10:51, celkem upraveno 1 x.
6,5x55SE☝️❤️ 8)
fesoj
Zkušený diskutér

Příspěvek od fesoj »

I já se připojuji s upřímnou gratulací... Já mám sice křepeláka, ale nesnáším lidi, kteří zatracují "bojová plemena" - ty úvozovky tam jsou úmyslně - a přitom vědí kulové. Už se mi stalo, že jsem člověka, který byl u nás na návštěvě a byl chytrej jak velryba, zavedl k počítači a tam jsem mu ukázal fotky, jak tvoje stafbulina dokáže zvládat chvatovou práci na černé zvěři a následně canisterapii. A spadla mu čelist. Všem pejskům a pejskařům zdar !
Kritériem pravdy je praxe.
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

také se připojuji je to super co pro propagaci děláš já jsem kdysi o canisterapii přemýšlel ale nedokopal jsem se k tomu.fesoj nedivím se že mu spadla čelist já když jsem si byl pro pointru tak měl chovatel strach jestli ji fena nezakousne a dnes zní je podložka pro pointry :lol:
Obrázek
CZ 550 american 308win.
MiraDuchek
Zkušený diskutér

Příspěvek od MiraDuchek »

Jak snáší vaši bullové horko? Ti moji se sotva zvednou trochu zachrochtají ,vyčurají se a prásknou sebou na studenou dlažbu,zato souseduv chlupatej vořech furt lítá okolo plotu a štěká,že ho netrefí šlak šmejda.
CZ 550 medium,7mm rem.mag.+Swarowski Z6i 2,5-15
Ruger No.1 9,3 x 74 R, Meostar 7x56
Stafordšírský bulteriér Alli Staf Anatol,Christopher Blue Nijada
http://jana-duchkova.webnode.cz/
Odpovědět