Myslivecké zážitky
-
- Věčnej rejpal ;-)
U deformace střely přece platí relativně jednoduchá fyzika. Čím větší rychlost a dopadová energie, tím masivnější deformace. Třeba na stránkách Normy mají ukázky deformací Vulkanu, Oryxu a A-framu ve třech rychlostech. Oryx při rychlosti 890 m/s byl už úplná placka a naopak při 495 m/s měl jenom zmáčkou ?pici. Jo ale pokud je střela hodně tvrdá, tak kmotra měla jenom ďouru. Dy? přece liška se rozletí skoro po každé normální střele, která neničí ani srnčí. Prostě zase fyzika, malá statická energie kusu v poměru k váze a energii střely.
For Whool: Co bys stejně s tou liškou dělal? Ty už musíš mít čepic pro celý Litvínov včetně ?légra.
For Whool: Co bys stejně s tou liškou dělal? Ty už musíš mít čepic pro celý Litvínov včetně ?légra.
-
- Zkušený diskutér
tak panove, budu si muset podat zadost o vstup do greenpeace
vcera v noci mi prisli cunici - 3 kusy, vsechny asi stejne velci. ale byli neskutecni chytri - porad byl videt vzdycky jen jeden kus - ostatni byli schovani za stromy, takze jsem nemel srovnani. i kdyz je to krmeliste velky cca 5x3 m, byli na jednom miste, kde se schovavali za strom... no, pasl jsem je tam asi ctvr hodiny a premyslel, jestli mam strilet, nebo ne. tak nakonec odesli po svych - zrovna kdyz jsem si rikal, ze asi bude jeden kus mensi... ale nakonec jsem radsi ze odesli a ja nestrilel.
drive jsem od konce unora cuniky nelovil - az nekdy do kvetna... clovek si skutecne musi byt v tomto obdobi hodne jisty...

vcera v noci mi prisli cunici - 3 kusy, vsechny asi stejne velci. ale byli neskutecni chytri - porad byl videt vzdycky jen jeden kus - ostatni byli schovani za stromy, takze jsem nemel srovnani. i kdyz je to krmeliste velky cca 5x3 m, byli na jednom miste, kde se schovavali za strom... no, pasl jsem je tam asi ctvr hodiny a premyslel, jestli mam strilet, nebo ne. tak nakonec odesli po svych - zrovna kdyz jsem si rikal, ze asi bude jeden kus mensi... ale nakonec jsem radsi ze odesli a ja nestrilel.
drive jsem od konce unora cuniky nelovil - az nekdy do kvetna... clovek si skutecne musi byt v tomto obdobi hodne jisty...
-
- Zkušený diskutér
vhoole, tak to jsi me dostal... az jsem se zacal cervenat!
diky moc!
s tou dianou a hubertem jsi mel pravdu - dneska v noci jsem ulovil sele/resp. jelikoz to bylo v 1:03 tak uz loncaka - prislo mi 10 kusu. ale podle toho, co jsi mi rikal, ze jsi predevcirem take pustil cuniky, tak se ti diana s hubertem dneska v noci taky odvdecili, ne???

s tou dianou a hubertem jsi mel pravdu - dneska v noci jsem ulovil sele/resp. jelikoz to bylo v 1:03 tak uz loncaka - prislo mi 10 kusu. ale podle toho, co jsi mi rikal, ze jsi predevcirem take pustil cuniky, tak se ti diana s hubertem dneska v noci taky odvdecili, ne???

Naposledy upravil(a) Alda dne ned 01.4.2007, 12:55, celkem upraveno 1 x.
tak jsem mluvil s kamaradem od tech sousedu.rikal jsem mu o te kmotre tak se tam sel podivat.nasel ji asi 50m od cesty ale bohuzel uz byla roztahana od cunikuvhool píše:...po dalsich asi deseti minutach se na louku dostavila kmotra na nejakych 30m a zacala myskovat.to uz jsem nevahal a bac.kotrmelec a pryc.zasel jsem pro psa a ten mi na nastrelu nasel hrst podsady a kapku barvy.dal jsme sli asi 250m az na hranicni cestu a tam jsem to vzdal aby nebyl problem se sousedy....

Tak zaroven co Vhool a Alda cekali a cekali, tak i ja jsem sedel v lese u kaliste a cekal na to svoje "cune".
Osud tomu pral a prislo kolem 21:30. Nejdrive me navetrilo .... a tak me obeslo spodem. Ve 22:05 se ozvalo krupani vetvicek a lomozeni a pres loucku v lese si to hasi asi 70kg prasatko.
Cetl jsem ho jak nejlepe to slo, myslim knourek ... ale 100% jistotu jsem nemel. Prisel... napil se a zacal koupel. Uplny "Lazne Bohdalec"
Za par minut toho nechal a sel bokem baziny smerem ke me... no pratele mel jsem ho na 7m kdyz me mijelo... srdce mi prestalo tlouct.
Udelal jsem BAC asi petkrat behem chvile co se kalilo, ale doopravdy jsem se zmacknout neodhodlal.
Samotne... a "mozna" bachyne... NE.
Tady je par fotek z toho mista. Udelejte si o tom predstavu sami.
Kaliste

Pohled z posedu na kaliste

Pohled z kaliste na posed

A posed samotny

Osud tomu pral a prislo kolem 21:30. Nejdrive me navetrilo .... a tak me obeslo spodem. Ve 22:05 se ozvalo krupani vetvicek a lomozeni a pres loucku v lese si to hasi asi 70kg prasatko.
Cetl jsem ho jak nejlepe to slo, myslim knourek ... ale 100% jistotu jsem nemel. Prisel... napil se a zacal koupel. Uplny "Lazne Bohdalec"

Za par minut toho nechal a sel bokem baziny smerem ke me... no pratele mel jsem ho na 7m kdyz me mijelo... srdce mi prestalo tlouct.
Udelal jsem BAC asi petkrat behem chvile co se kalilo, ale doopravdy jsem se zmacknout neodhodlal.
Samotne... a "mozna" bachyne... NE.
Tady je par fotek z toho mista. Udelejte si o tom predstavu sami.
Kaliste
Pohled z posedu na kaliste
Pohled z kaliste na posed
A posed samotny
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Tak zatímco vhool a alda loví, já s Andym paseme. já včera nechtěně se zajižtěnou flintou taky samotného lončáka, ovšem daleko menšího cca 50kg a dneska mi zase nedali šanci čuníci.Holt se jim na pole moc nechce, proběhli pode mnou tři zřejmě odrostlá selata, vlastně dnes už loňcáci. A ostatní jsem jen slyšel v lese.
Aspoň že nějaký jsou vidět
Aspoň že nějaký jsou vidět