Kulovnice Zastava M70

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
holub88
Nový návštěvník

Kulovnice Zastava M70

Příspěvek od holub88 »

Dobrý den
Chtěl bych se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s touto flintou. Je to celkem líbivá flinta, ale co se týká praxe..?? Děkuji
sw_fox
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: Kulovnice Zastava M70

Příspěvek od sw_fox »

Nechci být nějak rýpavý, ale co je na ní líbivého? Mechanismus má zemědělské vůle a přesto drhne, dřevo je většinou dost béčkové a stopy po nástrojích najdeš snad všude.... líbivá je možná tak cena....
Sportovní střelba, myslivost, motorky.
Zbrojovák
Zkušený diskutér

Příspěvek od Zbrojovák »

Bývaly to dobré kulovnice (Crvena Zastava Kragujevac), vychází z M98, které jsou osvědčené, materiály tradičně dobré - srovnatelné z našimi do poloviny 90.let. Jen je třeba vybrat kus, v 90.letech to jugoši začli flákat a vypadá to jak to popisuje kolega nade mnou - pokud chceš vyloženě pracanta tak jsou spolehlivé a jednoduché.
Pokud chceš něco víc, dá se koupit starší kousek (egun), nebo dobře vybrat kus ze současné produkce.
Dřevo je, až na výjimky, jednak řidina a jednak špatně zpracované - tou výjimkou jsou verze 375HH a 458WM, kde je použit "turek" s lepším dopracováním a povrchovkou.

Obecně pokud koupíš zachovalé ZKK (nemluvě o ZG), dostaneš ve všech ohledech kvalitativně lepší flintu a nesetkal jsem se s ZKK, které by netrefovalo. ZG jsou na to vlivem stáří spřesností někdy hůře, v 50. letech se ještě běžně střílelo střelivem z II.sv. války aco hůř moc se to nečistilo. takový lauf je KO
Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
kosstik
Častý návštěvník

Příspěvek od kosstik »

No vy je tady docela haníte a to sváma nemůžu souhlasit.Já měl Zastavu model M70 r.6,5x55 SE a musím říct,že spokojenost pánové.Solidně zpracovaná zbran,má za studena kovanou ocelovou hlaven s příměsí vanadia s výložkou z chrom molybdenové oceli zajišťují zbrani vynikající přesnost a trvanlivost.Měl jsem spoušt bez napínačku se seřiditelnou spouští a byla supr bez výhrad plus tichounká pojistka.Co se týče pažby tak jí dělají zbytečně tmavě mořenou,když jsem na ní koukal na dením světle schovávala se pod mořidlem solidní kresba dřeva,za kterou se teda rozhodně stydět nemuseli.Jediné co mi trochu vadilo byla hmotnost zbraně měl jsem hlaven dlouhou 600mm a ta se pronesla.Mám i ZH ve 12/70 a po několika hodinovém šoulání mě z něj rameno nikdy nebolelo tak jako po dvou hodinách z té kulovnice :? Podle mého je Zastva hodně výhodná koupě,cena versus užitná hodnota,v běžnych rážích je za 14990kč.Tak to porovnejte s konkurencí v téhle cenové relaci.Já jí mužu jen doporučit.

Naproti tomu mě docela štve naše zbrojovka ČZ svojí současnou produkcí.Za prve u nás prodává předraženě na zahraničních trzích nabízí úplně jiné ceny a to mě jako Čecha teda hodně sejří.Ve světě tomu bývá totiž většinou obráceně,že domácí spotřebitelé bývají trošku zvýhodněni!Za druhé je to můj úsudek ze dvou případů kdy si lidé v mem okolí koupili novou kulovnici ČZ jedna 550 FS (celopažbená) r.8X57JS.Která měla asi čtyř milimetrovou mezeru mezi pažbou a plechovým zakončením štucu u ústí hlavně.Vypadalo to teda děsně.Neptejte se mě jak si to mohl kolega koupit a nevšimnout si toho,já to taky nevím,neodpověděl mi na to :) Reklamoval to pak v krámě a vyměnili mu to teda za delší,takže tu škvíru zmenšil a přidali k tomu omluvu.No a druhej kolega si koupil polopažbu taky 550 7x64 a ten si po vyzkoušení v honitbě zase musel nechat seřidit spoušt,protože byla hrozně tvrdá a ta hlučná pojistka je fakt šílená!Kulovnice 550 lux startujou na nějakejch 21 410Kč.A máte zbran se kterou musíte ještě něco dělat a nechat si jí seštelovat.Já bych si teda novou ČZ nekoupil je předražená a nehotová,nedoseřízená.Je lepší si pár penízku ktomu přidat a koupit si Tikku která je úplně někde jinde.Měl jsem možnost si jí vyzkoušet.
Zbrojovák
Zkušený diskutér

Příspěvek od Zbrojovák »

..no, ano v podstatě musím smutně konstatovat, že máme asi stejné zkušenosti :(
Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
Alda
Zkušený diskutér

Příspěvek od Alda »

diskuse k tikka a 550ka presunutaviewtopic.php?f=2&t=1993&p=66854#p66854

prosim, dodrzujte temata!!!!
Ceska myslivost bude takova, jakou si ji my, cesti myslivci a lovci, udelame
Jiří K.
Zkušený diskutér

Příspěvek od Jiří K. »

Nevím jak nyní,naposled jsem měl Zastavu v ruce asi před 3 roky a s prominutím to byl děsný krám. S přihmouřením oka to dřevo nebylo špatný. Jednalo se o zbraň kterou dovozce poslal na předvaděčku a pán který ji prezentoval nevěděl jak její nedostatky obratit v pozitiva , s kladením důrazu na cenu.
Teď budu trochu OT, ale co se týče cen ty se odvíjejí od velikosti trhu. Pokud budu vycházet ze standartních cen tak ty jsou u CZ v EU přibližně srovnatelné ( nepočítám akce při různých výstavách). Pokud někdo našel výrazně nižší ceny jedná se pravděpodobně o USA a tam je to o něčem jiném. Tam i Tika či Remington výjde na stejný peníz jako CZ. Může nás to štvát, ale nic s tím nenaděláme.
qwerty81
Nový návštěvník

Příspěvek od qwerty81 »

Máte někdo tuto flintu v levorukém provedení?
kodyz
Nový návštěvník

Příspěvek od kodyz »

Já ji mám v levorukém provedení. Zatím investice nelituji, za ten peníz co jsem za ní dal, se mi už desetkrát vrátila zpět. Jenom ta váha je děsná. Mám ji v 7x64 a udělal jsem z ní posedový speciál :D na šoulačky mám 6,5x57R
dubo33
Nový návštěvník

Příspěvek od dubo33 »

Mám ju v ráži 8x57js ked ju porovnám s CZ 550 lux tak asi takto:Zápory--nedá sa nastavit odpor spúšte iba napináčik,kto striela len napinákom je mu to jedno.Pažba matná,nevýrazná kresba inak pekného dreva.KLady:kovová nábojová schránka,lepšie počiernená ako cz 550 kde mi príde černenie akoby priesvitné,bočný výpust zásobníka. PRESNOST zrovnatelná
Odpovědět